Autor Zpráva
daop
Profil *
Zdravim, puvodne jsem chtel zvalidovat objek:

http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fprochazka.profitux.cz%2 Findex.php%3Fa%3D3&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&s s=1&outline=1&group=0&No200=1&verbose=1

Nevim co stim.....
Pak jsem si vzpomel ze ceskej obcas pise co v danem pripade delat, tak jse to skusil a nasel jsem jeste vice chyb :(.

http://validator.webylon.info/check?uri=http%3A%2F%2Fprochazka.profitux.cz%2F index.php%3Fa%3D3

jsou nejake napady jak toho docilit aby tam zadne chyby v obou validatoru nebyly?

Predem diky za kazde info....

— Moderátor (S): opraven překlep v titulku —
Měsíček
Profil
nedávat tam atributy vymyšlené Microsoftem jako například pluginspace atd... zadalší nepsat v XHTML a bude to fajn.
Str4wberry
Profil
Odpovídám daop:
Vždyť tam máš ty chyby hezky popsané. Převážnou většinu odstraníš, když použiješ MIME application/xml. Nebo použiješ HTML DTD. A u toho objektu máš zase odkaz: http://www.dgx.cz/trine/item/jak-spravne-vlozit-flash-do-stranky.

Co víc si přát?
daop
Profil *
to: Str4wberry, jo, hezky je to tam popsane ale absolutne jsem to podle toho nedal..... Co se tyce toho typu dokumentu, tak stim jsem laboroval asi 5 hodin bezvysledku...Kdyz jsem to upravil podle napovedy, tak to nikdy nefungovalo a parser hlasil neznamy typ dokumentu.... Co se tyce toho abjektu, tak nechci vkladat flash ale avi....tak jsem ten odkaz dale nestudoval....protoze flash neni avi....
daop
Profil *
Zdravim, tak nakonec jsem ten prehravac dal, upravil jsem to takto:

<!--[if !IE]> -->
<object type="application/x-mplayer2"
  data="web/images/anim/draty.wmv" width="330" height="210">
<!-- <![endif]-->

<!--[if IE]>
<object classid="CLSID:22D6F312-B0F6-11D0-94AB-0080C74C7E95"
  codebase="http://activex.microsoft.com/activex/controls/mplayer/en/nsm  p2inf.cab#Version=6,4,5,715"
  width="330" height="210">
  <param name="movie" value="web/images/anim/draty.wmv" />
<!--><!--dgx-->
<param name="filename" value="web/images/anim/draty.wmv" />
<param name="autosize" value="1" />
<param name="loop" value="true" />
<param name="autostart" value="1" />
<param name="animationatstart" value="1" />
<param name="displaysize" value="0" />
<param name="showcontrols" value="0" />
<param name="showaudiocontrols" value="0" />
<param name="showdisplay" value="0" />
<param name="showgotobar" value="0" />
<param name="showpositioncontrols" value="0" />
<param name="showstatusbar" value="0" />
<param name="showtracker" value="0" />
<param name="transparentatstart" value="0" />
<p>Pro korektní zobrazení stránky, si prosím nainstalujte MediaPlayer přehravač.</p>
</object>
<!-- <![endif]-->



Prolezeto obouma validatory, akorat v opere se film prehraje jednou, i kdyz mam nastaveny loop na true, v IE je jedno zda ma polozka loop 1 nebo true. V opere nefunguje ani jedno....

Akorat nedokazu specifikovat typ dokuenty aby byl XHTML.....Cele stranky jsou v XHTML...
Sice staci napsat dva radky aby se me v php vysledny XHTML predelal na HTML ale to nechci.....Kdyz uz mam vse v XHTML......

Mate nekdo nejake konkretni reseni? Jak presne mam specifikovat hlavicku:
Momentalne mam dokument specifikovan takto:
<!DOCTYPE html 
     PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
     "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="cs" lang="cs">
<head>
Měsíček
Profil
Kdyby jsi poslal správný mimetyp tak by tam mohla být i deklarace xml to jest třebas tohle <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>, ale jelikož v opravdovém XHTML nepíšeš a jen ho šimráš tak by bylo lepší se na XHTML vykašlat a psát v HTML.
Str4wberry
Profil
Odpovídám daop:
Je potřeba posílat správnou hlavičku. To lze zařídit např. v PHP takto:
header("Content-Type: application/xhtml+xml; charset=utf-8");
Sice stránka bude v XHTML, ale nebude fungovat v MSIE a nebude nalezitelná některými vyhledávači. Dále je možné posílat tuto hlavičku jen někomu, ale Českým validátorem Ti to stejně neprojde.
daop
Profil *
to: Str4wberry.

Takze je to neresitelny problem? XHTML nejde pouzit pri MS IE.
Tazke tabulka v toto clanku: http://programujte.com/index.php?akce=clanek&cl=2006052301-XHTML-2.0-a -MIME-typy-pro-XHTML-xhtml-2-0-a-mime-typy-pro-xhtml (nekde uprostred) plati? Kcemu je potom XHTML dobre kdyz to nejde pouzit....
Měsíček
Profil
To se ptej těch, kteří ho schválili jinak použít v IE jde, ale nenajde ti to potom žádný vyhledávač (aspoň mi něco říká, že tahle možnost existuje) jinak je dobré počtení zde http://www.webylon.info/K.32 .
Manq
Profil
ale nenajde ti to potom žádný vyhledávač
Chamurappi tuším někde říkal, že z těch známých jen Seznam nenajde.
daop
Profil *
to: Měsíček
nemas tuseni kde se da informace jak to zprovoznit i pod IE a aby to bylo validni v obou validatorech, se nachazi?
Měsíček
Profil
Možná právě na tom webylonu ... jinak doporučuji na XHTML se vykašli a dělej své stránky v HTML má to více výhod než si myslíš a půjde to potom pod oba dva validátory .. co tě vlastně táhne k XHTML??
daop
Profil *
no, k tomu xhtml me tahne: stahnul jsem si z webu nejaky rs, ktery si upravuji pro svou potrebu a genruje xhtml kod, tak proto se snazim ho pouzit....
Ale asi to autor nedomyslel.... Tedka jsem si ten rs upravil ze jednim zasahem je bud na HTML a nebo na XHTML.....
Měsíček
Profil
Já si dělám stránky takovou metodou, že je udělám jak v HTML tak i v XHTML a jenom přepínám pomocí (yes/no) udělal jsem si to pomocí PHP to pro časy kdyby něco XHTML osvítilo (což se asi nestane), ale spíše používám HTML.
daop
Profil *
Ja to mam zase ze cely rs a clanky v databazi jsou v xhtlm.....
a pri zaverecnem zobrazeni si rs zjisti zda je potreba html a nebo xhtml a podle toho posle hlavicky a necha a nebo odstrani net zapis. Ostatni veci nejsou v html naskodu. Aspon je html vice prehledny kdyz obsahuje nekrizene tagy,uzavirani vsech tagu a vse se stylizuje pomoci ccs.... Tedka je me jedno co ce ve vysledku pouzije.....

Ale co jsem pri experimentech s xhtml zjistil je ze kdyz stranku poslu jako html a potom zmenim na xthml, tak vse fuhguje v IE7 perfektne, klidne se mohu po celem webu pohybovat, ale jakmile dam refresh nejake stranky a nebo zadam adresu v prohlizeci primo, tak me ie7 nabydne stranku stahnout...

Tedka mam na svem webu html vystup......

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0