Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
michalka44 Profil |
Prosím vás,
chci vytvořit logo na stránku, avšak logo není pravidelného čtyřúhelníku. Jak mám vytvořit bílé pozadí kolem loga průhledným? Mám různé grafické editory, ale teď jsem bezradná. |
||
Tomasds Profil |
#2 · Zasláno: 28. 3. 2009, 11:44:52
Formát gif umí průhlednost, formát png dokonce myslím částečnou průhlednost (ale netvrdím to, nikdy jsem to nepoužil).
Pracovat s tím umí většina normálních grafických editorů, třeba i 9 let starý Paint Shop Pro 7.04. |
||
michalka44 Profil |
#3 · Zasláno: 28. 3. 2009, 11:54:33
No to vím, že gif a png umí průhlednost. Já si to vytvořím to logo, uložím to v .gif a pak když zkusím nastavit tu průhlednost na místo, kde ji chci, tak mi to nefunguje a zprůhlední se mi něco jiného. Zkusím teda ten Paint Shop Pro ;)
|
||
balooator Profil |
#4 · Zasláno: 30. 3. 2009, 10:20:07
Zkus to v nějakém programu, který umí vrstvy, např. photoshop. Nejdříve vytvoř pozadí, které uděláš průhledné a potom vložíš čisté logo bez pozadí jako další vrstvu.
|
||
Bubák Profil |
#5 · Zasláno: 30. 3. 2009, 12:22:02
„Zkus to v nějakém programu, který umí vrstvy, např. photoshop.“
Dobrá rada nad zlato, narážím na cenu Photoshopu. |
||
J Profil * |
#6 · Zasláno: 30. 3. 2009, 13:09:23
„když zkusím nastavit tu průhlednost na místo, kde ji chci, tak mi to nefunguje a zprůhlední se mi něco jiného“ - Klikáš kapátkem na místo v obrázku, kde se vyskytuje barva kterou chceš zprůhlednit? jestli ne, program může třeba default zprůhledňovat jednu barvu, kterou našel v levém horním rohu.
|
||
Mistr Profil |
#7 · Zasláno: 30. 3. 2009, 13:14:24
Umí to i Photofiltre - francouzský produkt se zpracovanou češtinou a návody k práci.
|
||
Bubák Profil |
#8 · Zasláno: 30. 3. 2009, 17:54:08
Když to čtu znova, tas si myslím, že njen michalka44 musí být z výše podaných rad zmatena.
balooator radí postup pro vytvoření průhledného pozadí (bez vrstev, indexované barvy), J radí postup pro vytvoření průsvitného pozadí (pravé barvy plus alfakanál), aniž by to zmínili. |
||
balooator Profil |
#9 · Zasláno: 31. 3. 2009, 15:24:07
Mám různé grafické editory, ale teď jsem bezradná píše michalka 44.
Photoshop jsem jenom zmínil, protože ho používám. Je samozřejmě spousta dalších, třeba gimp, který je free. Šlo jenom o ty vrstvy. Přiznávám, že sám jsem něco podobného nezkoušel, ale mělo by to jít. |
||
Bubák Profil |
#10 · Zasláno: 31. 3. 2009, 15:35:52
„Šlo jenom o ty vrstvy.“
Nevím, jak ve Photoshopu, ale jde jinde to jse i bez vrstev. „Je samozřejmě spousta dalších, třeba gimp, který je free.“ Pokud jde o něco jednoduchého, dokonce není třeba nic instalovat: http://pixlr.com/editor/ - umí i alfakanál, volba průhledného pozadí jedním zatržítkem „ Přiznávám, že sám jsem něco podobného nezkoušel, ale mělo by to jít.“ Jde to: http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=3&topic=91948#11 |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0