Autor Zpráva
Jiri Casek
Profil
Kde dělám chybu, aby se zobrazilo, to co zadám to pole input.

<form name=formular>
<input type=text name=toure size=10 value=""><input type=submit value=OK>
</form>

<p>
<script>
var x = document.formular.toure;
dokument.write(x);
</script>
</p>
Taps
Profil
zkus to takto
<form name=formular>
<input type=text name=toure size=10 value=""><input type=submit value=OK>
</form>

<p>
<script>
var x = document.formular.toure.value;
dokument.write(x);
</script>
</p>
Trejpa
Profil
Jiri Casek
document.write(x);
inclu123
Profil
takhle ti to zobrazí akorát nic, protože když tam něco napíšeš, javascript to nenapíše hned, musel bys aktualizovat stránku a pak zase hodnota formuláře bude nulová, takže to nic nenapíše, taky to je zdlouhavý řešení, já to dělám takhle
<form name="formular">
<input type="text" name="toure" size="10" value=""><input type="submit" value="OK" onclick="document.write(document.formular.toure.value)">
</form>


edit: tak koukám, že to není to, co potřebujete, vy chcete, aby ten formulář zůstal na stránce a pod to se připsal ten text, tak to bude tvrdší oříšek, ale určitě to jednoduše jde
Trejpa
Profil
Jiri Casek
Nejdříve jsem myslel, že ti stačí jednorázově vypsat obsah políčka. Teď se ale přikláním k tomu, že jsi tím chtěl dosáhnout toho, aby se text z políčka objevil až po kliknutí na tlačítko. Musím tě sklamat, k tomu funkce document.write() neslouží.

1) Zamyšlení první: Funkce document.write() se provádí pouze jednou při vykreslování stránky. Jak s její pomocí chceš měnit to, co již je vykresleno?

2) Zamyšlení druhé: Když klikneš na tlačítko, tak se provede (tj. odešle) formulář. Ty jsi ale chtěl spíš vykonat skript. Jak tedy tlačítko pozná, že se nemá odeslat, ale má se spustit skript?



Nebudu tě napínat, řeší se to třeba takto:
<script>
function prepis() { document.getElementById('textik').innerHTML=document.formular.policko.value; }
</script>
<form name=formular action="#" onSubmit="prepis(); return false;">
<input name=policko><input type=submit value=OK></form>
<div id=textik>
Jiri Casek
Profil
Já to stále nechápu. AT studuji návody jak chci, všude je pouze popsáno, jak se formulář odešle. Ale k čemu mi je jeho odeslání, když nemůžu najít jak to využít. Myslem jsem že napřed musím přijít na to, jak zadané údaje zobrazit. Sice nádherně vidím, jak se mi mění URL, ale nevím co s tím.

Můj finální cíl je jednoduchý.
1. otevře se str. pro vkládání údajů.
2. po odeslání se tyto údaje uloží (třeba do jiného souboru)
3. Jiné tlačítko tyto údaje (všechny, nebo jen část) vypíše

Ve všech případech, které jste uvedli se formulář odesílá a mění se URL
Jiri Casek
Profil
Funguje to pěkně.
Našel jsem si vysvětlení, pro innerHTML, pro return false i pro getElementById.
Co nechápu je proč jsi hodil Id pro div. Funguje to pěnkně i s <p>
Ale to odesílání stále nechápu a nevím jak zadané údaje uložit, aby se zobrazily i zítra.
Jiri Casek
Profil
1. odešlu formulář na soubour.js
2. tento soubor to zpracuje nějakým takovým zp;sobem, jak jste mi popsaly a
- bud odešle vysledek (jak?)
- nebo si údaje uloží a poslytne je na vyžádání

Spíš mně zajímá druhá variant. Takže asi si to bude muset uložit do nějaké funkce, kterou pak vzápětí vyvolám

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0