Autor Zpráva
suky
Mam dotaz, zda existuje nejakej freewareovej software pro overovani validity HTML?
Railbot
TIDY?
Joker
Ehm, oni zpoplatnili validator.w3.org? :-)
suky
Myslim, takovej, se kterym nemusis byt pripojenej k netu...
Tasartir
suky
Mam dotaz, zda existuje

Ano, existuje.

Sice možná budu trochu OT, ale na můj dotaz offline html validator mi něco google našel. Tidy je rozhodně dobrá volba, kdyžtak možná stojí za zmínku třeba tohle http://www1.mraveniste.org/weblog/2003/08/21-offline-validace.html
Str4wberry
Můžeš ještě vyzkoušet A Real Validator po dobu třiceti dnů — déle není zdarma.
suky
No tak trial nepotrebuju ;)
Joker
Tasartir
Vida, PSPad má vlastnosti, o kterých ani nevím... :-) (edit: myšleno integrované Tidy... jsem nevěděl, že umí i validovat)

suky
Tak v PSPadu: HTML - Kontrola HTML (ctrl+F10)
Chamurappi
Reaguji na sukyho:
Většina offline „validátorů“ ve skutečnosti nevaliduje a jen provádí analýzu kódu podle představ svého autora. Fakt je, že mnohdy jsou tyto představy kompatibilní se skutečností více než specifikace, které žádný prohlížeč nedodržuje. Validita je přežitek.
Na parseru HTML Tidy je zajímavé, že se představy jeho autora často neshodují se specifikací, kterou tentýž člověk spoluutvářel.
Railbot
Jako bych to nepsal...
suky
a nevite o nakem balicku pro dreamweaver?
Str4wberry
Odpovídám suky:
Nechtěl jsi „zdarma validovaci soft“?
suky
jj, ale jen se ptam, zda existuje i nejakej balicek??
Str4wberry
Odpovídám suky:
Nějaký validátor má přímo v sobě. Hledej „Validation“.
Plaváček
suky

V Dreamweaveru funguje spolehlivě klávesová zkratka Shift + F6. Umístění v menu programu se verzi od verze mírně liší, ale většinou bývá ve File > Check page, kde dostaneš na výběr, co chceš kontrolovat.
suky
Á => Á found between tags. Consider using the equivalent entity (&amp = '&', &lt = '<', &gt = '>', &quot = quotation mark).
Přece nebudu nahrazovat všechny hacky a carky... neni najeak zpuseb aby se tyto chyby validace neukazovaly?

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0