Autor Zpráva
Werewolf
Profil
Ahoj, koupil jsem si knížku o C#. Je k ní přiložené CDčko, na němž jsou dvě složky. Složka Visual Studio, ve které je program Microsoft Visual C# 2005 Express Edition. Ten jsem nainstaloval a potom z té druhé složky, která se jmenuje programy, zkoušel spouštět soubory (všechny mají příponu *.cs).
Jenže se mi otevřel ten Microsoft Visual C# 2005 jako poznámkový blok a otevřel ten soubor pro měnění.

Jak mohu ty soubory spustit, jako bych spouštěl *.exe? Děkuji

Moderátor Chamurappi: „Jak to mám spustit?“ nebyl moc inteligentní titulek.
Joker
Profil
Zkompilovat?
Mistr
Profil
Werewolf
Je tam někde možnost program zkompilovat, ne?

Ostatně to budeš mít napsané v té knížce, co sis koupil. Já v C# dělal semestr na ČVUT v Praze před asi 8 lety, takže si to již přesně nepamatuji.
Werewolf
Profil
Joker
Mohl bys mi, prosím, vysvětlit, co to znamená? Díky a omlouvám se za neznalost a nachápavost...
Werewolf
Profil
Mistr
Projel jsem ve Visual C# všechny nabídky, ale kompilace tam nikde není.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Werewolfa:
kompilace tam nikde není
Koukej spíš po slově „build“.

Ve většině Visual-věcí od Microsoftu také funguje na spuštění klávesa F5.
Werewolf
Profil
Chamurappi
„build“
Taky nic...

Ve většině Visual-věcí od Microsoftu také funguje na spuštění klávesa F5.
Nejede.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Werewolfa:
Musíš mít otevřený nějaký projekt, ne jen samotný *.cs soubor. Můžeš založit nový projekt a přetáhnout do něj všechny soubory, které mají utvářet to, co chceš zkompilovat.
Mistr
Profil
Werewolf
Využiješ
http://programujte.com/index.php?akce=komentare&cl=2005072602-C
http://projektysipvz.gytool.cz/ProjektySIPVZ/Default.aspx?uid=58
Alphard
Profil
Ve většině Visual-věcí od Microsoftu také funguje na spuštění klávesa F5.
Mám tady Visual C++ 2008 Express Edition a F5 startuje debugging. Kompilovat by měla kombinace Ctrl + F7.
Timy
Profil
Alphard
Mám tady Visual C++ 2008 Express Edition a F5 startuje debugging.
…čímž se zároveň spustí i onen program.
Alphard
Profil
Timy:
Vím, mám to asi tisíckrát vyzkoušené :-) Chtěl jsem to upřesnit, ale koukám, že jsem v tom udělal ještě větší zmatek.
blizz_boz
Profil
Werewolf:



1. V prvom rade musíš mať vytvorený projekt napr.: WindowsFormApplication

2. Otvor projekt

3. Klikni na ikonku zelený trojuholník, (ak tam máš len šedý trojuholník znamená to že nemáš otvorený projekt) mala by sa ti spustiť aplikácia. Ak sa ti nespustí znamená to že behom prekladu nastala chyba, skús tú chybu odstrániť alebo sem postni screenshot.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0