Autor Zpráva
Roveer_61
Profil *
ahoj, neporadite mi jak to mam udelat abych mohl pouzit deklaraci xml i v IE?mozila,opera,firefox no problem a ted jsem to videl na vice webech-mezi poslednimi na www.ods.cz
nevite jak?:(
mata
Deklaraci můžeš použít úplně normálně jako v mozille i opeře, jen musíš počítat s tím, že IE pak pojede v quirku.
aitoo
Vliv DTD na pracovní režimy prohlížečů:
http://www.mraveniste.org/css/rezimy.html
Roveer_61
Profil *
ach tak, no ta tabulka je dobra.jen ten ie mi na uplne normalni strance dela hovadiny asi budu muset pro nej zmenit stylopis(?).diky
Chamurappi
Reaguji na aitoo:
Jen technická připomínka: Ta tabulka si plete XML prolog a XML deklaraci. Autor si neuvědomil, že XML prolog se skládá z XML deklarace a <!doctype> (+ komentářů, bílých znaků a procesních instrukcí).

Reaguji na Roveera_61:
XML deklarace v HTML dokumentech (tedy při MIME typu text/html) nemá smysl a podle W3C doporučení by tam ani být neměla, jelikož ji některé prohlížeče vykreslí. V XHTML je buď potřebná, nebo zbytečná -- což poznáš podle toho, jestli stránka funguje. Nějaký morální rozměr v ní nehledej, buď má pro praxi význam a je nutná, nebo nemá pro praxi význam a není nutná.

A ještě jedna zajímavost: Web ODS nepoužívá správně sestavené XML, W3C Validátorem prochází bez připomínek jen kvůli chybě v jeho XML parseru.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0