Autor Zpráva
tanned88
Profil
Mam takoví problém, nevím jak ho moc dobře popsat, mam na stránce link pro načtení externě uloženého stylu stránky. Když budu chtít dát stránku do jiné složky (ftp-hlavnislozka/jinaslozka) a soubor styly.css bude v té první složce. Jak na to odkazu, nebudu přece kopírovat do každé složky styly.css, obrázky atd. Děkuju.
Johnik
Profil
<link ... href="../styly.css">

../ = o slozku niz
nazev slozky/ = o slozku vys

nebo absolutni cesty:

http://www.neco.any/folder/folder/styly.css
Bubák
Profil
nebo kořenová sdresa (začíná lomítkem)
/styly.css

nebo tag BASE v HTML souboru:
<base href="http://example.com/">

Připadá mi divné používat pro soubory na vlastním serveru absolutní cesty.
tanned88
Profil
a co znamena "~/default.html"?
Bubák
Profil
Co na tom nechápeš?
Sqlitator
Profil *
a co znamena "~/default.html"?

~ znamená kořen adresáře.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Sqlitator:
Jen v .NETu a je to spíš kořenový adresář aplikace.
Sqlitator
Profil
On nepsal jeslti v PHP, nebo .NET:) Ale máš recht, v PHP to nejde.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Sqlitatora:
Dělá v .NETu, už tu pár otázek položil.
Pouze upozorňuji, že tohle je netradiční funkčnost vyžadující speciální podporu ze strany zpracovávajícího programu. Ani v ASP.NET stránce to nepojede, pokud obejdu předpřipravené postupy pro plivání kódu. Dokonce ani metody třídy System.Uri pro tohle pravděpodobně nebudou mít vestavěnou podporu.
Sqlitator
Profil
Já používám ~ v ASP.NET a zatím problém teda nemám.
Neřikám, že je všechno v podpoře, ale konkrétně u img, stylů a např. stránek to funguje.
Až u něčeho narazím na problém, písnu to sem.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Sqlitatora:
ale konkrétně u img, stylů a např. stránek to funguje
Pokud do externího stylopisu (s příponou „.css“) napíšeš „background: url('~/images/obrazek.jpg')“, tak to opravdu funguje?
Bubák
Profil
Chamurappi
A v čem je zádrhel?
CSS stránka
body {background: #ffc url('~/images/logo.gif')}
Chamurappi
Profil
Reaguji na Bubáka:
Teď jsi mě na chvíli zmátl. Zádrhel není vlastně v ničem, pokud si adresář nazveš „~“.

Kolegové tanned88 a Sqlitator ale žijí ve světě ASP.NET, kde se v adresách, na které sahá server dosazuje za „~“ výchozí adresář právě běžící ASP.NETí aplikace. Proto jsem chtěl zmínit, že to je jen speciální zvyklost. A že všude mimo ASP.NET je tedy „~/něco“ něčím v adresáři „~“.
Bubák
Profil
Pročetl jsem si znova a pozorně tohle vlákno, omlouvám se za zmatení.
Nepoužívám (a neznám) ASP.NET, proto mi to funguje.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: