Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Thorai Profil * |
#1 · Zasláno: 24. 7. 2005, 11:31:33
Myslíte si, že je dobré, když mám na stránkách rozhovor dvou lidí, které mezi sebou odlišuji jen barvou písma a kurzívou? Přijde mi nevhodné stále opisovat dve jména...?
|
||
Dero Profil |
#2 · Zasláno: 24. 7. 2005, 11:36:10
Ne. Osobně takové rozlišení nesnáším. Třeba ve chvíli, když chvilku dělám něco jinéh než že čtu dialog - pak zapomenu, kdo je kdo a jsem děsivě rozlícen na autora transkripce. Uvádění jmen před každou replikou je dobrý divadelnický zvyk už po staletí - doba internetu by to měnit nemusela, ačkoliv nabízí rozšířené možnosti, zejména v oblasti formátování.
|
||
thingwath Profil |
#3 · Zasláno: 24. 7. 2005, 11:36:49
Udělej pro ně CSS třídy, kde odlišíš barvu a formátování a ještě tam můžeš přidat něco jako
.ivan:before { content: "Ivan: "; } |
||
peta Profil * |
#4 · Zasláno: 24. 7. 2005, 12:45:24
thingwath
Jmeno urcite nech, cas zrus, barva pisma nejlepe i s barvou pozadi, pokud jde pouze o 2 lidi. Pokud jde o vic, barva pozadi by rusila. www.volny.cz/peter.mlich/ - klikni na chat ... tam mam cas, pouze pokud nekdo vejde ci odejde nebo je vyhozen pro nepsani (barevne nic moc, ale slo o demo) |
||
Nai Dzet Quiv Profil |
#5 · Zasláno: 24. 7. 2005, 12:50:34
To jsem tady také někdy řešil.
Výsledek: udělej to jako seznam definic v (X)HTML, odlišení pak přes CSS není problém (je to spíš pro rozhovor typu "tazatel-respodndent", např. rozhovory v novinách, kde se jeden ptá, druhý odpovídá). |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0