Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
K. Profil * |
#1 · Zasláno: 13. 9. 2006, 16:20:54
Hezký den.
Chtěl bych se zeptat, jaký je všeobecný názor na obcházení validity pomocí javascriptu. Tedy něco jako:
kde code je uloženo v nějakým externím js skriptu jako:
Mně příjde, že taková stránka nemůže být označena jako XHTML Strict validní. |
||
Joker Profil |
#2 · Zasláno: 13. 9. 2006, 16:23:18 · Upravil/a: Joker
Souhlasím.
Nemá to vůbec žádný smysl kromě toho, že získáte (neoprávněně) tu ikonku. Navíc ve validním striktním XHTML nemůžete používat metodu document.write(). |
||
Timy Profil |
#3 · Zasláno: 13. 9. 2006, 16:27:06
Joker
V jakémkoliv XHTML by se to nemělo používat, protože v XHTML (application) ta metoda prostě nefunguje... K. Nemá to smysl. Ona obecně validita nemá příliš velký smysl, pokud není striktně vyžadována zaměstnavatelem :-) |
||
K. Profil * |
#4 · Zasláno: 13. 9. 2006, 16:31:35
Děkuji.
|
||
Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 13. 9. 2006, 19:10:41
Reaguji na K.:
Zmíněná stránka může být označena za validní, dokud není interpretován ten skript. A i když pak kvůli <iframu> validní není, tak musí fungovat. Reaguji na Jokera: Proč si ty myslíš, že v XHTML nelze používat document.write()? |
||
Joker Profil |
#6 · Zasláno: 14. 9. 2006, 16:02:57
Chamurappi
viz Timy |
||
Chamurappi Profil |
#7 · Zasláno: 14. 9. 2006, 16:49:35
Reaguji na Jokera:
Já vím, že ta metoda ve dvou prohlížečích prostě zatím nefunguje. Tys psal obecně, že ji nemůžeme používat v XHTML. Zajímal by mě důvod. |
||
Joker Profil |
#8 · Zasláno: 15. 9. 2006, 11:36:11
Chamurappi
Slovo "nemůžete" v té větě chápejte ve smyslu "nemá se to dělat" spíš než "nejde to udělat" Něco jako ve větě: <span><strong>nějaký</span> text</strong> - Takhle to nemůžete napsat Jde to a za určitých podmínek to i může fungovat, ale prostě se to tak nemá dělat. No a proč... jak praví W3C (vládce náš, slunce naše jasné :o))) ) "Kvůli způsobu, jakým je definované XML, není možné dělat triky jako tenhle(document.write()- pozn.), kdy je kód generován skriptem zatímco prohlížeč stále kód zpracovává. Můžete pořád dosáhnout téhož, ale musíte to dělat pomocí přidávání a odebírání prvků v DOM" (překlad z FAQ) |
||
Chamurappi Profil |
#9 · Zasláno: 15. 9. 2006, 13:40:22
Reaguji na Jokera:
Proč se to tedy „nemá“? Co přesně je na tom špatného? Zmíněné FAQ vyjadřuje názory Stevena Pembertona, nikoliv normativně závazné stanovisko W3C. Částečně odtamtud také pochází pověry o MIME-typovém rozdílu mezi XHTML 1.0 a 1.1. |
||
Timy Profil |
#10 · Zasláno: 15. 9. 2006, 14:21:59
Chamurappi
"Co přesně je na tom špatného?" Třeba to, že to prostě nefunguje? Jde ti v tuto chvíli o něco konkrétního nebo se ti jenom nelíbí slovo "nemůže"? |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
Chamurappi Profil |
#11 · Zasláno: 18. 9. 2006, 22:28:01
Reaguji na Timyho:
Jen nechápu, proč by neměla fungovat. Připadá mi dost podivné, že jedna osoba z W3C bez jakýchkoliv argumentů odsoudí k zatracení právoplatnou metodu DOMu a výrobci prohlížečů ji (tu metodu) nemilosrdně popraví. Implementovat ji v XML by pro ně bylo docela snadné. |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0