Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Neví někdo jak mám udělat, aby se mi na str. zobrazil náhodně vybraný obr. z mnou stanovené složky? Tedy jinak řečeno, chci mít na svých str. vlastní reklami a chci, aby se náhodně vybrala nějaká reklama ze složky Reklama, která je plná obrázků, při každém načtení str..
para
Profil
Nabízí se PHP a použít funkci "rand"

$obrazek_cislo = rand (1,8);
<img src="../moje_obrazky/<?php echo $obrazek_cislo ?>.jpg">

třeba
Honza Hučín
Profil
Šlo by to podobně řešit i Javascriptem pomocí document.write("<img src... a tak dále.
Anonymní
Profil *
to H. Hucik: Hledal jsem str. na toto tema na jakpsatweb.cz ale nenasel ho... Muzes prosim upresnit, jak mam definovat slozku, ze ktere se budou nahodne nacitat obr..
habendorf
Profil
Já bych asi dal do array srcy těch obrázků a pak vygeneroval náhodně index. To mi přijde asi tak nejjednodušší řešení. Něco k polím zde: http://www.jakpsatweb.cz/javascript/pole.html

Jednodušší by bylo, kdyby se ty obrázky jmenovaly stejně a lišily se jen nějakým indexem. Pak by to řešení polem bylo zbytečné.
Anonymní
Profil *
to habendorf:

Muzes mi prosim napsat co mam napsat ? ;) Na zkousku jsem napsal toto:

<script>
reklama = new Array(
"<img src="menu/dum.gif">",
"<img src="menu/dum2.gif">"
);
index = Math.floor(Math.random()*reklama.length);
document.write(reklama[index]);
</script>


A ono to nefunguje ;(
habendorf
Profil
Třeba takhle:


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Transitional//EN">
<html>
<head>
<title>Untitled</title>
<script>
var reklama = new Array("menu/dum.gif",
"menu/dum2.gif")
index = Math.floor(Math.random()*reklama.length);
</script>
</head>
<body>
<img src="" id="nevolte_socany">
<script>
document.getElementById('nevolte_socany').src=reklama[index];
</script>
</body>
</html>


Odladěno, funguje.
Anonymní
Profil *
Funguje to!! Jenom je škoda, že to IE se SP 2 blokuje :(
habendorf
Profil
Zkoušel jsi to na webu? Na lokále se to většinou chová trochu jinak (jen osobní zkušenost, taky mám SP2), na webu to pak problémy nedělá.
Anonymní
Profil *
Na webu jsem to zatim nezkousel. Az to zkusim, tak napisu. Dik.
HHPZ
Profil
Možná by stačilo nakopčit do té složky obrázky se stejným jménem a pak to jméno odkazovat. Testováno na webzdarma - který(é,á?) teď opět nejede.
Meldo
Profil
habendorf
mohol by si vysvetlit, ten "index"? to udava nejaky parameter alebo co? dik.
habendorf
Profil
Meldo: mohol by si vysvetlit, ten "index"? to udava nejaky parameter alebo co? dik.

To je index toho pole. V tomto případě prvek s indexem=0 je dum.gif, prvek s indexem=1 je dum2.gif.
Kdyžtak mrkni na JPW do JS na pole (Array).
Meldo
Profil
habendorf

To je index toho pole. V tomto případě prvek s indexem=0 je dum.gif, prvek s indexem=1 je dum2.gif.
ano to chapem skôr som chcel vediet, ze ci sa musí striktne pouzit slovo index a ci sa to pouzíva aj inde. ale uz som si to nastudoval. - treba pouzit slovo index :->
(niekedy neviem rozlisti ci je cast scriptu napisana anglicky alebo to je nejaka vlastnost ci metoda)
habendorf
Profil
Meldo

Ale ne, já jsem si tak jen nazval proměnnou :o) Můžeš místo index napsat třeba abc.
Meldo
Profil
habendorf

no to je presne to, o com hovorím. ale ja mam v knihe naozaj napísané ze index je Vlastnost objektu Array. Tak isto ako length, constructor a pod.
nabuduce si to radsej vyskusam a budem vedet hned.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.