Autor Zpráva
nevimsirady
Profil *
Ahoj,
vytvářím jednoduchý web. Problém je v pozadí stránky, tedy background-image. V IE se mi pozadí stránky zobrazuje správně a v Mozille se mi pozadí nezobrazuje vůbec. Co mám blbě? Jak se toho zbavím? Odkaz Díky
SwimX
Profil
nevimsirady
/* CSS Document www.carmen-electra.unas.cz*/
HTML { 	BORDER-TOP-WIDTH: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 0px; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-TOP: 0px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px } 

1, zajímavý komentář
2, celé první 4 řádky bych zapsal takto:
html, body{border: none; padding: 0; margin: 0; height: 100%;}


ale k tématu: mě se to zobrazuje všude stejně, který obrázek konkrétně ti nefunguje?
nevimsirady
Profil *
mě se to zobrazuje všude stejně, který obrázek konkrétně ti nefunguje?[/i]“


a.jpg
SwimX
Profil
nevimsirady
a prohlížeč předpokládám Firefox. Protože IE7 a Opera 9,63 mi to jde.
je to tím, že v divu #nastred není nic tudíž má nulový height -> pozadí se zobrazí ale s nulovou výškou.
Respektive: něco v něm je, ale má to float.
Přečti si Jak funguje Float a Clear
nevimsirady
Profil *
jj, to bude ono. Přidal jsem min-height a funguje. Díky moc
SwimX
Profil
nevimsirady
jj, to bude ono. Přidal jsem min-height a funguje. Díky moc
ne, to nebude ono.

Dalece lepší by bylo přidat na konec <br style="clear: both">
pak ukončit div #nastred, body a html.
Pak není ani třeba nastavovat height - bude přesně taková jako obsah divu, ale pokud mají prvky v divu float - jsou z divu vytrženy aby mohly být obtékány. Je třeba jejich obtékání ukončit. Viz odkazovaný článek.
nevimsirady
Profil *
Ok, Díky za pomoc..

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: