Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
michalka44 Profil |
#1 · Zasláno: 2. 3. 2009, 17:46:37
Prosím vás, poraďte mi, zda je lepší tvořit stránky prostřednictvím JavaScript, PHP nebo CSS? Děkuji moc za názory.
|
||
SwimX Profil |
#2 · Zasláno: 2. 3. 2009, 17:50:52
michalka44
to jsou dotazy. Co chceš dělat za stránky? základem bude HTML. CSS - vzhled, PHP + MySQL - dynamické stránky, návštěvní kniha, administrace.. JS - už jenom vyhytávky a vylepšení pro uživatele nejlépe samozřejmě vše dohromady, ale někdy ti HTML CSS postačí, někdy zas bude potřeba něco víc. |
||
Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 2. 3. 2009, 17:51:09
Reaguji na michalku44:
Stránky je vhodné tvořit v HTML, jejich vzhled určit pomocí CSS a jejich okamžitou interakci s uživatelem pomocí JavaScriptu. Cokoliv z uvedeného může generovat PHP (či něco jiného) na straně serveru. |
||
panther Profil |
#4 · Zasláno: 2. 3. 2009, 17:52:42
michalka44
„poraďte mi, zda je lepší tvořit stránky prostřednictvím JavaScript, PHP nebo CSS? Děkuji moc za názory.“ trochu se ti pletou pojmy :-) Statická i dynamcká stránka bude zajisté tvořena pomocí HTML (obsah) a CSS (vzhled). JavaScriptem můžeš udělat spoustu zajímavých věcí, různé efekty, události vázající se na kliknutí, stisknutí klávesy atd. Nezapomínej, že javascriptem se nesmí dělat nic, co by s vypnutým javascriptem uživatele omezovalo. PHP pracuje na straně serveru, jsou na něm mimojiné postavené administrace, e-shopy, přihlašování, apod. Měla by sis tedy ujasnit, co vlastně na té stránce chceš. Když se takhle ptáš, předpokládám, že jsi na úplném začátku, proto bych doporučoval se na PHP a JavaScript zatím vykašlat a naučit se HTML a CSS. |
||
michalka44 Profil |
#5 · Zasláno: 2. 3. 2009, 17:55:54 · Upravil/a: michalka44
HTML i CSS umím, já tu otázku nejspíš špatně položila, jen se chci naučit něco víc.. ale nevěděla jsem jaké jsou přesné rozdíly mezi PHP a JavaScriptem... Ale už to chápu, děkuji!
|
||
panther Profil |
#6 · Zasláno: 2. 3. 2009, 17:59:01
michalka44
„HTML i CSS umím“ nevěř tomu ;-) „ale nevěděla jsem jaké jsou přesné rozdíly mezi PHP a JavaScriptem“ veliké. PHP -> server, scripty nelze najít ve zdrojovém kódu JS -> browser, dá se vypnout, tedy nespoléhat na něj v důležitých věcech, scripty lze vidět ve zdrojovém kódu |
||
srigi Profil |
#7 · Zasláno: 2. 3. 2009, 18:02:06
Uc sa PHP, ked zvladnes PHP, douc sa jQuery (momentalne najpopularnejsia JS kniznica).
|
||
Nox Profil |
#8 · Zasláno: 2. 3. 2009, 18:19:43
srigi
Nevím jestli se nejdřív nenaučit základy jazyka (js)(resp. jazyk) a pak teprve přejít na knihovnu... |
||
imploder Profil |
#9 · Zasláno: 2. 3. 2009, 18:19:45
michalka44
Nejlepší je to všechno zkombinovat. Základem stránek je HTML. V něm jsou dělané samotné stránky a samo o sobě může stačit (zatímco JavaScript, PHP ani CSS na vytvoření stránek nestačí - používají se společně s HTML). CSS určuje vzhled stránky, takže je dost zásadní, při tvorbě stránek ho budeš potřebovat. JavaScript je jazyk na psaní prográmků běžících uvnitř HTML stránky v prohlížeči. Je možné ho použít k vylepšení ovládání stránek a na různé drobné vychytávky, většinou není nezbytné, aby na stránkách byl. PHP je programovací jazyk na psaní tzv. skriptů na serveru - používá se k dynamickému generování HTML stránek a provádění operací na serveru (neběží tedy u návštěvníka stránek na počítači, ale tam, kde jsou stránky umístěny). Pokud se chceš naučit vytvářet stránky, pak budeš nejspíš postupovat od nejzákladnějších věcí k pokročilejším. Takže zmíněné technologie asi v tomto pořadí: 1. HTML - abys měla samotnou stránku 2. CSS - abys stránce dala vzhled 3. základy PHP - pomocí PHP se dá dělat všechno možné, nejčastěji se v něm řeší i přepínání stránek na webu - skládání stránek z kousků 4. pokročilejší skriptování v PHP, JavaScript a jiné doplňky (RSS, Flash, Java applety...) |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0