Autor Zpráva
Alastor_Kopal
Profil
Jsem tak trochu zasvěcený do MySQL ale tento dotaz se nechce provés nevim proč

mysql_query("UPDATE dobro SET obrazek='$obrazek' , sloupec='$vysledek' where id='$id'");


tohle bylo na jedné stránce a také to nefunguje

mysql_query("UPDATE dobro SET obrazek='$obrazek', SET sloupec='$vysledek', where id='$id'");


Co je na něm špatně ?
MCKAY
Profil
v druhém příkaze máš po druhé klíčové slovo SET, to tam nemá co dělat

mysql_query("UPDATE dobro SET obrazek='$obrazek', SET sloupec='$vysledek', where id='$id'");


Takže správně by to mělo být
mysql_query("UPDATE dobro SET obrazek='$obrazek', sloupec='$vysledek', where id='$id'");
panther
Profil
Alastor_Kopal
Jsem tak trochu zasvěcený do MySQL ale tento dotaz se nechce provés nevim proč
kdybys byl zasvěcený, budeš vědět, že si máš dotaz nechat vypsat
echo "UPDATE dobro SET obrazek='$obrazek' , sloupec='$vysledek' where id='$id'"
jestli je v proměnných to, co očekáváš.

Bylo by dobře dotaz doplnit o mysql_error(), abys věděl, jakou chybu ti dotaz hlásí.
Nox
Profil
Oba máte v tom dotazu ještě jednu chybku
mysql_query("UPDATE dobro SET obrazek='$obrazek', sloupec='$vysledek', where id='$id'");
_es
Profil
Alastor_Kopal
Skús miesto id `id`
Ak chceš poradiť s MySQL dotazom, tak by si mal uviesť ten samotný dotaz a nie PHP príkaz, z ktorého sa ten dotaz nedá presne zistiť.
_es
Profil
Nox
Na to si prišiel ako?
MCKAY
Profil
_es
Na to asi přišel jak, podíval se ne? Teď jsem si toho také všiml, před where se čárka nepíše ;-)
Alastor_Kopal
Profil
Vždy když to dojde k jinému
if
tak to funguje ale tohle zlobí a nevim proč

if($_GET['smer'] == 1)
{
$obrazek = "http://www.magic-quest.kx.cz/veci/icoobr/" . $vzhled . "1" . $noha . ".png";
$vysledek = $sloupec-$pricteni; mysql_query("UPDATE dobro SET obrazek='$obrazek', sloupec='$vysledek', where id='$id'"); $_SESSION['sloupec'] = $vysledek; $_SESSION['noha'] = $noha;}
MCKAY
Profil
Alastor_Kopal
Ještě si stále neoddělal tu čárku!

$vysledek = $sloupec-$pricteni; mysql_query("UPDATE dobro SET obrazek='$obrazek', sloupec='$vysledek', where id='$id'");
Nox
Profil
_es
Eh?

Ale že jsi to ty, tak jsem to otestoval ....a:
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'where id=1' at line 1

Když je nějaký výpis, tak by asi neměl končit separátorem, parsovací algoritmus pak pochopitelně bude čekat další položku posloupnosti a ne jiný parametr

Alastor_Kopal
malý tip - konstanty jako URL si dej skutečně jako konstanty,
když bys pak dal skripty na jinou doménu, tak budeš muset předělávat celý kód

ty to navíc dáváš do databáze, takže tam ani ta konstanta nepomůže...to radši ukládej jen tu proměnnou část (aspoň tam nebudou zbytečná data)
a tu část před tím ("http://www.magic-quest.kx.cz/veci/icoobr/") tam doplň až při výpisu
Alastor_Kopal
Profil
děkuji už dotaz funguje ta čárka fakt tam neměla být Dikiiiiiiiiiiii
_es
Profil
Nox
Zle som ťa pochopil, v tom prvom dotaze v prvom príspevku tá čiarka nie je, takže to vyzeralo, že ju radíš tam dať.
Nox
Profil
_es
Aha, tak v pohodě
_es
Profil
Nie je v tom kóde vlastne ten pôvodný prvý dotaz, o ktoromAlastor_Kopal tvrdil že nejde?
Teda až na tú medzeru naviac, ktorá by nemal vadiť.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: