Autor Zpráva
spleen
Profil
<a href="http://translate.google.cz/translate?hl=cs&amp;amp;sl=cs&amp;tl=de&amp;u=http://www.krusnohorsky.cz"><img src="flag_de.gif" width="20" height="13"align="left" border="0" alt="vlajka"> <a href="http://translate.google.cz/translate?hl=cs&amp;sl=cs&amp;tl=en&amp;u=http://www.krusnohorsky.cz"><img src="flag_en.gif" width="20" height="13"align="left" border="0" alt="vlajka">

Validátor mi píše: # Řádek 490, znak 1: ukončovací značka elementu "A" je vynechána, což jeho deklarace nepřipouští.

# Řádek 490, znak 194: ukončovací značka elementu "A" je vynechána, což jeho deklarace nepřipouští.

Poradí nějaký dobrák jak by to tedy mělo být? dík
Joker
Profil
spleen:
ukončovací značka elementu "A" je vynechána“ znamená, že tam chybí ukončovací značka elementu <a>.
Odkaz se píše: <a>obsah odkazu</a> ...a právě to </a> tam není.
spleen
Profil
děkuju, že sem na to nepřišel sám, :-(
spleen
Profil
prosím ještě o jednu radu
mám script <script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
doba=3000
pocet = 13
rotator=0
obrsrc = new Array(pocet)
cesta =new Array(pocet)

obrsrc[0]="http://www.krusnohorsky.cz/rot5/obrazek2.jpg"; cesta[0]="http://www.krusnohorsky.cz/rot5/obrazek2.jpg";
obrsrc[1]="http://www.krusnohorsky.cz/rot5/obrazek1.jpg"; cesta[1]="http://www.krusnohorsky.cz/rot5/obrazek1.jpg";

br = new Array(pocet);
for (i=0; i < pocet; i++){
obr[i]= new Image();
obr[i].src= obrsrc[i]
}
function rotate() {
if (rotator==pocet) {rotator=0;}
document.images["obraz"].src = obrsrc[rotator];
rotator = rotator + 1
window.setTimeout('rotate();',doba);
}
function poslat() {
window.location=cesta[rotator-1];
return false;
}
//--></script>

<body onLoad="rotate();">
<a href="www.krusnohorsky.cz" onclick="return poslat();">
<img name="obraz" src="www.krusnohorsky.cz/rot/obrazek7" border="0" width="620" height="210" alt="Krušné hory"></a>
</body>
a hlásí element "BODY" není dovolen na tomto místě.
Bubák
Profil
Do body opravdu nemůžeš dávat body.
spleen
Profil
proto se ptám jak to mám nahradit, když vynechám body, tak to nefunguje :-(
Bubák
Profil
Opravdu není důvod mít body 2×.
spleen
Profil
byl by problém napsat jak ho vynechat?? když ho vynechám <body onLoad="rotate();"> či jen to body tak script necykluje obrázky
Bubák
Profil
spleen:
onLoad="rotate(); spouští skript, musí být za skriptem
skript je možné přemístit, uhádni kam, když z předchozího vychází, že nemůže být v body
spleen
Profil
neuhádl sem ,
Bubák
Profil
Moje poslední nápověda: www.jakpsatweb.cz/html/struktura.html
spleen
Profil
udělal sem to takto

<body onLoad="rotate();">
<script language="javascript" type="text/javascript">
<!--
doba=3000
pocet = 13
rotator=0
obrsrc = new Array(pocet)
cesta =new Array(pocet)

obrsrc[0]="http://www.krusnohorsky.cz/rot5/obrazek2.jpg"; cesta[0]="http://www.krusnohorsky.cz/rot5/obrazek2.jpg";
obrsrc[1]="http://www.krusnohorsky.cz/rot5/obrazek1.jpg"; cesta[1]="http://www.krusnohorsky.cz/rot5/obrazek1.jpg";

br = new Array(pocet);
for (i=0; i < pocet; i++){
obr[i]= new Image();
obr[i].src= obrsrc[i]
}
function rotate() {
if (rotator==pocet) {rotator=0;}
document.images["obraz"].src = obrsrc[rotator];
rotator = rotator + 1
window.setTimeout('rotate();',doba);
}
function poslat() {
window.location=cesta[rotator-1];
return false;
}
//--></script>

<a href="www.krusnohorsky.cz" onclick="return poslat();">
<img name="obraz" src="www.krusnohorsky.cz/rot/obrazek7" border="0" width="620" height="210" alt="Krušné hory"></a>
</body>

stále mi to hlási problém, sem myslel že taková podobná fora jsou i k tomu aby odborníci pomáhali laikům,
martin
Miloš
Profil
spleen:
Trošku přemýšlet:

Bubák píše:
onLoad="rotate(); spouští skript, musí být za skriptem
skript je možné přemístit, uhádni kam, když z předchozího vychází, že nemůže být v body

Na tvé nepochopení, kam přemístit script, odpovídá:
> „Moje poslední nápověda: www.jakpsatweb.cz/html/struktura.html

Kdyby sis tu strukturu prostudoval, věděl bys, že se HTML skládá ze dvou sekcí.
Body je druhá z nich.
Jak se jmenuje ta první?
Takže kam přemístíš script?
spleen
Profil
Kdyby to bylo pro mě jednoznačné, tak ze sebe nedělám ******
Miloš
Profil
Tak teď nevím, jestli chápeš, nebo ne.
HTML má dvě sekce: HEAD a BODY.
Nemůže-li být script v BODY, musí být v HEAD.
To znamená že nejprve bude script, pak ukončíš <HEAD> a pak teprve napíšeš <body onLoad="rotate();">.
A pak už nikde žádné jiné <BODY> nenapíšeš.
A až na konci celého dokumentu bude ukončující </body> a bezprostředně za ním </html>.
Už je to jasné?
panther
Profil
spleen:
nemůže-li být něco v body, dej to před body. Tam zpravidla bývá head.

Kdyby to bylo pro mě jednoznačné
možná to není jednoznačné, nicméně si myslím, že trochu namáhat se, by ti neuškodilo.

sem myslel že taková podobná fora jsou i k tomu aby odborníci pomáhali laikům
nejsou, věichni tu pomáhají z dobré vůle, ve svém volném čase.
spleen
Profil
Děkuji za všechny rady, struktura html je mi zřejmá, ale když používám RSphp kde vlastně umístím script do bloku,čímž si i vlastně určím pozici obrázků tak už má vlastně jasně předdefinováno head a body ve fs.base a fs.download
Miloš
Profil
spleen:
Nojó, ale jak my můžeme vědět, že je to redakční systém, když nám to neřekneš?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Miloše a Bubáka:
Stačí přeci ten atribut onload přehodit na první <body>, <script> může být kdekoliv, nemusí nic moc překopávat.
Miloš
Profil
Chamurappi:
Jemu šlo o to, aby to bylo validní, což se dvěma <body> bude těžko.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Miloše:
Jasně, to druhé <body> smaže. Aby mu nepřestal fungovat onload, připíše ho do prvního <body> a má hotovo.
spleen
Profil
Chtěl bch všem poděkovat, "lepím na koleně" stránky www.krusnohorsky.cz a jsou konečně validní :-) díky všem hodným lidem , vím že validita není vše......
Bubák
Profil
Chamurappi:
<script> může být kdekoliv, nemusí nic moc překopávat
Myslel jsem si, že vyskočí chyba "rotate není definováno". Ale nyní jsem pochopil, proč skript může být kdekoliv.
_es
Profil
Namiesto
<body onLoad="rotate();">
sa dá tiež použiť
window.onload=rotate;
hocikde v tom skripte.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: