« 1 2 »
Autor Zpráva
kordy
Profil *
caw
uz je mi to fakt trapne se zas na neco ptat mam pocit ze pisu jen ja:-(
ale uz zas...
vytvoril sem si kod a z me neznamich duvodu nefunguje

To je on
<?php
if (filesize("rss - garsonky.php")==<"26993");
echo:Na bazošu nic nepřibylo.
else:
echo:Na bazošu něco přibylo;
?>
<html>
<head>
<title>Kontrola velikosti</title>
</head>
<body>
<a href="http://reality.bazos.cz/prodam/garsoniera/">zkotrolovat<a>

<?php
if (filsize=("rss - garsonky.php")==>"26993")
unlink("rss - garsonky.php")
else:
echo:pro chod programu je potřeba jej aktualizovat
<ipnut type="button" name="aktualizovat" value="aktualizovat">
if (aktualizovat)
download="http://reality.bazos.cz/prodam/garsoniera/"
;?>
</body>
</html>

ps poradite mi tady nekdo
kordy
Profil *
melo tam byt pls ne ps:-(
ono to pak ma iny vyznam...
tiso
Profil
kordy - pre začiatok si pozri ako fungujú v PHP operátory.
Johny007
Profil
if (aktualizovat) .....není aktualizovat proměnná???? nemělo by tam být if ($aktualizovat)???
kordy
Profil *
if (aktualizovat) .....není aktualizovat proměnná???? nemělo by tam být if ($aktualizovat)???

ze zacatku sem premyslel jestli to tam nedat ale nechtelo se mi prepinat do anglicke klavesnice a myslel sem si ze bude fungovat i bez toho...ale to asi nebude jedina chyba kdyz to stale nefunguje:-(
Johny007
Profil
A to nepíše žádnej error???
kordy
Profil *
kordy - pre začiatok si pozri ako fungujú v PHP operátory.


dal by si mi pls nejaky odkaz?nevim kde to hledat teda castecne
ale predpokladam ze asi myslis nejaky konkretni clanek...
panther
Profil
kordy
ze zacatku sem premyslel jestli to tam nedat ale nechtelo se mi prepinat do anglicke klavesnice
tak přemýšlej, jestli se ti chce pouštět do programování.

Je to to samé, jako bych se ptal, proč mi nejede auto. „Ze začátku jsem přemýšlel, že bych sešlápl plyn, ale nechtělo se mi natahovat nohu“.

ale to asi nebude jedina chyba kdyz to stale nefunguje:-(
tak to je asi rozbité.

Myslíš, že se někdo chce probírat neobarveným kódem, když tu na to je taková krásná funkce?
panther
Profil
kordy
dal by si mi pls nejaky odkaz?nevim kde to hledat teda castecne
našel článků...
kordy
Profil *
kordy
„dal by si mi pls nejaky odkaz?nevim kde to hledat teda castecne “
já našel článků...


ja vim to dovedu taky ale jak myslel ze mysli spis neco konkretniho...
a nejsem si jistej jak to obarvovat to stejne jako na webu nebo je tu nejake nastaveni?
Johny007
Profil
já bych doporučil přímo PHP manuál na servru ČVUT


Jo a vybarvený by to mohlo být takhle :-D
<?php 
if (filesize("rss - garsonky.php")==<"26993"); 
echo:Na bazošu nic nepřibylo. 
else: 
echo:Na bazošu něco přibylo; 
?> 
<html> 
<head> 
<title>Kontrola velikosti</title> 
</head> 
<body> 
<a href="http://reality.bazos.cz/prodam/garsoniera/">zkotrolovat<a> 

<?php 
if (filsize=("rss - garsonky.php")==>"26993") 
unlink("rss - garsonky.php") 
else: 
echo:pro chod programu je potřeba jej aktualizovat 
<ipnut type="button" name="aktualizovat" value="aktualizovat"> 
if (aktualizovat) 
download="http://reality.bazos.cz/prodam/garsoniera/" 
;?> 
</body> 
</html> 
panther
Profil
Johny007
pořád tam nejsou ty dolary před proměnnýma
Johny007
Profil
Já teda nevím nejsem programátor, ale už ten zápis php se mi nezdá chybí ti tam fúra uvozovek fúra středníků atd... třeba se to teď ponovu píše takhle nevím ale echo: ??? to by ti ale mělo hlásit v prohlížeči sintax error teda pokud nemáš vypnutý hlášení chyb.
panther
Profil
Johny007
třeba se to teď ponovu píše takhle nevím ale echo: ???
taky jsem na to koukal, ale raděj jsem na to neupozorňoval, ptž jsem nevěděl, jestli to tak jde napsat a hledat se mi to nechtělo..
Johny007
Profil
Panthere pomáháme kordymu!!!! Zkusím to předělat tak jak si myslím že by to mělo být dej mi chvíli.
panther
Profil
Johny007
Zkusím to předělat tak jak si myslím že by to mělo být dej mi chvíli.
v tom případě nezapomeň na další chybu (překlep?):
if (filesize=("rss - .. 
Johny007
Profil
<?php 
$filename = 'rss - garsonky.php';
if (filesize($filename)=<"26993"); 
echo "Na bazošu nic nepřibylo."; 
else 
echo "Na bazošu něco přibylo.";
?> 
<html> 
<head> 
<title>Kontrola velikosti</title> 
</head> 
<body> 
<a href="http://reality.bazos.cz/prodam/garsoniera/">Zkontrolovat</a>

<?php 
if (filesize($filename)=>"26993") 
unlink($filename) 
else 
echo "pro chod programu je potřeba jej aktualizovat&nbsp;&nbsp;
<ipnut type=\"button\" name=\"aktualizovat\" value=\"aktualizovat\">";
if ($aktualizovat) 
download="http://reality.bazos.cz/prodam/garsoniera/" 
;?> 
</body> 
</html> 



Takže teď by to mělo být syntakticky řekněme trošku lepší až po do slovo download tam nevím co jako tím chtěl básník říct, taková funkce v PHP asi není navíc tam není přesné jméno souboru .... ten odkaz Zkontrolovat by taky měl asi mít na konci za tou garsonkou nějaký soubor jako index.php nebo kontrola.php nebo co já vím. VLastně ani nechápu co ten skript má dělat
panther
Profil
Johny007
Takže teď by to mělo být syntakticky řekněme trošku lepší
myslíš? a co ten středník?
if (filesize($filename)=<"26993");
Johny007
Profil
:-D ten jsem překouk :-D
panther
Profil
Johny007
=>, =< by taky mělo být opačně:
 
if (filesize($filename)>="26993")
Johny007
Profil
No jo takovýhle ptákovinky se odchytají při zkoušce na servru, ale já hlavně nechápu vůbec co to má jako dělat a co tam má s tím download :-D
Hitman
Profil
Johny007
Možná má být download proměnná a ten script není celý, pokud tedy v php neexistuje funkce download.
kordy
Profil *
12345678910111213141516171819202122232425 <?php $filename = 'rss - garsonky.php';if (filesize($filename)=<"26993"); echo "Na bazošu nic nepřibylo."; else echo "Na bazošu něco přibylo.";?> <html> <head> <title>Kontrola velikosti</title> </head> <body> <a href="http://reality.bazos.cz/prodam/garsoniera/">Zkontrolovat</a><?php if (filesize($filename)=>"26993") unlink($filename) else echo "pro chod programu je potřeba jej aktualizovat&nbsp;&nbsp;<ipnut type=\"button\" name=\"aktualizovat\" value=\"aktualizovat\">";if ($aktualizovat) download="http://reality.bazos.cz/prodam/garsoniera/" ;?> </body> </html>
Takže teď by to mělo být syntakticky řekněme trošku lepší až po do slovo download tam nevím co jako tím chtěl básník říct, taková funkce v PHP asi není navíc tam není přesné jméno souboru .... ten odkaz Zkontrolovat by taky měl asi mít na konci za tou garsonkou nějaký soubor jako index.php nebo kontrola.php nebo co já vím. VLastně ani nechápu co ten skript má dělat


tim downloadem sem si nebyl jistej ale napadlo me ze kdyz existuje unlink a upload proc ne download:-D
no pokud neexistuje download neznas jiny prikaz ktery by ho mohl nahradit?
kordy
Profil *
No jo takovýhle ptákovinky se odchytají při zkoušce na servru, ale já hlavně nechápu vůbec co to má jako dělat a co tam má s tím download :-D


no chtel sem aby mi to zjistilo kdyz neco pribyde na bazosu(podle kodu zmenim odkazy a.t.d. a i jine servery...)
mamka dela v realitych a dycky ji to nekdo vyfoukne tak sem chtel aby byla informovana hned kdyz to tam bude
a kdyz se soubor odstrani a zas stahne tak se muze a nemusi zmenit velikost a podle toho pozna jestli tam neco ma kontrolovat nebo ne...
kordy
Profil *
já bych doporučil přímo PHP manuál na servru ČVUT
Jo a vybarvený by to mohlo být takhle :-D
123456789101112131415161718192021222324 <?php if (filesize("rss - garsonky.php")==<"26993"); echo:Na bazošu nic nepřibylo. else: echo:Na bazošu něco přibylo; ?> <html> <head> <title>Kontrola velikosti</title> </head> <body> <a href="http://reality.bazos.cz/prodam/garsoniera/">zkotrolovat<a> <?php if (filsize=("rss - garsonky.php")==>"26993") unlink("rss - garsonky.php") else: echo:pro chod programu je potřeba jej aktualizovat <ipnut type="button" name="aktualizovat" value="aktualizovat"> if (aktualizovat) download="http://reality.bazos.cz/prodam/garsoniera/" ;?> </body> </html>


ja vim jak to ma vypadat ale ptal sem se jak se to tady dela...
a bohuzel stale to nevim:-(
kordy
Profil *
a co ted , myslite ze uz je to lepsi?

<?php
$filename = 'rss - garsonky.php';
if (filesize($filename)=<"26993")
echo "Na bazošu nic nepřibylo.";
else
echo "Na bazošu něco přibylo.";
?>
<html>
<head>
<title>Kontrola velikosti</title>
</head>
<body>
<a href="http://reality.bazos.cz/prodam/garsoniera/">Zkontrolovat</a>

<?php
if (filesize($filename)=>"26993")
unlink($filename)
else
echo "pro chod programu je potřeba jej aktualizovat&nbsp;&nbsp;
<a href="http://www.bazos.cz/rss.php?rub=RE" rel="nofollow">aktualizovat</a>
//tak byto snad mohlo byt...kdyz se mi to klikem stahne ne?(snad)

</body>
</html>
noja
Profil *
mamka dela v realitych a dycky ji to nekdo vyfoukne tak sem chtel aby byla informovana hned kdyz to tam bude

nebylo by na tohle idealni RSS? nevim teda co to je za web, ale treba ho tam maji, ne?
kordy
Profil *
„mamka dela v realitych a dycky ji to nekdo vyfoukne tak sem chtel aby byla informovana hned kdyz to tam bude“
nebylo by na tohle idealni RSS? nevim teda co to je za web, ale treba ho tam maji, ne?
„mamka dela v realitych a dycky ji to nekdo vyfoukne tak sem chtel aby byla informovana hned kdyz to tam bude“
nebylo by na tohle idealni RSS? nevim teda co to je za web, ale treba ho tam maji, ne?


ale ja vyuziju rss ten soubor co se zvecuje nebo ne je rss akorat musim nastavit aby se uktualizovaval...
tiso
Profil
kordy - miesto aby si takto vymýšľal stačí pridať to RSS do RSS čítačky (zabudovaná v Opere, myslím, že i v mailových klientoch) a máš to vybavené.
kordy
Profil *
kordy - miesto aby si takto vymýšľal stačí pridať to RSS do RSS čítačky (zabudovaná v Opere, myslím, že i v mailových klientoch) a máš to vybavené.


myslim ze nechapes co myslim ja sem nechtel aby se zobrazovali veci co pribyli ale aby ukazovalo jestli pribylo od posledniho spusteni..
kdyz tam dam rss tak tam neco bude ale tim padem musim byt v obraze jestli neco pribylo...
a chci to podstatne zjednodusit...
« 1 2 »

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: