Autor Zpráva
sindelsumec
Profil
Dobrý den, mám menší problém, a prozatím jsem na něho nenašel řešení. HTML a CSS dá se řící , že docela ovládám, a tak jsem se začal učit webouvou grafiku.Vyrobil jsem si pro začátek takové jednoduché schéma a snažil jsem se ho naprogramovat aby fungovalo jak mělo, jenže nefunguje.Hlavní problem je v tom, že já umístím text pomocí centrování tak kde si ho představuju aby byl, a když změním rozlišení tak to schéma (obrázek) se mě vlastně zúží nebo rozšíří a text zůstane na místě a schéma se posune, takže si dokážete představit jak to asi vypadá.Text mám úplně jinde než chci, protože obrázek (schéma) změní velikost s rozlišením .Chtěl bych vás požádat o vaší vzácnou radu, jak bych to mohl udělat, aby s rozšiřujícím se obrázkem se vlastně posouval zárověň i text.Děkuji moc.

P.S: posílám odkaz, kde se můžete podívat na screen co mi to dělá.Ještě jednou děkuji.

http://uloz.to/1488152/ukazka.JPG
panther
Profil
sindelsumec
HTML a CSS dá se řící , že docela ovládám
to neříkej anni si to nemysli ;-)

P.S: posílám odkaz, kde se můžete podívat na screen co mi to dělá.Ještě jednou děkuji.
lepší by byl odkaz na ukázku, aby byl vidět kód. Ale tipuji, že máš pozicováno, úplně zbytečně.
sindelsumec
Profil
Tak člověk se učí stále, jen ty základy tak ovládám.

Tady je ten zdroják jak jsem to pozicoval:


<ul style="position:absolute; top:210px; left:160px">
<li>Hlavní strana</li>
</ul>


P.S: Jestli znáš pls jiný způsob jak umístit text v prohlížeči tam kde chcu tak mi prosímtě poraď, já přečetl pár tutoriálu,
ale o tomhle jsem tam neviděl ani zmínku.Díky.
SwimX
Profil
sindelsumec
pošli odkaz na tvé stránky, ať to nemusím psát celé znovu.
Ale jak si panther tipnuj, a tys potvrdil, tak pozicuješ a to ještě absolutně.
udělla bych div page - dal mu width - konstantní. a margin 0 auto;
v něm potom pomocí float a margin udělal celý layout.

Pokud pozicuješ, pak alespon ne vůči body ale k divu page. Takže divu page dáš position relative, a všechny absolutní pozice uvnitř divu se pak budou počítat od okraje divu.

"takové jednoduché schéma a snažil jsem se ho naprogramovat aby fungovalo " - nakódovat ;)
sindelsumec
Profil
SwimX:

- nahrál jsem to na uložto, protože já to ještě na serveru nemám, zatím to jen ladím a dělám na ploše.
- prozatím díky, zkusím to s tím divem:)

http://uloz.to/1488727/zaklad1.html
panther
Profil
sindelsumec
a co chceš slyšet více? Já i SwimX jsme ti řekli, že pozicuješ, a k tomu ještě úplně nesmyslně. Zkus se tomu vyhnout.
sindelsumec
Profil
panther:

- však jo, já vám děkuju, budu zkoušet, snad se to povede.




stojí to jak přibití:(

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: