Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Micky Profil * |
#1 · Zasláno: 23. 7. 2005, 13:18:09
Jak udelam obrazek do leveho menu?diky moc
|
||
Meleme Profil |
#2 · Zasláno: 23. 7. 2005, 13:34:13
Normálně ho nakreslíš:-)
Myslíš jako zvláštní pozadí jenom pod to menu? Tak podle toho, jak máš to menu dělané. Jestli tabulkou, tak můžeš do tabulky dát <table background="supertrooperobrazek.jpg">. Nebo, pokud používáš rámce, dát pozadí jen do toho rámce. Nejlepší je samozřejmě použít css, ale to asi neumíš, jinak by ses neptal - <div style="background:URL(blablabla.jpg);">menu</div> Zkus se ještě podívat na http://www.jakpsatweb.cz/pozadi.html |
||
Mistr Profil |
#3 · Zasláno: 23. 7. 2005, 13:37:53
<div style="background:URL(blablabla.jpg);">menu</div>
Je možné, že by tento zápis některé prohlížče nepodporovaly? Teď už bohužel nevím, co to bylo za prohlížeč, ale jeden mi při tomto zápisu dělal problémy (snad Mozilla (?)). |
||
Meleme Profil |
#4 · Zasláno: 23. 7. 2005, 13:52:40
Právě jsem to zkoušel ve FireFoxu, MSIE a Opeře a všude to šlo. Možná to nepodporovaly nějaké starší verze, ale to fakt nevím, mám FF 1.0.4, IE6 a Operu 8.0
|
||
Mistr Profil |
#5 · Zasláno: 23. 7. 2005, 14:41:54
Meleme, díky.
|
||
peta Profil * |
#6 · Zasláno: 23. 7. 2005, 14:47:09
Mistr Problemy jsem take zazil, ale to se tykalo nespravneho zapisu...
background:url(neco.jpg) background:url(neco.Jpg) (znamma chybka, linux rozlisuje i velikost pismen proti win) background:url("neco.jpg") ... tohle je asi nejspravnejsi zapis background:url(neco-aaa.jpg) ... bez uvozovek ani tuk background:url("neco-aaa.jpg") ... cili tahle pak byvaji problemy s background-position... background:url("neco-aaa.jpg") left 50% ... toto nebere FF a opera background:url("neco-aaa.jpg") 0 50% ... takto je to ok background:url("neco-aaa.jpg") left center ... i takto je to ok dalsi problem, co jsem zazil je: background:url("neco-aaa.jpg") 50% 50%; vzapeti to prepisi barvou background:#ffffff; (obrazek se smaze) nebo tusim mas... background:url("neco-aaa.jpg") 50% 50%; a chces prepsat pouze obrazek background-image:url("neco-aaa.jpg"); to mi myslim taky nekde delalo problemy... |
||
Mistr Profil |
#7 · Zasláno: 23. 7. 2005, 15:29:21 · Upravil/a: Mistr
background:url("neco.jpg") ... tohle je asi nejspravnejsi zapis
Tohle jsem - pokud se nepletu - použil. Tenkrát jsem to měl užité jako hlavní menu, které se skládalo z obrázku a popisku. Když jsi byl na straně, kam směřoval odkaz, byl obrázek barevný, když jsi na ní nebyl, byl obrázek černobílý. Potřeboval jsem tak tedy střídání obrázků. A v tom byl problém. Díval jsem se pak na to u známých, kteří měli - tuším - Mozillu, a obrázky se nezobrazily vůbec. Byly tam jen ty odkazy. Asi to skutečně bude něco takového, jak uvádíš: background:url("neco-aaa.jpg") 50% 50%; a chces prepsat pouze obrazek background-image:url("neco-aaa.jpg"); |
||
Micky Profil * |
#8 · Zasláno: 25. 7. 2005, 10:27:33
moc to nechapu... jak by to melo vypadat cely? i s tim menu...
|
||
Mistr Profil |
#9 · Zasláno: 25. 7. 2005, 17:47:28 · Upravil/a: Mistr
Micky
Představ si menu skládající se z třeba 3 obrázků a popisků k nim. První obrázek vede na stránku A, druhý na stránku B a třetí na stránku C. Jsi-li na úvodní stránce, jsou všechny obrázky barevné. Když jsi na stránce A, vidíš v levém menu opět tři obrázky s odkazy. Jenže tentokrát je obrázek odkazující na stránku A barevný, kdežto obrázky odkazující na stránku B a C jsou černobílé. A obdobně to bylo i při návštěvě stránky B či stránky C. Tedy, abych se nechlubil cizím peřím, tenhle grafický fígl vymyslel Honza Bouček z firmy Typoplus a mělo to být umístěno na stránkách kostela Českobratrské církve evangelické U Jákobova žebříku. Jejich starý web je na www.kosteljakob.cz. Už je Ti to, Micky, jasné? |
||
Micky Profil * |
#10 · Zasláno: 25. 7. 2005, 20:16:29
jo tohle mi bylo jasne jen jsem nechapal jak to mam do toho menu vlozit...uz je to ok diky moc vsem
|
||
hanakus Profil * |
#11 · Zasláno: 26. 7. 2005, 12:11:02
dalsi problem, co jsem zazil je:
background:url("neco-aaa.jpg") 50% 50%; vzapeti to prepisi barvou background:#ffffff; (obrazek se smaze) nebo tusim mas... background:url("neco-aaa.jpg") 50% 50%; a chces prepsat pouze obrazek background-image:url("neco-aaa.jpg"); to mi myslim taky nekde delalo problemy... Je logické že se obrázek smazal, je to jako bys napsal width:100px;width:200px;tak šířka nakonec bude 200px. Jsou dvě řešení : 1. background:#ffffff url("neco-aaa.jpg") 50% 50%; 2. background:url("neco-aaa.jpg") 50% 50%;background-color:#ffffff; |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0