Autor Zpráva
aaa
Profil *
Protoze prispevky do starych diskuzi nikdo necte, tak zakladam nove tema:

#hl {background:#FFFFFF; float: left; width: 444; margin: 2px; height: 1200px; padding: 30px}

Vsiml jsem si, ze mi Mozilla pricita padding k vysce i sirce divu, a IE sirku i vysku zachovava a pocita padding do divu.

Na http://www.jakpsatweb.cz/css/padding.html je napsano, ze to lze resit mnoha slozitejsimi zpusoby, ale ze je to nejlepsi nahradit "margin: 30px", ale ja to tak mit nemuzu, protoze div uprostred(je obtekan 2 sloupci) ma bilou vypln a je dulezite, aby text zacinal od okraje vyplne. Zna nekdo slozitejsi cestu.

Doufam, ze je to aspon trochu pochopitelne. Jine zobrazeni v Mozille mi vadi kvuli prispusobeni rozliseni 800 na 600.

Jenom nechci delat dve ruzne str., jednou pro IE a po druhe pro vse ostatni, tak opravdu ne.

Dekuji
Honza Hučín
Profil
Myslím, že chápu. Vadí ti, že IE má chybný tzv. box-model, takže započítává padding a border do velikosti celého prvku. Není to chyba Mozzily.
Řeší se to například tzv. matrjoškou, kdy se do sebe strčí dva divy. Vnějšímu se nastaví rozměry (width a height) a vnitřnímu padding a případný border. Na stránce, kterou uvádíš, to přesně tak je. Ten margin:30px je jenom příklad.
Oswald
Profil *

#hl {
background:#FFFFFF;
float: left;
width: 414;
margin: 2px;
height: 1170px;
padding: 30px
_height: 1200px; /* toto vidí pouze IE */
_width: 444px; /* toto vidí pouze IE */
}


http://www.wellstyled.com/css-underscore-hack.html
bojars
Profil
height: 1170px;
padding: 30px
_height: 1200px; /* toto vidí pouze IE */
_width: 444px; /* toto vidí pouze IE */


by mohlo byť aj:

height: 100%;
padding: 30px
_height: 97%; /* toto vidí pouze IE */
_width: 97%; /* toto vidí pouze IE */

... a to by bolo normálne viditeľné ja pri iných rozlíšeniach (samozrejme tie percentá treba doladiť).
Anonymní
Profil *
to Oswald: Zkousel jsem tvoje reseni, ale bohuzel nefunguje. IE 6.0 to _height ignoruje. A kdyz dam za 30px ";" tak se to _height: 1200px; _width: 444px; pouzije i v nejnovejsi Mozille :(

Ted otestuji reseni pana Hucina.
Anonymní
Profil *
to Oswald: Vlastne maly rozdil tam je. Mozilla ten padding z neznamych duvodu vubec nepouzila.... Jeste to omrknu.
Anonymní
Profil *
to Oswald: Tak jsem se na to podival poradne. Je to tak, jak jsem rikal - IE 6.0 "_height:" a "_width:" zcela ignoruje :(
Oswald
Profil *
Omlouvám se, vypadl mi tam středník. Ono je to trošku komplikovanější. IE6 _vlastnosti neignoruje, akorát pokud jede ve striktním režimu, tak počítá rozměry prvků podle W3C a tzn.,
že do height a width se započítává padding.

Zkus třeba použít nějaký jiný CSS hack anebo Pixyho matrjošku.

Tady je přehled režimů prohlížečů:
http://www.wellstyled.com/html-doctype-and-browser-mode.html
http://interval.cz/podklady/bien/730/rezimy.htm
Anonymní
Profil *
to Oswald: Do ted jsem se zabyval Pixyho matrjoškou. I kdyz na jeho prikladove str. mu padding funguje v Mozille i IE, me na to mozilla kaslala, ale nakonec jsem to vyresil tak, ze jsem si dal "border: 30px solid white;"... At zije Pixyho matrjoškááááááááááááá!!!!
Spikee
Profil
V IE sa Quirk mód dá nastaviť pomocou DOCTYPE - Transitional.
Oprava:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">-štandardný mód (Mozilla)
(Quirk sa v IE používa štandardne)
Oswald
Profil *
Nějak se mi to nezdá. Nechceš sem pastnout ten html i css kód?
Anonymní
Profil *
to Oswald: Ne funguje to. Za padding jsem mel "=" misto ":" . Dik za pomoc.

to Spikee: To zkusim pozdeji, dik.
Anonymní
Profil *
to Oswald: Ne,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,funguje to ;)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.