Autor Zpráva
mišmen
Profil *
zajímalo by mě jestli můžu obalit <div></div> do <a></a> páč mi to na validátoru(html4.01) hází chyby ale když to odstranim tak to je v poho, ale mělo by to snad jít je to na dost webech.

[url=http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.jirasgames.com %2Fne web%2Findex.php%3Fs%3Daboutauthor]http://validator.w3.org/check?uri=ht tp%3A%2F%2Fwww.jirasgames.com%2Fne web%2Findex.php%3Fs%3Daboutauthor[/url]
je tam 20 chyb. V kódu to vypadá takhle jenom se lišej tagy title a popisy, id
<a href="index.php?s=home" title=":: Zaměření a charakteristika firmy ::"><div class="MenuDivM" id="MenuDiv1" onMouseOver="onMenuButton(this.id)" onMouseOut="outMenuButton(this.id)" ><span>&raquo&raquo&raquo&nbsp&nbsp  Úvodní stránka</span></div></a>

rozhodně bych potřeboval aby to bylo validní
Timy
mišmen
použij namísto toho span s diplay:block
mišmen
Profil *
namísto <a>? a jak tam udělám odkaz (href)?
habendorf
použij namísto toho span s diplay:block

A nebo ještě lépe vůbec nic, ty elementy tam jsou zbytečný.
habendorf
namísto <a>?

Ne.
Nox_lbc
1) HREF by měl být uvnitř DIVu ...
2) &nbsp; a &raquo; .... entity začínají ampersandem a končí středníkem ...
mišmen
Profil *
takže co mám to jako nechat nevalidní jo?
mišmen
Profil *
1) HREF by měl být uvnitř DIVu ...
tim si právě nejsem jistej, někdo mi řikal že to je fuk
habendorf
takže co mám to jako nechat nevalidní jo?

Ne, proč? Řekl někdo něco takového snad?
Timy
místo divu dej span s display:block a bude se chovat stejně
habendorf
Timy: jen furt nechápu proč ... stačí <a>, ne?
mišmen
Profil *
habendorf: ne, to to neskousne alespoň validátor na HTML 4.01
ten span to bere diky moc
Timy
habendorf
Já mu jen suše odpovídám na otázku... Jo, ten kód vypadá prapodivně, ale nechce se mi v tom zrovna hrabat
habendorf
habendorf: ne, to to neskousne alespoň validátor na HTML 4.01

Validátor nezkousne element <a>? Nepovídej :o)
mišmen
Profil *
Validátor nezkousne element <a>? Nepovídej :o)
Pokud je v něm zabalenej div. Aspoň mě to haprovalo.
habendorf
mišmen: Ty si ze mě asi děláš srandu, viď? Třikrát tady píšu ať to z toho linku vyházíš, že jsou tam ty elementy zbytečný. Musíš ty odpovědi číst.
mišmen
Profil *
habendorf Mno baví me se tady každej vo ničem jinym. Ty tvoje odpovědi někdy za to stojej fakt. Když bych to prostě někde potřeboval zabalit a pak zvalidovat tak to nepude. Nemyslim jenom tenhle můj příklad. Tam to můžu jak řikáš nechat jenom v <a>.
habendorf
mišmen: Když sem dáš příklad kódu, počítám že se bavíme o něm. Kdyby ses zeptal "projde mi validátorem taková blbost, že nacpu blokový element do řádkového?", tak ti odpovím "Ne.".
mišmen
Profil *
habendorfnež sem to dal sem
Gappa
obalit <div> odkazem <a> je prasárna, protože chceš do řádkového elementu nacpat blokový, to se validátoru samozřejmě líbit nebude.

Předpkládám, že chceš udělat z nějakého prostoru odkaz - tj. nejlepším řešením v takovém případě je přiřadit tému odkazu id/class (dle potřeby) a nastavit odkazu display: block, příslušné rozměry a případně další vlastnosti (já osobně to používám na klikatelné logo, které nemá při vypnutém css žádný informační význam) nebo na menu.

Upraveno pro tvůj příklad (samozřejmě upravit dle potřeby):

<a id="MenuOdkaz1" href="...">Úvodní stránka</a>

a#MenuOdkaz1 {
display: block;
width: 100px;
height: 30px;
}

a pak si to napozicovat/umístit už kamkoliv...

(menu nejlépe umístit do <ul> seznamu)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0