Autor Zpráva
anika
Profil
Ahoj, zdravm a prosím o radu. Nefunguje mi změna barvy odkazu při najetí myší v IE a v Opeře. V Mozzile to běhá, jak má, vypadá to takhle:

a:link {color: lightcyan}
a:visited {color: lightcyan}
a:active {color: darkslategray}
a:hover {color: saddlebrown}
a:link, a:visited {text-decoration: none}

Když tam nechám podtržení, tak se mi v IE barví jen ta čára, ale text ne. Poraďte, prosím, co s tím. Díky.
gogy27
Profil
anika
1. Nemas nazornu ukazku?
2. skus dat font-color: saddlebrown
anika
Profil
Zkusila jsem to, ale nepomohlo to. Tohle je jedna stránka:

<!doctype HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> 
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; 

charset=windows-1250">
<title>Stranka v tabulkách1</title>
<style>
a:link    {color: lightcyan}
a:visited    {color: lightcyan}
a:active    {color: darkslategray}
a:hover    {font-color: saddlebrown}
a:link, a:visited  {text-decoration: none}
h1 {color: lightcyan; size: "7"}
h2 {background-color: sandybrown;}
body { background-attachment: fixed; 

color: darkcyan ;background-color:saddlebrown} 
table {border-color:sandybrown; border-style: solid; 

background-color:lightcyan; border-collapse:collapse; align:center; 

border-width: thick;} 
.menu {background-color: darkcyan; color: lightcyan}
</style>
</head>
<body>
<div style="text-align: center">
<div style="width: 750px; margin-left: auto; margin-right: auto;">

<table cellpadding="10" border="1">
<tr>
    <td colspan="2" height="100" bgcolor="darkcyan" align="center">
<h1>Michal Varha - výroba replik starého nábytku<br>
&nbsp &nbsp - zakázková výroba</h1>

</td>

</tr>
<tr>



<td colspan="2" bgcolor="sandybrown" >
</td>
</tr>


  <tr>
    <td rowspan="1" width="150" align="center" valign="top">


<a href="stranka1.html"><p class="menu"><b>ÚVOD</b></a></p>
<a href="stranka2.html"><p class="menu"><b>KATALOG</b></a></p>
<a href="stranka"><p class="menu"><b>VZORNÍK BAREV</b></a></p>
<a href="stranka"><p class="menu"><b>VZORNÍK ŘEZEB</b></a></p>

<a href="stranka"><p class="menu"><b>KONTAKT</b></a></p>

Díky za ochotu.



</td>
<td Widht= "600">
<h2>Nadpis</h2>

      Celý text stránky ... bla bla blaCelý text stránky ... bla bla 

blaCelý text stránky ... bla bla blaCelý text stránky ... bla bla 

blaCelý text stránky ... bla bla blaCelý text stránky ... bla bla 

blaCelý text stránky ... bla bla blaCelý text stránky ... bla bla 

blaCelý text stránky ... bla bla blaCelý text stránky ... bla bla 

blaCelý text stránky ... bla bla blaCelý text stránky ... bla bla 

blaCelý text stránky ... bla bla blaCelý text stránky ... bla bla 

blaCelý text stránky ... bla bla blaCelý text stránky ... bla bla 

blaCelý text stránky ... bla bla bla ahojCelý text stránky ... bla 
</td>
</tr>

</table>
</div>
</div>
</body>
anika
Profil
Ještě to není celé, některé odkazy zatím nikam nevedou.
anika
Profil
Teď jsem zjistila, že když dám font-color, přestane to fungovat i v Mozzile.
Jan Tvrdík
Profil
anika:
Teď jsem zjistila, že když dám font-color, přestane to fungovat i v Mozzile.
font-color je blbost, správně je color.
Plaváček
Profil
anika

Udělej to takhle:
a {text-decoration:none}
a:link {color: lightcyan}
a:visited {color: lightcyan}
a:hover {color: saddlebrown;text-decoration:underline}
a:active {color: darkslategray}

Nicméně - odkazy by měly být podtržené vždy.
anika
Profil
Zkusila jsem to vsledek: v IE je to vždy podtržené, ale barví se jen to podtržení, v Mozzile je to také vždy podtržené, ale má to fialovou a modrou barvu. To potržení tam nechci kvůli vhledu, menu je podbarvené a podtržení tam dělá nevzhledné vykousnutí. Asi chci moc. Díky.
anika
Profil
Omlouvám se, špatně jsem to zkopírovala, už to funguje, díky. Ale stejně to nechápu, v IE se barví jen to podtržení, ale je to dobré. Ještě jednou díky.
Plaváček
Profil
anika

Možná jsem jenom nepochopil, co přesně chceš udělat. Pomohla by živá ukázka (tedy odkaz na stránku, která trpí tímto problémem).
Jan Tvrdík
Profil
anika:
Zkus změnit
<a href="stranka1.html"><p class="menu"><b>ÚVOD</b></a></p>

na
<a href="stranka1.html" class="menu">ÚVOD</a>
anika
Profil
Ještě to na webu není, jedině když si zobrazíš ten kód, který je výše. Nejde o nic vážného. Když přejedu myší přes odkaz v menu, má se změnit barva, ale změní se jen v Mozzile, v IE a Opeře se mění jen barva podtržení, ale barva odkazu zůstane stejná. Udělala jsem to podle tvé rady a nechám to tak. Ještě jednou díky.
anika
Profil
anika:
Zkus změnit 1 <a href="stranka1.html"><p class="menu"><b>ÚVOD</b></a></p>
na 1 <a href="stranka1.html" class="menu">ÚVOD</a>

Tohle pomohlo, díky!
Dík všem za ochotu pomáhat nám málo zkušeným.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0