Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Milan1236000 Profil |
#1 · Zasláno: 17. 3. 2016, 18:55:15
|
||
Martin2 Profil * |
#2 · Zasláno: 17. 3. 2016, 19:03:58
Milan1236000:
„Marně se snažím sehnat oficiální ikonu, ale nedaří se“ Patrně neexistuje. „Proč nejsou vytvořeny?“ Protože na validitu už dneska sere bílej tesák. A na ikonkování webů tuplem. |
||
Chamurappi Profil |
#3 · Zasláno: 17. 3. 2016, 23:05:14
Začátkem února mi někdo psal, že by chtěl moji jednorožčí ikonu k XHTML 1.1 ve dvojnásobném rozlišení, aby se ukazovala krásně vyhlazená na retina displejích. Nevěděl jsem, jestli to myslí vážně.
Reaguji na Martina2: „Protože na validitu už dneska sere bílej tesák.“ Což je zajímavý paradox, protože validita teprve s HTML 5 začala dávat nějaký smysl. Neměla by se samozřejmě zbožšťovat, ale rozhodně je mnohem blíž realitě než u všech předchozích verzí. „A na ikonkování webů tuplem.“ Teď už se ikonkuje Facebookem a Twitterem, protože autoři webů chtějí, aby k nim přišel živý člověk a ne chválící robot :-) Reaguji na Milana1236000: W3C má povolené procházení adresáře Icons. Kdysi jsem u nich takhle našel v jednom adresáři hard link, skrz který se několik let dalo dostat do členské sekce bez hesla :-) „Vždyť html5 tu není krátkou dobu..“ Asi tak 12 let. Lidé spoluodpovědní za jeho vznik se vymezovali vůči hlavnímu proudu, který si nadšeně a naivně zdobil stránky ikonkami „Valid XHTML 1.0!“. Autor HTML 5 validátoru řekl, že ikonka nebude… a tak není, ani v době, kdy jeho validátor vzalo pod svá křídla W3C. Docela by mě zajímalo, jak by se zájem o validitu vyvíjel, kdyby se tak silný odpor k ikonkám neprosadil. Tipnul bych si, že by opadal pomaleji. |
||
Milan1236000 Profil |
#4 · Zasláno: 17. 3. 2016, 23:27:16
Martin2, Chamurappi:
Díky za reakci. Chamurappi: Proč nemáš na webu v nabídce i tuto ikonu, když už jsi si s tím dal práci? Je dobrá, takže ji budu brát jako "oficiální". :DD ![]() |
||
Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 18. 3. 2016, 00:19:09
Reaguji na Milana1236000:
Vyráběl jsem ji s nešikovně podepřenou hlavou a tak se přihodilo, že je v ní nápis „HTML 5“ o 20° nakřivo. Posledních pár let jsem v skrytu duše doufal, že si toho nikdo nevšimne. A měl jsem pravdu. Nicméně je to jedna z těch věcí, na které když tě někdo upozorní, tak už je nejde nevidět… |
||
Milan1236000 Profil |
#6 · Zasláno: 18. 3. 2016, 00:38:05
Chamurappi:
Mně je celkem fuk, že je text trochu natočený - aspoň je to originál a náhodou to vůbec není špatné. ;) |
||
Milan1236000 Profil |
#7 · Zasláno: 19. 3. 2016, 15:44:18
Nevíte někdo, proč není validní toto:
<meta charset="utf-8"> ?
Musel jsem tam dát ten starší zápis: <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8"> .
Přitom na stránkách w3c to mají tak, jak jsem měl původně... |
||
juriad Profil |
#8 · Zasláno: 19. 3. 2016, 15:58:36
www.w3schools.com nemá s www.w3.org vůbec nic společného.
Stránka: <!doctype html> <title>tit</title> <meta charset="utf-8"> |
||
Milan1236000 Profil |
#9 · Zasláno: 19. 3. 2016, 17:44:10
juriad:
Jo, díky za opravení. No, mě to pořád vyhazuje, že je to nevalidní, když tam mám dlouhý komentář, jak to? např.: <!DOCTYPE html> <html lang="cs"> <!-- $$$$$$$$ $$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$ $$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$ $$$$$$ $$ $$ $$ $$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$ $$$$$$ $$ $$ $$ $$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$ $$ $$ $$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ $$$$$$$$$$$$ $$$$$$ $$ $$ $$ $$ $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ --> <head> <meta charset="utf-8"> <title>ll</title> |
||
juriad Profil |
A přečetl jsi si alespoň, jakou to píše chybu?
„A charset attribute on a meta element found after the first 1024 bytes.“ Porušuješ „The element containing the character encoding declaration must be serialized completely within the first 1024 bytes of the document.“ (www.w3.org/TR/2012/CR-html5-20121217/document-metadata.html#charset) „Celý element deklarující kóvání se musí vejít do prvních 1024 bytů.“ |
||
Milan1236000 Profil |
#11 · Zasláno: 19. 3. 2016, 18:35:31
juriad:
Četl jsem to, ale až teď mi to už došlo.. Díky. |
||
Časová prodleva: 8 let
|
0