Autor Zpráva
Honza Polák
Profil *
Ahoj,

mám takový problém, pro zkušené si myslím že to nebude nic těžkého. Uddělal jsem si návrh menu, mělo by to vypadat asi takto:



Tady jsem se pokusil o kód:
http://www.webtesty.ic.cz/index.php

Bouhžel nevím jak dál.
1) Nevím jak ty odkazy oddělit těmi oddělítky tak jak je to v návrhu
2) Po najetí na odkaz se pozadí zobrazí pozadí pouze 1px kolem textu, nikoliv jak je to na návrhu.

Köd:
www.webtesty.ic.cz/index.php -> zobrazit -> zobrazit zdrojový kod

Veškeré obrázky:
www.webtesty.ic.cz/img/

Prosím poraďte jak to nakódovat tak, jak je to na návrhu.
Děkuji za pomoc .)
Str4wberry
Profil
Je potřeba pracovat (zejména přidávat padding) s odkazy (tj. element <a>) místo s <li>. Ukázka.
Pan X
Profil
Musíš si u toho #horni_menu li nastait width a height

např.

#horni_menu
{
width: 100px;
heght: 50px;
... // zbytek css stylu
}
Pan X
Profil
Str4wberry
Jsi si jistý, že s nastavením pouze paddingu to bude ok? Já bych spíše doporučoval přidat i width a height, ale možná se mílím.
Honza Polák
Profil *
a to oddelitko prosim? lze nakodovat ?

jinak děkuji za rady
Str4wberry
Profil
Reakce na Pana X:
Jsi si jistý, že s nastavením pouze paddingu to bude ok?
Ukázka není OK?


Reakce na Honzu Poláka:
a to oddelitko prosim? lze nakodovat ?
To oddělítko nastavíš borderem.
Pan X
Profil
Ukázka není OK?
Mno v IE 6 to úplně nesedí je tam asi 2px dole i nahoře míso, ikdyž IE 6 je ...... Jinak sem to netestoval mám poruce jen IE 6 - brrrrr ;)
Honza Polák
Profil *
Reakce na Honzu Poláka:
„a to oddelitko prosim? lze nakodovat ?“
To oddělítko nastavíš borderem.


Když je to oddělítko obrázek? Nemá jednu barvu, ale je to přechod. Lze nějak načíst? listy-style-image, nefunguje :(
Bubák
Profil
http://teststranek.kvalitne.cz/menu7/
Když je to oddělítko obrázek?
Upravíš můj příklad. Nepoužiješ border. Místo mé červené šipky použiješ svůj obrázek oddělovače, jen ho trochu jinak napozicuješ a pochopitelně mu nebudeš měnit pozici při hoveru.

listy-style-image, nefunguje
listy-style-image neznám, list-style-image nepoužívám, ani v menu.
Hanz.
Profil *
Zdravím,

Mám stránky [url=http://pekelnik.unas.cz][/url]
Menu jsem si udělal v CSS ale nějak se mi nedaří to udělat tak aby mi blikali odkazy jen v tom menu, zkoušel jsem to přes třídy ale vůbec se mi to nedaří.
Poradil by jste mi někdo jak to tam mám napsat, moc moc prosím ??
lagin
Profil
Menu dej do nejakeho divu s id <div id="menu"><a href="#">Polozka</a></div> a pak v css udelej #menu a { tvoje nastaveni... a tohle pak bude fungovat jen na odkazy v divu menu
Hanz.
Profil *
Vím že jsem s tím asi otravnej ale fakt si nevím rady zkusil jsem to upravit takto

<style>
#menu {td a { width: 100%; height: 100%; font: normal bold 15px arial; text-decoration: none; color: white; white-space: nowrap; display: block }}
#menu {td a:hover { background-color: red }}
</style>

v tabulce jsem pak dal k jednomu z odkazů

<tr>
<td width="212" height="19" bgcolor="#333333" align="center">
<font size="3"><div id="menu"><a href="#">Alba ke stažení</a></font><div></td>
</tr>

ale stále to nejde, v čem dělám chybu??
lagin
Profil
Tak zaprve styl by mel bejt takhle:
<style>
#menu td a { width: 100%; height: 100%; font: normal bold 15px arial; text-decoration: none; color: white; white-space: nowrap; display: block }
#menu td a:hover { background-color: red }
</style>

A HTML takhle:
<div id="menu">
<table>
<tr>
<td width="212" height="19" bgcolor="#333333" align="center"><font size="3"><a href="#">Alba ke stažení</a></font></td>
</tr>
</table>
</div>
Hanz.
Profil *
takovej problemek tam mám že to je vlastně celý jedna tabulka kterou jsem postupně rozdělil na několik buňěk takže mi to předělává stejně všechny odkazy a když zkouším ten div ukončit někde dřív tak už to nefunguje. Předpokládám že jediná rada bude asi abych to celý předělal
Hanz.
Profil *
Tak už jsem to vyřešil, ale rozhodně moc děkuji za pomoc

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: