Autor Zpráva
Micky
Profil *
Jak udelam obrazek do leveho menu?diky moc
Meleme
Profil
Normálně ho nakreslíš:-)
Myslíš jako zvláštní pozadí jenom pod to menu? Tak podle toho, jak máš to menu dělané. Jestli tabulkou, tak můžeš do tabulky dát <table background="supertrooperobrazek.jpg">. Nebo, pokud používáš rámce, dát pozadí jen do toho rámce. Nejlepší je samozřejmě použít css, ale to asi neumíš, jinak by ses neptal - <div style="background:URL(blablabla.jpg);">menu</div>

Zkus se ještě podívat na http://www.jakpsatweb.cz/pozadi.html
Mistr
Profil
<div style="background:URL(blablabla.jpg);">menu</div>

Je možné, že by tento zápis některé prohlížče nepodporovaly? Teď už bohužel nevím, co to bylo za prohlížeč, ale jeden mi při tomto zápisu dělal problémy (snad Mozilla (?)).
Meleme
Profil
Právě jsem to zkoušel ve FireFoxu, MSIE a Opeře a všude to šlo. Možná to nepodporovaly nějaké starší verze, ale to fakt nevím, mám FF 1.0.4, IE6 a Operu 8.0
Mistr
Profil
Meleme, díky.
peta
Profil *
Mistr Problemy jsem take zazil, ale to se tykalo nespravneho zapisu...

background:url(neco.jpg)
background:url(neco.Jpg) (znamma chybka, linux rozlisuje i velikost pismen proti win)
background:url("neco.jpg") ... tohle je asi nejspravnejsi zapis
background:url(neco-aaa.jpg) ... bez uvozovek ani tuk
background:url("neco-aaa.jpg") ... cili tahle

pak byvaji problemy s background-position...
background:url("neco-aaa.jpg") left 50% ... toto nebere FF a opera
background:url("neco-aaa.jpg") 0 50% ... takto je to ok
background:url("neco-aaa.jpg") left center ... i takto je to ok

dalsi problem, co jsem zazil je:
background:url("neco-aaa.jpg") 50% 50%;
vzapeti to prepisi barvou
background:#ffffff; (obrazek se smaze)
nebo tusim mas...
background:url("neco-aaa.jpg") 50% 50%;
a chces prepsat pouze obrazek
background-image:url("neco-aaa.jpg");
to mi myslim taky nekde delalo problemy...
Mistr
Profil
background:url("neco.jpg") ... tohle je asi nejspravnejsi zapis

Tohle jsem - pokud se nepletu - použil. Tenkrát jsem to měl užité jako hlavní menu, které se skládalo z obrázku a popisku. Když jsi byl na straně, kam směřoval odkaz, byl obrázek barevný, když jsi na ní nebyl, byl obrázek černobílý. Potřeboval jsem tak tedy střídání obrázků. A v tom byl problém. Díval jsem se pak na to u známých, kteří měli - tuším - Mozillu, a obrázky se nezobrazily vůbec. Byly tam jen ty odkazy.

Asi to skutečně bude něco takového, jak uvádíš:
background:url("neco-aaa.jpg") 50% 50%;
a chces prepsat pouze obrazek
background-image:url("neco-aaa.jpg");
Micky
Profil *
moc to nechapu... jak by to melo vypadat cely? i s tim menu...
Mistr
Profil
Micky

Představ si menu skládající se z třeba 3 obrázků a popisků k nim. První obrázek vede na stránku A, druhý na stránku B a třetí na stránku C. Jsi-li na úvodní stránce, jsou všechny obrázky barevné.

Když jsi na stránce A, vidíš v levém menu opět tři obrázky s odkazy. Jenže tentokrát je obrázek odkazující na stránku A barevný, kdežto obrázky odkazující na stránku B a C jsou černobílé. A obdobně to bylo i při návštěvě stránky B či stránky C.



Tedy, abych se nechlubil cizím peřím, tenhle grafický fígl vymyslel Honza Bouček z firmy Typoplus a mělo to být umístěno na stránkách kostela Českobratrské církve evangelické U Jákobova žebříku. Jejich starý web je na www.kosteljakob.cz.


Už je Ti to, Micky, jasné?
Micky
Profil *
jo tohle mi bylo jasne jen jsem nechapal jak to mam do toho menu vlozit...uz je to ok diky moc vsem
hanakus
Profil *
dalsi problem, co jsem zazil je:
background:url("neco-aaa.jpg") 50% 50%;
vzapeti to prepisi barvou
background:#ffffff; (obrazek se smaze)
nebo tusim mas...
background:url("neco-aaa.jpg") 50% 50%;
a chces prepsat pouze obrazek
background-image:url("neco-aaa.jpg");
to mi myslim taky nekde delalo problemy...


Je logické že se obrázek smazal, je to jako bys napsal
width:100px;width:200px;
tak šířka nakonec bude 200px.
Jsou dvě řešení :
1. background:#ffffff url("neco-aaa.jpg") 50% 50%;
2. background:url("neco-aaa.jpg") 50% 50%;background-color:#ffffff;
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0