Autor Zpráva
dmfzd
Profil
ahoj, nevíte, jak můžu udělat mezeru velkou třeba 100 px aniž bych musel vypisovat strašně moc  ???
Railbot
Profil
Padding, Margin
dmfzd
Profil
a jakej existuje prvek, kterej mě nehodí hned na další řádek? třeba
<p style="margin: 0 50 0 50">&nbsp;</p>
mě pak odhodí na další řádek... já to chci mít na tomto řádku... jako třeba: banner 100px mezera banner
Radek9
Profil
<p style="margin: 0 50 0 50">&nbsp;</p>

Je trochu prasárna. Chybí ti tam px.
<p style="margin: 0px 50px 0px 50px; float: left;"></p>

Takto by to mělo fungovat.
dmfzd
Profil
ale stejně mi to pak leze na další řádek...
Under
Profil
To lze vyřešit jednoduše tím že místo elementu p (coz je odstavec) pouzijes napr. span.
Ale rozhodne takhle nedoporucuju resit sloupce, resp. rozvrzeni stranky.
Hitman
Profil
<span style="margin: 0px 100px 0px 0px;">Text 1</span>


a

<span style="margin: 0px 100px 0px px;">Text 2</span>
denCo
Profil
<div style="width: 100px;">&nbsp;</div>   

ale niesom si isty ci zostanes na otm istom riadku
Joker
Profil
denCo:
<div style="width: 100px;">&nbsp;</div>


No fuj!
Bubák
Profil
jakej existuje prvek, kterej mě nehodí hned na další řádek?
ale stejně mi to pak leze na další řádek...
Myslíš, že nás baví věštit z křišťálových koulí? Na obecný dotaz jsi dostal obecnou obpověď.
Dej ukázku, (nejlépe odkaz) co potřebuješ, třeba zatím s tvrdýma mezerama. Pak dostaneš konkrétnější radu.

Joker
No fuj!
3× fuj! To mi připomělo pravěk, kdy se tyhle věci dělaly nataženým 1px průhledným GIFem. Cesta do pravěku:
<img src="1px.gif width="100" height="1">
denCo
Profil
No fuj!
podobne, jednoducho som navrhol co ma napadlo...
panther
Profil
denCo
jednoducho som navrhol co ma napadlo...
tak si příště, prosím, promysli, co napíšeš. Lépe nepsat nic, než psát kraviny.
denCo
Profil
tak si příště, prosím, promysli, co napíšeš. Lépe nepsat nic, než psát kraviny.
ponukol som mu riesenei, ktore funguje len nieje velmi pekne...
dmfzd
alebo si sprav priehladny obrazok so sirkou 100px a vyskou 1px a daj ho tam...
alebo napis si podmienku
<?php
$i = 1;
while ( $i <= 100 ) {
echo '&nbsp';
$i++;
}
?>
Hitman
Profil
denCo

Proč tak složitě? Navíc tento způsob „alebo si sprav priehladny obrazok so sirkou 100px a vyskou 1px a daj ho tam..“ také není nejvhodnější.
denCo
Profil
Hitman
preto ten cyklus aby nemusel to vsetko rucne pisat... a ten obrazok tiez nieje najlepsi ale aj to je jedna z moznosti
Bubák
Profil
denCo
Máš v zásobě ještě nějaké další obskurní řešení, nebo už bude klid?
Hitman
Profil
denCo
Možností už od tebe víme dost :-), nevím tedy co ten cyklus dělá (tak zase php neumím), ale určitě to bude zbytečnost, cpát tam kvůli mezeře php.
Bubák
Profil
Výsledný HTML kód bude naprosto stejně prasácký, jestli 100 tvrdých mezer napíšu ručně, nebo si je nechám vypsat v PHP.
denCo
Profil
Výsledný HTML kód bude naprosto stejně prasácký, jestli 100 tvrdých mezer napíšu ručně, nebo si je nechám vypsat v PHP.
hej ale pomocou php to je rychlejsie
Hitman
Profil
hej ale pomocou php to je rychlejsie

Jenže mi jsme ho od rychlého prasáckého řešení odrazovali. Navíc na to by se nemusela použít funkce, šlo by to efektivněji.
_es
Profil
denCo
alebo napis si podmienku
?php
$i = 1;
while ( $i <= 100 ) {
echo '&nbsp';
$i++;
}
?>


Alebo
<script>i=100;while(i--)document.write("&nbsp;")</script>
Poznámka: použiť len ako vtip!
A pre opravdu velikánsku medzeru použiť:
<script>i=1/0;while(i--)document.write("&nbsp;")</script>
Poznámka: aj toto použiť len ako vtip!
Bubák
Profil
denCo
hej ale pomocou php to je rychlejsie
Takže znova a pomalu. Nadpis tématu je „Jak na velikánskou mezeru bez nutnosti spousty &nbsp;“.
V dotazu je: „aniž bych musel vypisovat strašně moc &nbsp;?

Takže chumel tvrdých mezer, vypsaných pomocí PHP neodpovídá zadání.
Uznávám, že někdy ve vhodné poradit tazateli kvalitní alternativní řešení, na které se neptal, ale tvá prasárna rozhodně není tento případ.
Joker
Profil
denCo:
<?php
$i = 1;
while ( $i <= 100 ) {
echo '&nbsp';
$i++;
}
?>

Tohle už bylo doufám myšlené jako vtip...

Bubák:
Takže chumel tvrdých mezer, vypsaných pomocí PHP neodpovídá zadání.
Navíc to neudělá mezeru širokou 100px, ale mnohonásobně širší (tvrdá mezera nemívá 1px).
A jako třešnička na dortu se šířka výsledné mezery může lišit na různých počítačích, takže tímhle postupem nelze vyrobit mezeru širokou nějaké konkrétní množství pixelů.
Bubák
Profil
Navíc to neudělá mezeru širokou 100px, ale mnohonásobně širší
Tohle jsem nerozebíral, protože jde o příklad, počet tvrdých mezer jde snadno změnit.

A jako třešnička na dortu se šířka výsledné mezery může lišit
Ve webdresinku to nevadí - LUCIE R******** | web na míru, hlavně uživatelům IE6 nedovolit změnu velikosti písma a kdo nemá Verdanu, nezaslouží si správně zobrazený web.
Ala
Profil *
To je prima, že všichni poznáte, co je prasárna, a ještě to umíte řádně okomentovat, ale prosím, mohli byste tedy navrhnout nějaké kultivované řešení? Také by mě to zajímalo. On žádný učený z nebe nespadl.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Alu:
Viz příspěvek [#2].
Bubák
Profil
Ala
Proti [#2] nezazněla žádná námitka, je to způsob použitelný pro všechny běžné prohlížeče.
Odůvodnit to jse tím, že velká (horizontální, vertikální) mezera je záležitost vzhledu a na takové věci je velmi vhodné použít CSS.
Hitman
Profil
Ala

V tomto vlánku jsou tři správná řešení pokud vím, co je kultivovanější již posuď sám.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: