Autor Zpráva
Čeluk
Profil
Když se podívám do sitemap.xml tak tam mám napsané
<lastmod>2016-03-30T05:24:21+00:00</lastmod>

Ale já ten příspěvek napsal v 7.24 a né v 5.24 jak to upravit? Aby to psalo správně? Mám to takto:

$time = gmdate('Y-m-d\TH:i:s+00:00', (int) max($times));

$f_xml .= '<lastmod>' . gmdate('Y-m-d\TH:i:s+00:00', time()) . '</lastmod>'."\r\n";
Zechy
Profil
Čeluk:
gmdate() vrací UTC(= GMT) čas, který je oproti našemu o hodinu zpět, v případě letního času o dvě. Tudíž bys měl místo +00:00 mít +01:00 a zřejmě ještě počítat s tím, že aktuálně je letní čas.

Případně, pokud na serveru běží čas pro ČR, můžeš použít funkci date().
Čeluk
Profil
Zechy:
Super díky moc. Funkce date() funguje parádně. Děkuji
Kajman
Profil
Pokud ale použijete český čas, nesmíte mít časovou zónu +00:00, ale +01:00 nebo +02:00 podle toho, zda byl v době modifikace SEČ nebo SELČ.

Použití gmt je jednodušší a roboti (pro které sitemap.xml) budou mít správnou hodnotu. Nechal bych tedy řešení z [#1].
Čeluk
Profil
Kajman:
Takže to mám nechat to staré ?
Bude to takto dobré? Odešlu příspěvek v 17.35 $time = gmdate('Y-m-d\TH:i:s+02:00', (int) max($times));

A bude v sitemap.xml napsáno 15.35+02:00

Bude to tak dobře?
juriad
Profil
To, co máš v [#5] je o 2 hodiny špatně.

V [#1] to neukazuje špatný čas. Ukazuje to ten samý časový okamžik, ale v časové zóně Islandu.
Pokud tam opravdu chceš vidět čas, který máš na hodinách v Česku, použij:
$f_xml .= '<lastmod>' . date('Y-m-d\TH:i:sP', time()) . '</lastmod>'."\r\n";
Pozor na to, že musíš mít správně nastavenou časovou zónu, viz date_default_timezone_set.
Čeluk
Profil
juriad:
Teď mi to ukazuje přesný čas odeslání, ale neukazuje to tich +00:00 to nevadí? Příklad:
<lastmod>2016-03-30T12:51:34</lastmod>
juriad
Profil
Čeluk:
Opomněl jsem tam dopsat tu nejdůležitější čast: 'Y-m-d\TH:i:sP'.
Čeluk
Profil
Nechal jsem to původní:

$time = gmdate('Y-m-d\TH:i:s+00:00', (int) max($times));



$f_xml .= '<lastmod>' . gmdate('Y-m-d\TH:i:s+00:00', time()) . '</lastmod>'."\r\n"; 


Ukazuje to o 2 hodiny později ale asi je to dobré. Vím jak to myslíte je to čas u nich no.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0