Autor Zpráva
Jarolim
Profil *
Dobry den preji,

jelikoz me moznosti dosahly bodu kdy uz nevim kudy kam, prosim o radu ohledne nasledujicho problemu:

na sve stranky jsem si umistil Lightbox (vsichni znaji, prohlizeni fotek atd..) vse fungovalo ok, po te jsem presel z html na php (pouze abych vyuzil include) vse fungovalo ok, ale z niceho nic se na kazde strance, kde jsou scripty k lightboxu a tedy fotografie, objevuje chyba v podobe hlasky operace prerusena a stranka spadne. Zkousel jsem temer vse, dokonce jsem zcela vse co ma spolecne z lightboxem odebrat. Nic, nepomohlo to stejna hlaska, pak me napadlo zmenit nazev te stranky, treba z galerie.php na galerie1.php a hle !!! vse se vratilo do normalu a vse fungovalo ovsem jen par minut a po te opet stejny problem... prejmenoval jsem nazev zpet na galerie.php a zase fungovalo chvilku... dnes se samo vse vratilo do normalu ale jelikoz uz je to po 3 za mesic vrta me hlavou v cem je problem, pripominam ze to delaji jen stranky jde jsou skripty k lightboxu a tedy nejake fotky. Hosting Webzdarma.
don jebot
Profil
hod link na web ..
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jarolima:
Operace přerušena - Hosting nebo Lightbox?
Lightbox.

Zkoušel jsem hledat? Předpokládám, že ne, jinak bys našel:
Web - V IE - Operace Přerušena
Operace přerušena
Embed kod ze stream.cz v IE 7 - Operace přerušena
kolaps MSIE při getElementByID.innerHTML
nelze načíst stránku v IE
Jarolim
Profil *
Chamurappi:

ja jsem takovej malej zacatecnik, ty odkazy jsem cetl, ale nebyl jsem si jistej zda je to ono, kazdopadne pokud jsem to nyni dobre pochopil, tak je problem obecne v tech scriptech, ze se hlasej o slovo kdyz jeste neni nacten html kod a proto ta hlaska, to by vysvetlovalo, ze to jednou jde a jednou ne (v zavislosti jak se to nacita- asi) nejvic me asi zaujalo jak se to resilo zde http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=88686 tedy nejak zaridit aby se script spoustel az po nacteni html. pomuze (?) tedy kdyz ty scripty dam do:

$(document).ready(function(){
//

zde dam scripty

});
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jarolima:
pomuze (?) tedy kdyz ty scripty dam do
Asi ne. Nevím. Neviděl jsem tvé skripty.
Vždy dávej v podobných situacích odkaz na živou ukázku.
Jarolim
Profil *
to Chamurappi: ja vim ze je lepsi sem dat odkaz na zivou stranku, ale ty stranky maji spoustu chyb pri validaci az 80, ale to jsou takové veci jako ze neni ukoncen parametr center, ze chybi alt u src kod barvy ze neni v uvozovkach atd... nechci odvezt pozornost na to ze muj zdrojovy kod je cunarna jako se mi to stalo v jine diskuzi a pak ve vyhledavacich se stale objevuji spatne reakce na stranky (kdyz tedy zada nekdo adresu do full textu, to je duvod proc si myslim ze sem zacatecnici nechteji davat odkazy a vymlouvaji se na to ze je maj na lokalu atd.. sam to vis...

Nicmene budu rad kdyz mi poradis s tim scriptem na zaklade ukazky kodu:

<!doctype html public "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<HTML><HEAD><TITLE> .......</TITLE>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=windows-1250">

<style type="text/css">
body, html {scrollbar-base-color: #545454}
a img {border-width: 0px;}
a:link {color: #010201}
a:visited {color: #010201}
a:active {color: #010201}
a:hover { color: #F37B0F}
</style></head>

<TABLE bgColor="#ffffff" cellSpacing=15 cellPadding=0 border=0 valign=top width=790 height=420 background="telo.png">

<TBODY width=790 height=420><center>

<TR>
<TD valign=top width=410 height=350 >

<script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects,builder"></script>
<script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script>

<link rel="stylesheet" href="css/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />

<center>
<a href="images/sraz1/velka.JPG" rel="lightbox[roadtrip]"><img src="images/sraz1/nahled.JPG"></a>
</center>

</td></tr></tbody></table></html>
Jarolim
Profil *
jeste jsem zapomnel v body mam toto:

onload="MM_preloadImages(‘/images/menu_on.gif’)…;initLightbox()"
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jarolima:
ale ty stranky maji spoustu chyb pri validaci az 80
Teď už 91, od včerejšího odpoledne jsi vylepšil skóre :-)

pak ve vyhledavacich se stale objevuji spatne reakce na stranky
Mohl bys vyrobit osekanou živou ukázku a umístit ji někam jinam, aby spojitost se skutečnými stránkami nebyla dohledatelná.

vymlouvaji se na to ze je maj na lokalu atd.. sam to vis...
Tvá výmluva není o moc lepší. Vykopírovaný HTML kód je celkem k ničemu. Kdybych neznal adresu, nebyl bych ti schopen poradit. Naštěstí ji znám.

onload="MM_preloadImages(‘/images/menu_on.gif’)…;initLightbox()"
Tento onload nefunguje, protože:
• Typografické uvozovky v JS nefungují jako normální uvozovky.
• Trojtečka za příkazem je také syntaktická chyba.
• Žádná funkce jménem initLightbox není v tvých skriptech nikde definovaná.

Vyhoď ze souboru js/lightbox.js poslední řádek (ten s document.observe) a místo svého podivného onloadu dej:
onload="new Lightbox();"
Asi to není úplně nejlepší řešení, ale mělo by zabrat.
Jarolim
Profil *
To Chamurappi:

:-) takze jsem odhalen, konečně víš kdo je ten hříšník co si validoval stranky na tvem validatoru s tim hektarem chyb, nebo nevim jak jinak jsi me odhalil, kazdopadne klobouk dolu pred tebou, udelal jsem co jsi rekl a problem je pryc, strasne moc ti dekuju !!!

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: