Autor Zpráva
none
Profil
co se na tom w3c nelibí s Line 15, column 75: there is no attribute "border"

<div id="top"><a href="#"><img src="images/logo.gif" alt="Homepage" width="184" height="76" border="0" /></a></div>

dekuji...
Petra
Profil
No nejspíš že v té specifikaci podle které píšeš žádný atribut border u obrázku není.
none
Profil
takze jak to mam spravit?
Petra
Profil
Smazat atribut border a dát to jako vlastnost do stylopisu -> a img {border:0}
none
Profil
muzes mi prosim napsat cely tag dyt to je mysanica css a html to jecss{border:0}nebo ne?
Petra
Profil
No však taky říkám, že to máš dát do stylu, stylem myslím CSS, takže to dáš do CSS :-)

Celý tag:
<div id="top"><a href="#"><img src="images/logo.gif" alt="Homepage" width="184" height="76" /></a></div>

Do CSS stylu:
a img {border:0}, resp. #top a img {border:0}, ale předpokládám, že ten rámeček nechceme u žádného obrázkového odkazu.
none
Profil
To semi nejak nezdá není jinací resení?
Petra
Profil
Co konkrétně se ti nezdá? Nefunguje to snad? Není to validní?

Jiné řešení je třeba přepsat DOCTYPE na nějaký, nevím přesně jaký, HTML Transitional, kde je atribut border ještě povolený.
none
Profil
ani vubec nevim co mam pochopit z tvojeho tagu zde {border:0}, resp. #top a img {border:0}, vubec nevim jak to mam doplnit.
Martin Kuželka
Profil
Používáš na stránkách styly? Pokud ano, tak to k nim doplň.
Petra
Profil
To není tag, to je CSS pravidlo. Omlouvám se, že jsem se nechala zmást tím XHTML a nenapadlo mě, že CSS ještě neovládáš.

Takže pro začátek dáš do hlavičky (mezi <head> a </head>) toto:
<style>
a img {border:0}
</style>
Ten atribut border="0" smažeš, jak už jsem říkala.

Potom pokračuj tu: CSS styly - úvod
none
Profil
}
#top {
height : 100px;
background : #ffffe0 url("../images/top.jpg") no-repeat;
}

toto je muj styl tak jak to mam do toho doplnit prosim doplnte mi to tam
Petra
Profil
:-) Za tou ukončovací složenou závorkou odentruješ a zkopíruješ tam: a img {border:0}
none
Profil
Jo uz to faka css ovladam ale na img v externim stylu sem jeste nenarazil.
Acci
Profil
Jo uz to faka css ovladam
Myslím, že se toho budeš muset ještě moc učit...
none
Profil
ale jeste ,proc je to ohraniceny fialove?
Martin Kuželka
Profil
Ohraničení je fialové, protože ten obrázek je odkazem.
habendorf
Profil
Petra
Celý tag:
<div id="top"><a href="#"><img src="images/logo.gif" alt="Homepage" width="184" height="76" /></a></div>

Do CSS stylu:
a img {border:0}, resp. #top a img {border:0}


No když už, tak už pořádně, ne ? :o)
<div id="top"><a href="#"><img src="images/logo.gif" alt="Homepage" title="třeba Homepage" /></a></div>


#top a img {width:184px; height:76px; border-style:none}
none
Profil
a co mam udelat proto aby jako odkaz nebyl fialový?
habendorf
Profil
none: vždyť ti to tam píšu... border-style:none

Musíš to aspoň vyzkoušet.
Petra
Profil
OT: habendorf
No jo, minimalizovala jsem počet změn a stejně to nestačilo :-) A to hádám máme ještě všichni blbě alt.
none
Profil
tohle mi vygeneroval ti html kit a je to validni i bez zapisu v css stylu
<div id="top"><a href="index1.html"><img src="images/logo.gif" alt=
"Homepage" width="184" height="76" border="0" /></a></div>
<div class="menu">n&igrave;jak&yacute; text</div>
Acci
Profil
habendorf
Co přinese za výhodu přidání rozměrů do CSS? Já v tom spatřuji pouze nevýhody
habendorf
Profil
Petra: proč myslíš s tím altem? Myslíš jako jeho obsah?
habendorf
Profil
Acci A já zase spatřuji neváhody v míchání html stylování a css stylování. INHO ideální je úplně oddělit vizuální podobu stránky od jejího obsahu.
Petra
Profil
habendorf
Jo, myslím obsah, předpokládám, že se nejedná o logo webu homepage.cz a že tedy jeho text bude jiný :-)

Acci
Jaké jsou ty nevýhody?
habendorf
Profil
Petra: Petro, já tu nechci otravovat s OTem, ale předpokládám, že ten link vede na index.html. Při nezobrazení obrázku tam bude text "Homepage" a to mi přijde v pořádku. Co bys tam prosím dala ty? Třeba "http://www.nonehostránky.cz" ?
Acci
Profil
Petra
Tak třeba, když se nenačte styl, tak bude stránka poskakovat. To samé v případě, když prohlížeč nepodporuje CSS. Jedinou výhodu spatřuji v tom, že když mám na stránce 50 obrázků se stejnou velikostí, tak můžu ušetřit pár bytů
Petra
Profil
habendorf: Já bych tam dala "nonehostránky", tj. název webu, tj. to, co je na logu. (případné OT-pokračování mejlem ;-)
Acci: Hm, to je samozřejmě pravda, přehodnocuji svůj postoj "prašť jak uhoď" :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.