Autor Zpráva
voj-tech
Profil *
Mám menší problém se zobrazováním obrázků v MSIE 6 (nevim jak je to se 7).

Chci mít XHTML 1.0 Strict validní dokument, kde nejsou mimo jiné povoleny atributy hspace a vspace u img tagu. Bohužel MSIE má tyto atributy asi nastaveny defaultně na 2 a nepomáhá ani "margin: 0px;". Ve FF i Opeře je samozřejmě vše v pořádku.

Nevěděl by někdo co s tím? Díky.
mata
hspace a vspace jsou nulové, buď se ti dědí nějaký margin nebo padding nebo border, nebo se ti vkládá mezi obrázky mezera - pak by mohlo pomoci nastavit pro img display:block
voj-tech
Profil *
Už sem na to přišel, měl jsem ještě nastaveno u img "float: left;" a to tomu vadilo. Bohužel to zrovna potřebuju, aby se mi netvořila mezera pod obrázkem. Každopádně to vyřeším tak, že použiju <!--[if IE]><style> ... </style><![endif]-->, což je mimochodem super věc :)
Miloš
voj-tech
<!--[if IE]><style> ... </style><![endif]-->, což je mimochodem super věc :)
„Super věcí“ by bylo, kdyby takových opičáren nebylo zapotřebí. Jinak máš ale samozřejmě pravdu, ještě že to jde aspoň takhle.
Bubák
se ti dědí nějaký margin nebo padding nebo border
Žádná z uvedených vlastnosti se nedědí.

Bez odlazu na stránku tipuji na "problém" s mezerou, odřádkování ve zdrojáku je pro prohlížeč totéž, co normální mezera. Taky může být "problém" s řádkováním v dokumentu, vlastnosti line-height a font-size.
habendorf
Už sem na to přišel, měl jsem ještě nastaveno u img "float: left;" a to tomu vadilo.

Tak to tomu určitě nevadí, naopak. Řešit to podmíněným komentář je blbost.
Pro img nastavit float, font-size a line-height.
voj-tech
Profil *
2 habendorf: No, hele já to tak opravil, bylo to tim. Ono MSIE obecně špatně interpretuje CSS.

Přidání hspace="0" a vspace="0" by taky pomohlo, ale to se mi tam nechtělo strkat. A podmíněnej komentář je na tohle si myslim přesně dělanej.
Bubák
Přidání hspace="0" a vspace="0" by taky pomohlo
O tom lze s úspechem pochybovat.
habendorf
Bez linku nebo kódu se pohybujeme v oblasti kafrání.
voj-tech
Profil *
OK, necháme toho, já nejsem blbej, dělám stránky už ňákej ten pátek, je to tak jak to řikám. :)
habendorf
Když myslíš :o)
jozob
Ľudia sú niekedy divní :o)
Railbot
Komu není rady, tomu není pomoci :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0