Autor Zpráva
severus
Profil
Hezký den,

nedaří se mi vložit obrázek do stránky, a to i přesto, že zadám jeho přesnou cestu, vizte :

<img src="E:\Documents and Settings\Severus Snape\Plocha\PHPokus\špagety.jpg" />

Nefunguje ani toto :

<img src="E:/Documents and Settings/Severus Snape/Plocha/PHPokus/špagety.jpg" />

Stránky prohlížím v Localhost, nevím, jestli to nemá vliv, ale asi by nemělo.

*******************

Tak teď to zkouším i tak, jak jsem to kdys četl na jakpsatweb, tedy ==> na ploše mám vytvořenou složky index, v ní je index.html a obrázek spagety.jpg

jako cestu zadám <img src="index/spagety.jpg/> a nic
zkoušel jsem také <img src="index/spagety.jpg /> a taky nic.

Děkuji za pomoc.
panther
Profil
severus
Tak teď to zkouším i tak, jak jsem to kdys četl na jakpsatweb, tedy ==> na ploše mám vytvořenou složky index, v ní je index.html a obrázek spagety.jpg ...
...tak správná cesta k obrázku je „src=špagety.jpg“. Jinak bych se vyhl bázvům s diakritikou, mimo jiné.
severus
Profil
pantere, děkuji, ale zeptám se, jaký je rozdíl mezi
<img src="......"/> a "src=......" ?

jinak názvům s diakritikou se již vyhýbám.

Je správný tag <src="špagety.jpg" /> ?
severus
Profil
"src=spagety.jpg" nefunguje. respektive to pouze zobrazí to, co jsem napsal.
Trejpa
Profil
severus
Na JPW je toho o obrázcích napsáno hodně. Přečti si to.

Obrázek se v HTML zapisuje takto:
<img src="špagety.jpg">
<img src='špagety.jpg'>


Pokud hodnota atributu obsahuje jen jmenné znaky (aA-zZ,0-9,-_.:), tak lze vynechat uvozovky (apostofy). Pokud si ale jmenné znaky nepamatuješ nebo si nejsi jistý, piš hodnotu atributu do uvozovek vždy, nic tím nezkazíš.
<img src=spagety.jpg>


Je správný tag <src="špagety.jpg" /> ?
Ne, nic jako značka SRC v HTML není. panther psal o podobě cesty, ne celé značky ("špagety.jpg" navíc patří do uvozovek).
Bubák
Profil
http://www.jakpsatweb.cz/faq/nefunguji-obrazky.html
Dopouštíš se několika chyb, kterí se ti později vymstí:
- cesta k obrázku vede na disk
- diakritika v názvu souboru
severus
Profil
Děkuji všem za hodnotné odpovědi, po pantherově odpovědi jsem to zkoušel a problém jsem vyřešil. Vaše odpovědi mi pak ukázaly, kde byla chyba. Chtěl bych se zeptat Bubáka, v čem se mi vymstí to, že cesta k obrázku vede na disk, resp. kam je mám umístit. Dovoluji si oznámit, že stránky ještě nejsou na webu, tak hezké nejsou, a o chybě s diakritikou jsem se dozvěděl a pojmenovávám soubory bez diakritiky, viz "spagety".
Bubák
Profil
v čem se mi vymstí to, že cesta k obrázku vede na disk, resp. kam je mám umístit
Měl jsem na mysli, že obrázky sice budeš mít na svém disku, ale použiješ relativní cesty. Takhle nemůžeš zkopítovat stránky ani na flešku (nebo jiné přenosné médium) a podívat se na ně na jiném počítači (třebas u kamarádky).
Tvůk odkaz též nebude fungovat, pokud na svém počítači spustíš Linux (stačí z Live CD, protože budeš zvědavý jak stránka vypadá "v Linuxech"), místo E:/ budeš mít třeba /mnt/hda5/

Minimálně se ti použití absolutních cest vymstí v tom, že pokud neumíš používat relativní cesty, tak se s nimi nenaučíš pracovat, dokud je nezačneš používat.

Dovoluji si oznámit, že stránky ještě nejsou na webu, tak hezké nejsou
To spolu nesouvisí, klidně si je dej na web a nemusíš vůbec nikomu říkat adresu. Možná odhalíš nějakou chybu, o které zatím nevíš.

Vysvětlení absolutní a relativní cesty najdeš třebas tady:
http://jednoduse.interval.cz/clanky/odkazy-ve-strance/
Ve článku se sice píše hlavně o odkazech, ale pravidla o cestách k souboru platí obecně.
akh
Profil
Ahojte už som skušal kade čo a nič.Stále da červený krížik.Keď dám vlastnosti tak stále zobrazi lištu-žltý štit s vykričnikom,že to blokuje,lebo poškodí sa NB.Mám prostredie v nemčine preto to nepíšem doslovne.Som začiatočník v tvorbe webu.Došiel som po grafiku a tu som zostal.Vďaka všetkým za radu.A ešte som zabudol dodať mám XP.
akh
Profil
Tak som ľudia prišiel na to.A som o krok ďalej aj s hudobným pozadím.Hold začiatky sú ťažke.Držte sa!!!
severus
Profil
akh: jsi opravdu velmi dobrý, ale příště si, prosím, založ vlastní téma, když se budeš chtít na něco ptát.
akh
Profil
To ako,že keď som mal podobný problém ako ty,tak som mal založiť vlastné téma,lebo to je tvoj súkromný problém.Tak potom pardon,že som ho narušil.A napíšte prosím aj ostatný komu to bude vadiť,že použijem jeho téma.Aby som neprekážal.Pekný deň.
Bubák
Profil
akh
Neměl jsi podobný problém, tvůj problém jenom měl částečně podobné symptomy.
severus
Profil
akh
O to nejde, v mém tématu jsi vítán. Nevadí mi, že jsi svůj problém připojil k mému. Ale jde o to, že :

a) chodí mi upozornění na mail, když někdo odpoví. Pokud někdo připojí téma, chodí mi upozornění na odpovědi, které se mně netýkají.
b) tvůj problém nebude příliš vidět, neboť je nadepsán mým titulkem.
c) nechodí ti upozornění na mail :-)

To je vše, nic dramatického.
severus
Profil
akh
Aha, tak upozornění na mail ti mohou chodit, takže důvody jsou jen dva :-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: