Autor Zpráva
saM
Profil *
Ahoj,

narazil jsem na zajímavý problém v kódu na adrese http://tv.nova.cz/search/. Validátor mi vyhodil při kontrole (http://validator.w3.org/check?uri=http://tv.nova.cz/search/) 4 chyby a 1 varování, se kterými jsem se nikdy předtím nesetkal - document type does not allow element "script" here a varování "reference to non-existent ID "search_text"".

Nevíte někdo prosím jak tyto problémy "zvalidnit"? Já si nevím rady. Děkuji.

saM
panther
Profil
saM:
použij český validátor, jestliže nerozumíš hláškám anglického.

Nevíte někdo prosím jak tyto problémy "zvalidnit"?
k čemu ti validní web bude?
Chamurappi
Profil
Reaguji na saMa:
Nerozumíš-li anglickým hláškám, zkus český validátor. To jedno varování, které ti oficiální validátor píše, je podle specifikací také chyba.
Čtveřice skriptů za koncem <body> validátoru vadí, protože jsou za koncem <body>. Proč se snažíš mít validní kód?
saM
Profil *
Děkuji za podněty, o českém validátoru jsem nevěděl.

Avšak stále nerozumím této chybě:

Řádek 546, znak 37: odvolání se na neexistující ID "SEARCH_TEXT".

<label for="search_text" class="search_panel_label">Hleda
^

Příčinou této chyby je neexistence elementu s daným atributem ID. Většinou chybí formulářový prvek, na který se odvolává „for“ u elementu LABEL.
Nezapomeťe, že záleží na velikosti písmen.


Pokud není "for" nikdy dekladován, jak lze tedy tuto chybu opravit?

Předem děkuji za pomoc.
Chamurappi
Profil
Reaguji na saMa:
Pokud není "for" nikdy dekladován
Jestli dobře vidím, tak atribut „for“ tam máš. Čemu nerozumíš citovaném popisu chyby? Máš snad někde element s id="search_text"?
Trejpa
Profil
saM:
Tvůj <label for="search_text" ...> by měl mít protějšek např. <input id="search_text" ...>, který tam nemáš.

1. Přidej do formulářového políčka, ke kterému se <label> vztahuje, ID se jménem, které je uvedeno ve FOR.
2. Pokud políčko nějaké jiné ID má, změň obsah FOR na tuto hodnotu.
3. Nebo oddělej FOR a políčko <label>em obal: <label>Hledání: <input ...></label>

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0