Autor Zpráva
lolosu
Profil *
Zdravim

V html je jednoduche mat na kazdej stranke iny <title>, no v PHP neviem ako nato...
PHP velmi neivem, mam cez to spravene len includovanie podstranok (takze mam jeden index, kde mozem mat pomocou html len jeden <title>) a poznam par funkcii.
Vedel by niekto prosim poslat nejaky jednoduchy navod nato (alebo ak by sa dalo tak napisat aj ten skript)?

Dakujem vopred za odpovede
Senky
Profil
Ja osobne by som si na to urobil funkciu:
<?php
function Title($title){
   ?>
      <title> <? echo $title ?> </title>
   <?php
}
?>
A potom to vyvolavat v kazdom subore:
<head>
   nieconieconieco
   <?php
      Title("Titlulok");
   ?>
</head>
Str4wberry
Profil
Já osobně bych se podíval do FAQ k PHP.
Miloš
Profil
Mé oblíbené řešení (u menších webů nepotřebujících databáze) je switch:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=2&topic=65234#13
blizz_boz
Profil
lolosu

najlepsie riesenie je oddelit rozhranie, od obsahu a kodu aplikacnej logiky, tj pouzit nejaky sablonovaci system a obsah ukladat do databazy:

...
<HEAD>
...
<TITLE>{$title}</TITLE>
</HEAD>...


...
$smarty = new Smarty;
$smarty->assign('title', $title);
...
$smarty->display('index.tpl'); 
...
Miloš
Profil
blizz_boz
Záleží na velikosti webu.
Pokud jde o projekt s nějakými +- 20 stránkami, je databáze a RS zbytečnost (útok kanonem na mravence).
U velkých projektů, blogů a diskusních fór máš ale bezesporu pravdu, do toho bych bez databáze nešel.
lolosu
Profil *
Diky vsetkym, pouzil som prvu uvedenu moznost s funkciou

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: