Autor Zpráva
TOM81
Profil
Jak udělat běžící text jde nějak nebo to musí bejt anymace???myslim jako tagy
<runtext>můj text</runtext> <-takhle bych to chtěl nejsem náročnej??? Dík
Timy
Profil
běžící text prosím nepoužívej
jinak se to dělá pomocí <marquee>běžícítext</marquee>
ale fakt to nepoužívej:-)
TOM81
Profil
Proč mi to nedopuručuješ?
Petra
Profil
TOM81: Patrně proto, že pohyb na stránce ruší a člověk to buď nestíhá přečíst nebo musí příliš dlouho čekat, aby to dočetl :-)
Timy
Profil
TOM81
je to rušivý element, projdi si zdejší sekci kritiky stránek, když někdo měl na stránkách běžící text, vždycky mu to někdo vyčetl. Zbytečně to upoutává pozornost, pokud je to delší text, stejně se to špatně čte...
DoubleThink
Profil *
Myslím, že pokud je Marqee použito s citem (do nějaké lišty s malým kontrastem) pro nějaké (nedůležité) aktuality, tak se dá ještě snést.
Timy
Profil
DoubleThink
pro nějaké (nedůležité) aktuality - nevidím jediný důvod proč nedůležité aktuality takhle zviditelňovat. Pokud je celá stránka statická (včetně důležitých aktualit) a pouze nedůležité aktuality budou běžící tak budou IMHO nedůležité aktuality viditelnější než ty důležité.

Ale pokud skutečně použiješ marquee s citem, dá se to přežít, ale většina tvůrců marquee s citem nepoužívá (alespoň já spíše vídám ten horší případ)
Timy
Profil
jinak úplně "nejlepší" je do toho marquee nacpat obrázek. To jsem kdysi dávno s ohromnou chutí dělal... běžící obrázek o rozměrech 400x200px. To jsme se ještě html učili na základce a já jsem byl na svůj běžící obrázek neskutečně hrdý :D

To je taková vsuvka či vzpomínka z dětství...
habendorf
Profil
Timy: já jsem byl na svůj běžící obrázek neskutečně hrdý

No potěš, ještě že do marquee nejde nacpat body :o)
Petra
Profil
habendorf: ještě že do marquee nejde nacpat body :o)

To říkáš jen proto, žes to nevyzkoušel :-) Jinak bys byl třeba na své běžící body neskutečně hrdý ;-)
Timy
Profil
habendorf
a proč by to nešlo?

<html>
<head>
<title>pokus</title>
</head>
<marquee>
<body>
<h1>nadpis</h1>
</body>
</marquee>
</html>

sice to asi bude drsně nevalidní, ale funguje to. Ještě tam přidejte víc textu, pár obráků a nejnepoužitelnější stránka je na světě. Ale na tohle už bych hrdý nebyl:D
habendorf
Profil
Petra: No já se picnu do palice, ono to fakt jde :o)) !!!

A protože jsem šel ještě dál, jsem teď neskutečně hrdý na své běžící html :o))
Charlie
Profil
je to rušivý element, projdi si zdejší sekci kritiky stránek, když někdo měl na stránkách běžící text, vždycky mu to někdo vyčetl

Ano, tohle kdysi někdo řekl a od té doby to po něm všichni opakují. Na stránkách zaměřených na design má podle mě běžící text dobré využití. Statické designové stránky už mě začínají nudit.
habendorf
Profil
A co takhle dvě zanořená marquee, z toho jedno okolo body? To je teprve nářez!
http://www.brs.cz/pokusy/marquee-v-marquee :o))
Nejlepší efekt je v IE a až po pár vteřinách.
Timy
Profil
Charlie
Klidně se nechám přesvědčit, ale ukaž mi stránku, kde se běžící text zapadl do designu. Asi chodím po špatných stránkách, ale žádnou takovou jsem snad ještě nenašel - jako že bych si řekl, "tak tady ten běžící text fakt sedí, bez něj by to byla dost nuda"

habendorf
pěkné, pěkné...

pozn: tak už to i chápu, díval jsem se na to ve FF a tam se závody nekonají:-( Ale v MSIE je to férová zábava:D
habendorf
Profil
Timy: Popravdě řečeno mě FF trochu zklamal, že takovou idiotinu vůbec bere. Zanořit body do čehokoliv kromě html je slušná prasárna.
Radek Hrabůvka
Profil
marquee by se měl zakázat zákonem. Nebo aspoň některé nevajidní věci se neměly zobrazovat :-(

Timy Zkusil jsem marquee coby obrazovou galerii, jako by si člověk prohlíží negativ, když jsem to viděl, tak jsem si to nechal jen jako odstrašovák.

habendorf Nejúchlnější věci vzniknou po zanoření marquee s různým direction.

Kdo používá vlastní styly, doporučuji doplnit:
marquee {visibility: hiden}, nebo marquee {display: none}
Meldo
Profil
Prečo nepoužívam marquee? Pretože ked prídem na stránku a vidím tam marquee tak to nečítam. Je to blbost.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.