Autor Zpráva
herma
Profil *
Ahoj, jen takovej dotázek pro vás znalce...

Mám vytvořenou stránku, kterou mám rozdělenou přes div na tři sekce. z jedné sekce DIV1 (dejme tomu navigační sloupec) zavolám přes include stránku s formulářem(výsledek tohoto volání se zobrazí v jiném divu(DIV2) na téže stránce). vyplním formulář a odešlu
<form method="GET" action="dekodovani.php"> . A teď potřebuji aby se mi odeslaná a zpracovaná data v souboru dekodovani.php zobrazila zase v DIVu2 na výchozí stránce(překreslit původně includovaný formulář).

Napovíte někdo konkrétněji?
tiso
Profil
herma - vieme, možností je viacero. Ale skús byť konkrétny aj ty...
herma
Profil *
ahoj, nuž dobře.
mám tedy hodně zjednodušeně na stránce index.php něco takovéhoto

<div id="centr">
<?
$stranka = $_GET["stranka"];
if ($stranka == "vincz") {include "index1.php";}
else {include "test.php";}
?>
</div>

<div id="levysloupec">
<div class="box1">
<a href="test.php">Home default </a><br>
<a href="index.php?stranka=vincz">VIN dekodér CZ</a><br>
</div>
</div>

Z levého sloupce si zavolám na centrální stránku formulář(index1.php), do kterého se zadají informace a odešlou. Výsledek se zobrazí na soubor dekodovani.php
<form method="GET" action="dekodovani.php">bla bla bla</form>

Já potřebuju tento výsledek dekódování zobrazit opět v <div id="centr">

stačí takto popsané co je zatím odemě slátané?
tiso
Profil
herma - stačí. Principiálne by to mohlo ísť takto:
form:
<form method="GET" action="index.php?stranka=decode">


index:
<div id="centr"> 
<?php 
$stranka = $_GET["stranka"]; 
if ($stranka == "vincz") {include "index1.php";} 
elseif ($stranka == "decode") {include "dekodovani.php";} 
else {include "test.php";} 
?> 
</div> 

<div id="levysloupec"> 
<div class="box1"> 
<a href="test.php">Home default </a><br> 
<a href="index.php?stranka=vincz">VIN dekodér CZ</a><br> 
</div> 
</div>


Ideálne riešenie je formulár spracovávať tým istým skriptom ktorý ho vypisuje, takže index1.php by vyzeral nejak takto:
if(isset($_GET['submit']){
//spracuj form (to co mas v decodovani.php)
}
else{
//vypis form (to co mas v index.php)
}

a action vo forme: action="index.php?stranka=vincz"

Otázne je či je správne údaje posielať cez GET a nie cez POST.
herma
Profil *
děkuji ti mnohokráte. nakopl si mě správným směrem. A ano, je potřeba to řešit skrze POST a ne GET.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: