« 1 2
Autor Zpráva
tayger
Profil *
severus
určitě, ale použij to znáš a umíš, tam kde si nevíš rady, tak se to nejdříve nauč, kopíravat někoho ti ke vzdělání nepomůže.
Chamurappi
Profil
Reaguji na taygera:
Přišel jsem mu poradit jak na to a vypíchl jsem pár drobností co má ve zdrojáku špatně a ty jediné co umíš, tak mi vyčítat nesmysly
Tak ty nesmysly nepiš a nikdo ti je vyčítat nebude. Nesmysl si zaslouží vyvrácení, nehledě na to, s jak dobrými úmysly byl napsán.
Na řádkovém <img> ti opravdu „margin: auto“ nezabere. Ověř si to, prosím. Případně dodej ukázku toho, jak zabírá.

ad4. Když už musíš aplikovat doctype jako xhtml: […] tak u každého nepárového tagu musí být lomítko <img src="" />
Nemusí. Stránka funguje stejně nehledě na to, jestli tam to lomítko je — prohlížeče mu nepřisuzují žádný význam, což si můžeš ověřit experimentováním.

apropo, ty jsi si na mě nějak zasedl či co? :-D
Proč by to dělal? Co by z toho měl? Bereš si výtky moc osobně.
Bubák
Profil
severus
Měl jsem na mysli, jak má tvůj web vypadat, z rozsypaného layoutu nepoznám, jak má tvůj web vypadat.
Obrázek http://www.severusloveschristine.euweb.cz/obal.jpg tě bude omezovat, doporučil bych něco jednoduššíhom nedo aspoň takový obrázek, který jde rozdělit na tři díly, vrch, prostřední opakující se část v ose y a dolní díl.

tayger
nemám chuť ti něco vyvracet
To nebude chutí, ale nenáš znalosti, abys mi nějkaký argument vyvrátil, jenom tady opakuješ ničím nepodložené fráze.

jediné co umíš, tak mi vyčítat nesmysly
Údajně byli kdysi špatní rádcové zavírání do vězení, v horším případě i popravováni. Ty jsi přišel o nohu.

Ještě dodám, odkazy je vhodné stylovat trochu jinak: http://str4wberry.cz/blog/stylovani-odkazu
tayger
Profil *
Chamurappi
Chtěl jsem napsat sprosté slovo, ale nakonec jsem lepší ekvivalent nenašel.

Na řádkovém <img> ti opravdu „margin: auto“ nezabere. Ověř si to, prosím. Případně dodej ukázku toho, jak zabírá.
ano to je pravda, na řádkovém img toto vystředění nezabírá, nicméně jsem středil div, který img obaloval, proto také jsem mu psal možnost o align=center, která jak jistě víte na img nemůže působit.

Nemusí. Stránka funguje stejně nehledě na to, jestli tam to lomítko je — prohlížeče mu nepřisuzují žádný význam, což si můžeš ověřit experimentováním.

Ano funguje, ale nemusí v některých prohlížečích, které striktně dodržují doctype. Ostatně můžu říci, že je lepší když vývojář dodržuje standardy, než když si ulehčí práci a pak zjistí, že v některém prohlížeči mu něco nejede a bude muset to opravovat. tím nemyslím IE, tam nějaká oprava je vždy, ale když se držím standardů, tak nejsou tak velké.

„apropo, ty jsi si na mě nějak zasedl či co? :-D“
Proč by to dělal? Co by z toho měl? Bereš si výtky moc osobně.


Netuším, jen dával na každou mou odpověď ještě hloupejší ve smyslu vyvracet má tvrzení, ikdyž to nebylo na místě.
panther
Profil
tayger
a pak zjistí, že v některém prohlížeči mu něco nejede a bude muset to opravovat.
to se neboj. Stejnak používáš HTML, tam ta lomítka jsou navíc (a naštěstí jsou ignorována).
tayger
Profil *
panther
to nechápu, vždyť používám xhtml, které má svá přísná pravidla, ale jen v případě, že i doctype je v obru xhtml. to že to prohlížeč překousá i bez toho je přeci irelevantní.
Chamurappi
Profil
Reaguji na taygera:
na řádkovém img toto vystředění nezabírá, nicméně jsem středil div, který img obaloval
Koukám na tvůj příspěvek a čtu v něm: „buď obalíš obrázek do divu a nastavíš mu atribut center a nebo obrázku specifikuješ styl: width: 150px; margin: 0 auto;“.

Ano funguje, ale nemusí v některých prohlížečích, které striktně dodržují doctype.
W3C řeklo tvůrcům prohlížečů, že <!doctype> nerozhoduje. Prohlížeče mají přistupovat ke všem kódům poslaným s typem „text/html“ jako k HTML — a to dodržují. Naopak ta verze s lomítkem nemusí fungovat v prohlížečích, které do puntíku dodržují specifikace. (Naštěstí takové prohlížeče nejsou.)
Viz Mix posvátné validity a X. Chceš-li si dále povídat na téma XHTML, založ si nové vlákno.

jen dával na každou mou odpověď ještě hloupejší
Mně dávají Bubákovy odpovědi smysl. Tvé by dávaly smysl, kdybys uznal chybu a poděkoval za upozornění.
tayger
Profil *
Chamurappi
Koukám na tvůj příspěvek a čtu v něm: „buď obalíš obrázek do divu a nastavíš mu atribut center a nebo obrázku specifikuješ styl: width: 150px; margin: 0 auto;“.
aha tak moje chyba, jsem se předběhl, tak za to se omlouvám, jsou z toho opravdu zbytečné zmatky.

Mně dávají Bubákovy odpovědi smysl. Tvé by dávaly smysl, kdybys uznal chybu a poděkoval za upozornění.

Fakt vtipné
panther
Profil
tayger
to že to prohlížeč překousá i bez toho je přeci irelevantní.
irelevantní je tvé „xhtml“ s mime-typem „text/html“ - tedy HTML. „Pravé“ XHTML by ti nezobrazil Internet Explorer, což se u tebe neděje.

O rozdílech XHTML a HTML si někde přečti, popsalo se toho dost.
Bubák
Profil
aha tak moje chyba, jsem se předběhl, tak za to se omlouvám
Už to začíná?

na řádkovém img toto vystředění nezabírá, nicméně jsem středil div, který img obaloval, proto také jsem mu psal možnost o align=center, která jak jistě víte na img nemůže působit.
Přiznám se, že tomuhle zmatečnému sdělení nerozuním. A hlavně nechápu, i dyž vycentruju obrázek podle toho, co máš pravděpodobně na mysli, když obrázek jde vycentrovat úplně jednoduše.

Ad lomítko:
Ano funguje, ale nemusí v některých prohlížečích, které striktně dodržují doctype.
Můžeš jmenovat aspoň jeden takový prohlížeč? Já žádný takový neznám.
« 1 2

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: