Autor Zpráva
jojoj
Profil *
chcem sa opýtať, aký doctype používate? Štandardný či quirk? Ak použijem štandardný, ako sa zobrazí v starších IE?
Timy
Profil
Jak kdy, jak kde, podle nálady. Se standardním se mi lépe pracuje v IE6, nicméně pak moc neřeším, jak to vypadá v nižších verzích...
jojoj
Profil *
je výhodnejšie pre optimalizáciu aj pre zobrazenie v tých prehliadačoch, ktoré to v tom móde nedokážu zobraziť, urobiť to v štandardnom a niečo prispôsobiť pre zvyšok prehliadačov či opačne?
DoubleThink
Profil *
Standardní mód v IE6+ se víc blíží konkurenční Mozille a Opeře, quirk je zase kompatibilnější se starými verzemi IE.
Záleží na tobě.
Polik
Profil *
Standards-compliant mód IE6 je tak otřesná věc, že radši přidávám před doctype prázdný komentář, abych mu zabránil. Označování textu se pak chová nemožně, některé CSS styly se pak sice chovají "standardně", ale protože se s tím původně v renderjádře nepočítalo, tak to semtam vyvolá zajímavé věci, etc. Dávno jsem si zvykl psát kód tak, aby nebyl závislý na použitém boxmodelu, byť to občas znamená o nějaký ten div navíc.
Railbot
Profil
Polik
tak to semtam vyvolá zajímavé věci
Jako například?
habendorf
Profil
aký doctype používate? Štandardný či quirk?

Tak moment. Neplete se ti doctype a renderovací mód? To jsou dvě věci.
DoubleThink
Profil *
Jsou, ale jádro se podle doctype řídí. A to je také motiv původního dotazu - ne validita, ale zobrazení.
jojoj
Profil *
to habendorf: tak až tak sa v tom nevyznám, ale myslel som aký typ doctype uvádzate v kode stránky. A myslel som to tak, ako to povedal DoubleThink, ako sa to zobrazí.
habendorf
Profil
DoubleThink
jádro se podle doctype řídí

No to je pravda, ale jen částečná. A ty to dobře víš :o)

Můžu mít stejný doctype, a IE<7 mi stejně bude přepínat mód podle toho, zda bude nebo nebude na prvním řádku. Takže když na první řádek nacpu třeba xml deklaraci, tak mi IE<7 spadne do quirku.

A to je přesně to, proč jsem upozorňoval na rozdíl mezi doctypem a renderovacími módy.
habendorf
Profil
jojoj: No tak to je na dlouhý debaty, nicméně podle mě je ideální kombinace IE v quirku, zbytek standard.
jardik
Profil
habendorfNo tak to je na dlouhý debaty, nicméně podle mě je ideální kombinace IE v quirku, zbytek standard.
A jde nak " jednoduse" nastavit aby se v kazdym prohlizeci zobrazovalala stranka v jinym modu _??
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.