Autor Zpráva
Moník
Profil *
Ahojte, neznáte nějaký podobný programovacý jazyk na weby jako je Ruby ? Mě se Ruby velice líbý ale nepodporuje ho moc hostingů, a je těšké rozjet ho jako všeobecně. Nebo něco jako je ASP.NET trošku zlehčený ? Mě se ASP.NET zdá velice těšký ale rád programuji a né jen píšu tágy tak prosím o vaše tipi... děkuji Monis
Joker
Profil
Uf, co napřed zkusit český jazyk?

Pokud by šlo o programovací jazyk, co php?
Moník
Profil *
Jo na PhP se chystám podívat... ale raději bych si vybral z více možností a porovnal výhody či nevýhody ;-)
blizz_boz
Profil
"Ahojte, neznáte nějaký podobný programovacý jazyk na weby jako je Ruby ? Mě se Ruby velice líbý ale nepodporuje ho moc hostingů, a je těšké rozjet ho jako všeobecně."

Ruby ma buducnost... Je to velmi elegantny OOP jazyk. Fakt ze ho podporuje malo hostingov je problem tych hostingov, ved ty si mozes vybrat taky hosting kery ho podporuje, alebo ti ho mozu aj doinstalovat... ASP.NET je tiez perspektivna technologia, neni na nom nic tazke jazyk C# je ovela jednoduchsi na pochopenie ako PHP... Na tvojom mieste by som sa namiesto uplne zbytocneho PHP(ktore uz ovlada kazdy) ucil skorej C# alebo VB.NET a technologie ako WPF/XAML/SilverLight
Moník
Profil *
Aha tak díky... Takže skusím to CShaps a nebo ten VBNet ale četl jsem že VB se dá zakomponovat do html což pravda je a veliká výhoda ale zase funguje jen v exploreru a to je veliká nevýhoda. Takže asi skusím to ASP.NET a nebo Rubyho. Vela děkuji :-)
blizz_boz
Profil
VB Script a VB.NET su uplne ine jazyky s podobnou syntaxou
Moník
Profil *
Aha tak to jsem netušil... neznáš nějakou stránku kde jsou české tutoriály na VB.NET nebo na ASP.NET ? Podle toho co raději doporučuješ ;-)
blizz_boz
Profil
ASP.NET je technológia a C# a VB.NET sú programovacie jazyky.

seriál o programovaní v C# je napr na zive:
http://www.zive.cz/C-a-C/sc-74/default.aspx?pgnum=3

keby si niečo nevedel opytaj sa v PC Poradni
Koudiak
Profil *
K tématu: Dá s e jenom v asd:net udělat web a aby to pak vygeneroval html které to načte nebo tak abych nemusel pracovat ještě pak v blogu z html ale jenom v tom asp.net díík
Koudiak
Profil *
Jakej je rozdíl mezy Technologií a programovacím jakzykem ? Jakej to má vliv na web ??
panther
Profil
Koudiak
K tématu: Dá s e jenom v asd:net udělat web a aby to pak vygeneroval html které to načte nebo tak abych nemusel pracovat ještě pak v blogu z html ale jenom v tom asp.net díík
už se ptáš asi po sté a po sté bude stejná odpověď. Smiř se s tím, že někam ty HTML tagy zapsat musíš a nikde jinde než v HTML to nejde (od toho to jsou HTML tagy)
Moník
Profil *
Tak jsem si pročetl pár tutoriálů k CShaprs (#) a musím říct že to vážně těžké není. Ale moc mi to nesedlo. Proto skusím rozjet Rubiho ale tam se skoro vše řeší přez html protože ruby je na straně serveru tedy s tím můžu provádět jen odesílání dat načítání a různé matematické operace... web bych stejně tvořil pomocí html a to mi moc nesedí. No nevím. Ještě my zbívá skusit nějaký druh ActionScriptu třeba Develop... Ale to už na weby moc není..
yFang
Profil
Proto skusím rozjet Rubiho ale tam se skoro vše řeší přez html protože ruby je na straně serveru tedy s tím můžu provádět jen odesílání dat načítání a různé matematické operace... web bych stejně tvořil pomocí html a to mi moc nesedí.
Ale tak je to se všemi jazyky, na straně serveru zpracují stránku a vygenerují HTML. HTML se prostě nevyhneš.
blizz_boz
Profil
yFang, panther no nemate uplne pravdu este existuju aj binarne WPF / XBAP(XAML Browser Application) aplikacie ktore sa daju napisat v akomkolvek jazyku(C#, VB.NET, C++), ale tie zatial podporuje len IE a Firefox (pomocou hacku aj Opera a Chrome)...
yFang
Profil
blizz_boz
Můžeš dát prosím odkaz na nějakou takovou stránku?
panhuhu
Profil
blizz_boz
Na tvojom mieste by som sa namiesto uplne zbytocneho PHP
Muzu vedet proc je PHP uplne zbytecne (zejmena me zajima to "uplne")?
blizz_boz
Profil
yFang
http://www.charlespetzold.com/wpf/HybridClock/HybridClock.xbap
http://j832.com/workBlogFiles/WpfSet/
http://www.chriscavanagh.com/Chris/CJC.Bullet/BulletDemo1.xbap

a nabuduce pouzi toto

panhuhu

naco mu bude PHP? to uz dnes ovlada kazdy, je uplne zbytocne nieco take sa ucit.
Jan Tvrdík
Profil
blizz_boz:
naco mu bude PHP? to uz dnes ovlada kazdy, je uplne zbytocne nieco take sa ucit.
1. Každý ho neovládá
2. To že hodně lidí dokáže určitou věc není důvod ji neumět – chodit taky umí kdekdo, ale stejně sem se to v dětství naučil
3. Na co že mu tedy bude? Přece na to, k čemu je všem ostatním. Bude v něm dělat PHP aplikace.
4. Souhlasím s tebou, že C# je o hodně lepší jazyk než PHP a osobně v něm také vidím budoucnoust (proto se ho učím), ale to pořád není důvod, proč se neučit v současné době velmi populární a rozšířené PHP.
kordy
Profil *
blizz_boz:
na tom sice neco je ale kdyz se dostane do uzkych v necem co skoro nikdo neovlada tak bude mit problem hledat pomoc...vis jak to myslim ne?
navic i vseobecne zname jazyky se rozvijeji takze treba za 4 roky bude php o necem uplne inem...
kordy
Profil *
teda jesli nezanikne:-(
yFang
Profil
blizz_boz
To je sice hezké, ale praktické využití na obyčejné stránky to podle mě nemá.
Pokud chce, aby mu tam chodili lidé z vyhledávačů, tímto docílí toho, že mu tam nikdo nepřijde. Pochybuju, že jsou dnešní vyhledávače schopny v tomto vyhledávat.

naco mu bude PHP? to uz dnes ovlada kazdy, je uplne zbytocne nieco take sa ucit.
Úplně zbytečné? Neřekl bych, je to v podstatě jediný programovací jazyk, který se dá použít na freehostinzích a i na placených serverech je PHP všude a s ostatními jazyky je to horší.
Chamurappi
Profil
Reaguji na kordyho:
Přestaň už prosím konečně citovat celé příspěvky! Připadá ti to normální a předhledné?
Viz pravidla: „Text psaný velkými písmeny nebo nadměrně formátovaný text je považován za výstřední a může být odstraněn.


Reaguji na ostatní:
Mrháte úsilím, Moníkpřesedlal na JavaScript.
blizz_boz
Profil
Jan Tvrdík

oki tak nech sa učí aj v PHP ale z toho čo píše tak nemá absolútne šajnu čo je to programovanie a v takom prípade mi ide o to aby sa oblúkom vyhol PHP naučil sa programovať v nejakom plnohodnotnom objektovom jazyku pochopil čo sú to objekty, abstraktné dátové typy, polymorfizmus a hlavne naučil sa mysleť objektovo. a neskôr nech sa naučí aj PHP ak sa naučí najprv PHP(alebo nejakú prasáreň typu Perl) získa zlé návyky a môže sa stať že z neho bude iba ďalší zlý programátor.... Ja sám ovládam asi 10 jazykov vrátane PHP a občas ho aj použijem v niektorých projektoch ale skriptovanie v PHP má od bežného programovania dosť ďaleko.
blizz_boz
Profil
yFang

dnes to ešte nemá praktické využitie, na druhej strane RIA aplikácie sú budúcnosť internetu... WPF je zatiaľ novinkou Windows Vista a .NET Frameworku 3.5 takže ešte nemalo šancu presadiť sa... Ale SilverLight (podmnožina WPF) už začína konkurovať Flashu.
yFang
Profil
blizz_boz
Ale SilverLight (podmnožina WPF) už začína konkurovať Flashu.
Čili využití pro běžné stránky je mizivé.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0