Autor Zpráva
Slovakia
Profil
Ako spravit stranku, napr: vrchne menu, pod nim lave menu,stredne menu a paticka.Chcem aby sa mi odkazy z laveho menu zobrazovali v strednom ako to spravit?? okrem pouzitia frame a iframe?
SwimX
Profil
Slovakia:
Uplně jsem nepochopil na co se ptáš, jak udělat layout stránky s někoolika menu? Layouty v CSS Knihovně, Menu v CSS Knihovně

Nebo ti jde o to jednou napsat odkazy a mít je ve dvou <úl>ech? Skládání stránek z kousků
Slovakia
Profil
No napr. mam <div id="leftmenu"> a v nom odkazy na ostatne stranky, chcem aby sa mi pri kliknuti na odkaz zobrazila v <div id="main">, ak sa to vobec da :D
SwimX
Profil
Slovakia:
tak přečti Skládání stránek z kousků
a udělej si
index.php
<ul id='left'>
  <li><a href='?page=uvod'>Uvod</a>
  <li><a href='?page=historie'>Historie</a>
</ul>
<div id=main>
<?php
  include 'inc/'.$_GET['page'].'.php'; //todle není nejbezpečnější,ale tobě to zatím postačí, až to nastuduješ, tak to upravíš :)
?>
</div>


a vytvoř adresář inc a do něj soubory
uvod.php
napr:
<h1>Uvod</h1>Vitejte na mych strankach

historie.php
napr:
<h1>Historie</h1>Je veda zabývající se dějinami :) ....
Mistr
Profil
Slovakia
ak sa to vobec da
Dá. Jen to představuje něco jiného, než na co jsi byl zvyklý v dosavadní rámové struktuře. Žádné nějaké target="main" zde - možná bohužel - neexistuje. Pro každou položku menu si musíš vždycky udělat novou stránku. Tyto vytvářené stránky budou vzájemně naprosto totožné (stejná hlavička, menu či patička), jen se budou lišit obsahem toho DIVu main.

Abys nemusel do všech stránek vkládat totéž, existují na to různé vychytávky, se kterými se později při tvorbě také jistě seznámíš.
Slovakia
Profil
Nj dik, ale to uz je php a tym sa este len zacinam zaoberat.Ty mas nejaky web?(ak hej tak daj okaz :D)
Mistr
Profil
Slovakia
ale to uz je php
Pak pro Tebe bude asi jediná schůdná cesta ta, kterou jsem Ti již popsal výše [#5]. Ostatně podobně jsem vyřešil jednoduchý web o zajímavých úkazech Kde udělali soudruzi z NDR chybu?
SwimX
Profil
Slovakia:
jestli to bylo na mě: http://diskuse.jakpsatweb.cz/?action=userinfo&user=14306 tak tady je i můj web http://www.plavec.borec.cz (ale už je to dýl co jsem na něm nebyl, tak opatrně, možná nefunguje :D)

Slovakia:
Pokud se phpkem nechceš zabývat (alespoň ne moc) tak to udělej takle

index.php
<?php
  include 'head.txt';
  include 'menu'.txt;
?>
<div id=main>
  <h1>Uvod</h1>
  ...
</div>
<?php
  include 'foot.txt';
?>


historie.php
<?php
  include 'head.txt';
  include 'menu'.txt;
?>
<div id=main>
  <h1>Historie</h1>
  ...
</div>
<?php
  include 'foot.txt';
?>


kontakt.php
<?php
  include 'head.txt';
  include 'menu'.txt;
?>
<div id=main>
  <h1>Kontakt</h1>
  ...
</div>
<?php
  include 'foot.txt';
?>


a head.txt
<doctype ....
<head>
..
</head>


a menu.txt
<ul>
<li><a href='index.php'>Uvod</a>
<li><a href='histore.php'>Historie</a>


pochopils?
SwimX
Profil
--
Slovakia
Profil
Skoro jo len neviem co znamena 'foot.txt' a vobec to .txt
Ja som nevravel ze php sa nechcem zaoberat prave ze chcem ale este len budem zacinat :D
Ak vies nejaku dobru stranku kde sa da naucit php tak dik.
SwimX
Profil
Slovakia:
co znamená txt? to je přípona textového souboru, klidně si tam dej html php htm wtm rtm ftm jkl ble to je uplně jedno, hlavně to samé dej do toho include 'head.neco';
pak prostě napíšeš hlavičku do toho souboru head.neco a do každé stránky (index.php, historie.php) si ji naicluduješ.

myslím že http://www.linuxsoft.cz/php/
panther
Profil
Slovakia
Skoro jo len neviem co znamena 'foot.txt' a vobec to .txt
že by textový soubor? Může to být klidně .html, .php, je to jedno.
Slovakia
Profil
Hmm ten prvy priklad sa mi zdal lepsi, tam by som mal len index.php a menil by sa mi <div id=main>.Ale pri tom druhom si my ukaz priklad skladania webu pomocou php ze?aspon si myslim :)
SwimX
Profil
Slovakia:
prvý příklad je lepší, je tak dělaná většina webů ;) ale být tebou použil bych ten druhý. Mám tak dělaný http://plaveckyoddil-st.czechian.net/ a funguje :)
Slovakia
Profil
Nj fajn web.Asi mas pravdu dizaj webu si mozem tvarovat tak ako chcem aj tym druhym sposobom.Len este rozbehat na compe php server :D
Trejpa
Profil
Slovakia
Na začátek pro pochopení základů PHP bych ti kromě zmíněného Linuxsoftu doporučil polopate.jakpsatweb.cz

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: