Autor Zpráva
Kry5
Profil *
Můžu se zeptat pomocí jakého kódu (pokud možno CSS, HTML) se provádí trvalé označení položky menu ve které se návštěvník webu nachází? Je to celkem praktické a na můj web by se mi to hodilo. Tak kdybyste alespoň poslali odkaz kde to najdu ;-).
Díky
KRY5
Joker
Profil
Skriptem na straně serveru se té aktuální položce nastaví CSS třída.
panther
Profil
Kry5
doplnil bych Jokera:
Pokud do toho nechceš tahat PHP, můžeš na každou podstránku přidat té které položce, která má být odlišená, nějakou třídu či ID a pomocí CSS přiřadit příslušný „aktivní“ styl.

Stejný postup bude i v Jokerově postupu, akorát si ruční přidávání zautomatizuješ pomocí PHP. To si najdi, jak se dělá, řeší se pořád dokola, dokonce i tady na diskusi.
Kry5
Profil *
panther: PHP do toho tahat nechci. Takže vlastně řešení je jednodzuchý. Do toho souboru podsložky umístim nový DIV a tim označim tu jednu položku a u tý hover udělám jako původní styl takže bude vypadat jako označená...chápu to dobře?
panther
Profil
Kry5
Takže vlastně řešení je jednodzuchý
Ano, je jednoduché.

Do toho souboru podsložky umístim nový DIV
Ne. Menu máš nějak zapsané (doufám, že jako položky „<li>“ v „<menu>“ či „<ul>“). Té položce přidáš „class="aktivni"“ a v CSS přes .aktivni {...} přiřadíš styl. Žádný „nový DIV“ nikam dávat nemusíš.
Kry5
Profil
ok chápu. Samozřejmě že menu mám takhle...takže vlastně místo Div použiju class...

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: