Autor Zpráva
Citrisin
Profil
Prosim vás potřeboval bych vědět jak udělat aby jsem změnil nulový bod obrázku, automaticky je vždy vlevo nahoře ale ja bych si ho chtěl určit jinde. Nemam moc zkušenosti s tvorbou stránek, ale jeden čas sem se zajímal o tvorbu her, používám tedy znalosti z oblasti programování programů a pod.. A proto ani nevím zdali to lze udělat. V souvislostech se mi jedná o to zě mám zadán absolutní umístění obrázku nahoře uprosřed obrazovky, ale jak jistě chápete obrázek se vystředí podle nulového bodu a já potřebuji aby se mi vystředil podle délky v polovině. Doufám že chápete o co žádám a pomůže te mi.

mám zadáno takto: </p><SPAN STYLE="position: absolute; left: 50%; top: 0%;"><img src="site_logo.gif" width="207" height="112" /></SPAN>
Mike8748
Profil
Citrisin
spanu nastav zapornej padding-left, na 50% sirky obrazku (takze -104px; )
Citrisin
Profil
zkousel jsem ale nevim kdemam chibu a prosim te oprav mi distak kod zde prikladam cely kod:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>index</title>
<base target="_top" />
<style type="text/css">
.style2 {
text-align: center;
}
</style>
</head>

<body style="margin: 0; background-color: #666666; background-image: url('body.gif');">

<div class="style2">

<p><a href="default.htm">
</a><img src="logo_bg.png" width="100%" height="112" /><img src="buttons.gif" width="100%" height="39" />
</p><SPAN STYLE="position: absolute; left: 50%; top: 0%;"><img src="site_logo.gif" width="207" height="112" /></SPAN>
<SPAN STYLE="position: absolute; left: 0%; top: 0%"><img src="logo_left1.gif" width="180" height="112" /></SPAN>
<SPAN STYLE="position: absolute; left: 100%; top: 0%"><img src="logo_right1.gif" width="180" height="112" /></SPAN>



<p>&nbsp;</p>
<form method="post">
</form>

</div>

</body>

</html>

k editaci castecne pouzivam sharepoint designer, je kompatibilni tato rada s jeho kodovym vybavenim?
Bubák
Profil
Stačí tohle:
<div style="text-align: center">
<img src="site_logo.gif" width="207" height="112" />
</div>

Nebo:
<img src="site_logo.gif" width="207" height="112" style="display: block; margin: auto" />

Proč pozicuješ spany, a ne rovnou obrázky?
Používej raději float, místo absolutního pozicování.
Kód do této diskuse dávej do pre, ikonka
Citrisin
Profil
Tak se mi to povedlo vyřešit dik moc za ochotu a pro ostatni co by napadlo delat neco podobneho:
</a><img src="logo_bg.png" width="100%" height="112" /><img src="buttons.gif" width="100%" height="39" />
</p><SPAN STYLE="position: absolute; left:0px; top: 0%; width: 100%;"><img src="site_logo.gif" width="207" height="112" /></SPAN>
<SPAN STYLE="position: absolute; left: 0%; top: 0%"><img src="logo_left1.gif" width="180" height="112" /></SPAN>
<SPAN STYLE="position: absolute; left:0px; top: 0%; width: 100%;">
<img src="logo_right1.gif" width="180" height="112" style="float: right" /></SPAN>

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: