Autor Zpráva
caledon
Profil
Zdravím, chtěl bych se zeptat na logo. Má informační hodonotu nebo je to jen dekorační prvek?

Podle všech článků, které jsem dosud četl je obrázek s informační hodnotou vložen přes
<img>
, s altem. Pokud je to jen dekorační prvek alt by se neměl vyplňovat, nejlépe obrázek vložit přes CSS (tady říká někdo to a druhý ono).

No a já se ptám, co je logo? Ne, že by na tom tolik záleželo, ale zajímá mě to.

Díky
thingwath
Profil
Informační hodnota nebo ne... Když selže jedno měřítko, zkus druhé. Zeptej se sám sebe, jestli je dobré, aby bylo logo vidět i bez stylů.
quinux
Profil
No logo má informační hodnotu. Nese přeci informaci o názvu firmy (né vždy) a vzhledu (často registrovaného) loga pod kterým se daná firma prezentuje.
Zahon
Profil
Logo má zcela určitě informační hodnotu.. zkuste si představit např. Seznam bez loga. Myslíte si, že byste ihned poznal kde se nalézáte?
Timy
Profil
Asi podle toho, jak definujete slovo "logo". Tohle logo by mělo být vidět i když jsou vypnuté styly. Bez tohohle nesmyslu se asi každý návštěvník bez stylů obejde, stačí textová alternativa.
Leo
Profil
Seznam se neda nahradit textove, protoze to nic neni :-) Ovsem treba Plzensky Prazdroj, a.s. uz dava smysl, a staci text misto grafiky (tedy logo bez img, obrazekjen pres CSS). Leo
Pajuc
Profil *
Seznam se neda nahradit textove, protoze to nic neni :-)
Přece se nemusí jen opisovat to, co je na logu. Co třeba alt="Seznam.cz".
Railbot
Profil
Zahon
zkuste si představit např. Seznam bez loga. Myslíte si, že byste ihned poznal kde se nalézáte?

Ihned i s jednim privrenym okem. Ke svemu prikladu si bohuzel pouzil predni cesky portal, ktery ma specifickou image stejne jako dalsi velke weby, ktere by slo s prehledem poznat i bez loga.
tiso
Profil
A čo takto: zobraz si stránku bez obrázkov a bez štýlov... Ak je výsledok prijateľný v oboch prípadoch tak je stránka dobre spravená... Ak nie, tak treba zmenu...

Sú 3 možnosti ako vložiť logo:
1. pomocou img priamo do stránky
2. ako background-image cez css
3. image replacement (nadpis prekrytý prvkom s background-image cez css)

Ja používam 3. riešenie...
Zahon
Profil
Railbot
Image Seznamu se mi nezdá až tak specifická. Je ovšam pravda, že lidé, kteří na něj chodí často by jej poznali.. ale co kdybyste na něj přišel poprvé nebo třebo podruhé jak je obvyklé u stránek, které nemají 1 000 000 návštěvníků denně ;-)
špule
Profil
Logo by mělo mít informační hodnotu, ale...
a) Když je to malé logo (jako třeba na tom seznamu), tak bych ho dal přes IMG.
b) Když to není oficiální logo, ale jen dekorační prvek, prostě aby něco tam nahoře bylo, tak bych to dal styly.
c) Když je to dekorace, která obsahuje logo, tak bych spojil A a B - prostě bych udělal tu dekoraci styly a to logo plácnul přes to.

Já používám tohle:

HTML:
<div id="hlavicka"><h1>Hurych a synové, parní mlýny</h1></div>

CSS:
#hlavicka{
width: 800px;
height: 200px;
background-image: url('hurych.gif');
}
#hlavicka *{
display: none;
}
Timy
Profil
špule
a když jsou vypnuté obrázky tak uvidí uživatel co?

zkus spíš tohle http://wellstyled.com/css-replace-text-by-image.html
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0