Autor Zpráva
kaifman
Profil
předělal jsem stránku tak aby byla validní a co se nastalo? dobře jí zobrazuje jenom IE.
Opera, FF jsou úplně vedle jak ta jedle. Co s tím? http://plastovaokna.wz.cz/index2.php
Leo
Profil
Validita je jenom prvni krok. A co to znamena "dobre ji zobrazuje"? Leo
kaifman
Profil
v IE je všechno vycentrovaný a je na svým místě. v O a FF je všechno na straně a vůbec nějak divně.
Leo
Profil
Zkusil bych v prve rade oddelit HTML a CSS, Leo
kaifman
Profil
není mi jasné z jakého důvodu?
Leo
Profil
Aby se v tom dalo vyznat, aby se ti ten web lip udrzoval / menil, aby mel jednotny styl, aby se lip hledaly chyby v HTML a CSS, aby sel validovat CSS styl, aby se CSS rychleji nacitalo, staci? :-) Leo
kaifman
Profil
to je málo chybí ti tam aby se to zprávně zobrazovalo ve FF a OP. :-)
prostě jde o to že když jsem předělal u divu align="center"(což se nelíbilo) na style="text-align:center" (což se líbí) tak to IE vycentruje a FF a O ne.
FF a O taky nereagujou na fload:left či fload:right
Leo
Profil
"prostě jde o to že když jsem předělal u divu align="center"(což se nelíbilo) na style="text-align:center" (což se líbí) tak to IE vycentruje a FF a O ne. "

Vidis, a to prave souvisi s validitou a specifikaci CSS kodu - text-align se nema vztahovat za zarovnani BLOKU, jen radku. Takze IE to dela chybne, FF a O dobre. Leo
kaifman
Profil
a co se na zarovnání bloku vztahuje?
DoubleThink
Profil *
Abys zarovnal blok na střed, tak mu definuj

margin-left:auto; margin-right:auto

samozřejmě musí být definována jeho šířka
kaifman
Profil
dík
Leo
Profil
To zase ale nefuguje v IE (krome IE6 v modu kdy CSS respektuje), takze pro neho tam nechej ten text-align: center na nadrazenem elementu. Leo
Yuhů
Profil
chlapi, radíte jak kdybyste se kaifmanovi posmívali :-)

řešení je toto. Místo:

<div style="background-color: White; width: 750px; text-align: left; border: 2px outset;">

napsat

<div style="background-color: White; width: 750px; text-align: left; border: 2px outset; margin-right: auto; margin-left: auto;">
Honza Hučín
Profil
Tedy problém spočíval v řešení vycentrování bloku. Je to zde třeba v této diskusi:
http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=1&topic=13 61

Toto téma tímto uzavírám.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.