Autor Zpráva
RockFire
Profil
Zdravím,
narazil jsem na menší problém s nevalidním Youtube kódem. & jsem předělal na &, ale některé chyby zůstaly a nevím, jak je opravit. Né že by to něco měnilo na funkci, ale zajímá mě to.

http://validator.webylon.info/check?uri=http%3A%2F%2Fsimulatory.net%2Fclanek%2F6-plane-arcade
Sirius
Profil
http://latrine.dgx.cz/jak-spravne-vlozit-flash-do-stranky

Na ten článek je odkaz i přímo v tom validátoru. ;)
RockFire
Profil
Aha. Mohl by mi to někdo, kdo se ve flashi trochu vyzná upravit, jak by měl YT kód níže tedy vypadat správně? To je na mě totiž trochu moc...

<object width="500" height="405"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4uuOh9qC3D4&amp;hl=cs&amp;fs=1&amp;rel=0&amp;color1=0x3a3a3a&amp;color2=0x999999&amp;border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4uuOh9qC3D4&amp;hl=cs&amp;fs=1&amp;rel=0&amp;color1=0x3a3a3a&amp;color2=0x999999&amp;border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="500" height="405"></embed></object>
gyoja
Profil
Začni třeba tím, že všechny tagy param upravíš z této podoby:
<param name="něco" value="http://něco.com"></param>

Do této podoby:
<param name="něco" value="http://něco.com" />
RockFire
Profil
Tak už jen ten <embed> :-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na RockFire:
Chceš-li dosáhnout zelené hlášky, musíš <embed> vyhodit. Což je celkem kuriózní, když uvážíme, že ten obalující <object> je tam úplně zbytečně a přehrávač tvoří jen a pouze ten <embed> :-)
Proč se snažíš mít validní kód?
gyoja
Profil
Ještě k těm param tagům. Pokud máš web v xhtml, použij toto:
<param name="něco" value="http://něco.com" />

Pokud v html, použij toto:
<param name="něco" value="http://něco.com"/>


A ten embed prostě smázni komplet.
Chamurappi
Profil
Reaguji na gyoju:
Co to píšeš za nesmysly? Všechny tři varianty <param>u, které zmiňuješ, fungují v HTML i v XHTML stejně.
RockFire má web v HTML, což bys viděl, kdybys prokliknul odkaz na validátor v úvodním příspěvku.
RockFire
Profil
Chammurapi: Tak předně kvůli svědomí, takhle to na mě působí, že jsem neododělal svou práci. Za druhý to mám i v referencích a za třetí mě hlavně zajímal problém, proč tomu tak je.
Bubák
Profil
gyoja:
Oba zápisy které jsi doporučil, jsou XHTML, v HTML se koncové lomítko nezapisuje. Ale rozebírat, kdy se před lomítkem píše mezera, a kdy ne, nemusíš.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: