Autor Zpráva
Dranel
Profil
Zdravím,
mám dotaz ohledně tohoto. To už není <wbr> ani v HTML Trans? Už se používá pro zalomení jen &shy;? Nebo něco zcela jiného? Nebo se už nezalamuje?

----
Editace Mistrem: Úprava názvu tématu
Jan Tvrdík
Profil
Já bych to neřešil. Prostě bych ten tag odstranil a je po problému :)
Railbot
Profil
A není to jedno? Nechal bych ho tam, specifikace nespecifikace.
Joker
Profil
To už není <wbr> ani v HTML Trans?
UŽ není? IMHO nikdy nebyl. Dokonce bych řekl, že prvek <wbr> v HTML ani neexistoval. Alespoň jsem ho nenašel v žádné existující HTML DTD.
Pak se není ani čemu divit, že to funguje jen někde a že to někdo používá jako párovou a někdo jako nepárovou značku.
Měsíček
Profil
Ještě by mohly nechat validní <xmp> nevím co se jim na tom nelíbilo :(
Joker
Profil
Měsíček
Tak to já úplně chápu, co se jim na tom nelíbilo. I když je v některých případech užitečná, z hlediska zpracování kódu je značka <xmp> dost katastrofa.
thingwath
Profil
Prohlížeče nejsou TeX, řekl bych, že nemá smysl tam nějaké lámání cpát, ani netušim kde je vůbec taková věc implementovaná. (Ale jako ne že by nebylo hezký, kdyby to nějak fungovalo, co si dovolí prohlížeče označit za odstavec je někdy úplný zvěrstvo a tisíc slavných stránek o ,,typografii`` na webu o tom nikdy nic neřekne, protože nemá jak.)
Joker
Profil
thingwath
Dovolím si nesouhlasit. Někdy je prostě potřeba zajistit, aby třeba takovýhle odkaz na Václavák na mapě:
http://www.mapy.cz/#x=133088175@y=135931832@z=15@mm=FP@sa=s@st=s@ssq=V %C3%A1clavsk%C3%A9%20n%C3%A1m%C4%9Bst%C3%AD@sss=1@ssp=133077672_135926 720_133096248_135943592
nerozhodil rozvržení stránky.
Dá se to samozřejmě udělat mezerou, ale ta se zobrazuje vždy, i když není potřeba text zalomit. V tom je lepší volitelné zalomení.

Ještě poznámka k tématu, kromě <wbr> existuje entita ​ která dělá to samé, ale dělá problémy v jiných prohlížečích než <wbr> :-) Respektive zalomení tou entitou funguje snad všude, ale IE6 (a starší) ji zobrazuje jako čtvereček.
Joker
Profil
Jéé, koukám, že ta entita se mi nějak vypařila... Je to entita #8203;
Jozef Benko
Profil
http://www.quirksmode.org/oddsandends/wbr.html
Dranel
Profil
Joker
Myslíš &shy; ?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Jokera:
prvek <wbr> v HTML ani neexistoval
Platí pouze z pohledu W3C. Ve světě „tam venku“ existuje už třináct let.

z hlediska zpracování kódu je značka <xmp> dost katastrofa
V čem se liší od zpracování elementů <script> a <style>?

Reaguji na Dranela:
Nemyslí, &shy; je &#173;.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: