Autor Zpráva
Paulí
Profil
Dobrý den,
prosím Vás o pomoc.

Ještě do nedávna jsem se nezajímal o žádnou validitu ani o nějaký DOCTYPE a můj web ťapal pořád v pořádku. Každý mě sice varoval, že validita je důležitá, ale já jsem na to nedbal. Pak jsem se rozhodl, že změním menu a tak jsem nakonec validitu potřeboval.

Na web mám použitou validitu <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">.
Ale menu jde pouze ve validitě <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en">.

Jak tedy mohu změnit kod menu, tak aby šlo s <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> ???

Pro ukázku jsem to menu umístil sem : http://menu.jbdobruska.cz/

Děkuji moc.
S pozdravem Paulí.
Měsíček
Profil
Zkus tenhle, aby byl taky striktní:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
Bubák
Profil
S tímhle ti to taky bude fungovat:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
Měsíček
Profil
Bude to myslím tím, že ho prohlížeč přepneš do Quirku .., ale doporučuji Strict :)
Paulí
Profil
Měsíček, Bubák :
Zkoušel jsem Vaše metody, ale u menu fungují, ale po jejich použití se mi rozpadne stránka.
Moje stránka má vypadat takto http://www.jbdobruska.cz/ a po použití jedné z Vašich validit (obě účinkují stejně) se takto rozpadne http://www.jbdobruska.cz/php4.php
To teda opravdu nevím co s tím.
Měsíček
Profil
To bude tím, že Strict, to dělá přesně a už není v quirku ty jsis zvykl dělat v quirkovém režimu což není dobře, zkus spíše zmenšit hodnoty width .. a pak to půjde.
Paulí
Profil
Tak jo ....................

jinak díky Vám všem za účast a za pomoc ....
Chamurappi
Profil
Reaguji na Paulí:
Pro ukázku jsem to menu umístil sem
Používá šílený hack s tabulkou, což sice není příčina tvých problémů, ale přesto ti doporučuji najít jiné.

Na web mám použitou validitu
To není validita, ale <!doctype> deklarace. Validita je něco úplně jiného a důležitá není. Ani <!doctype> není důležitý.


Reaguji na Měsíčka:
To bude tím, že Strict, to dělá přesně
Transitional při uvedení URL také vyvolá standardní režim. Nenapadá mě žádný praktický důvod pro deklarování Strict DTD.

ty jsis zvykl dělat v quirkovém režimu což není dobře
Proč to není dobře?
Měsíček
Profil
Chamurappi můj osobní názor je, že lepší jest používat HTML 4.01 Strict, jako výhododrakonismus beru jednodušší přechod na XHTML a není již validní několik zbytečných atributů atd .. jinak Transitional při uvedení URL také vyvolá standardní režim. ano já vím, ale toho, že prohlížeč uvedl do quirku jsem zjistil pozdě zkrátka mi to něják uniklo, ale výsledek byl skoro stejný. Proč to není dobře?, protože pak může nastat takový výsledek jaký vidíme nahoře.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Měsíčka:
beru jednodušší přechod na XHTML
Nesmysl. HTML a XHTML mají totožný sortiment elementů.

není již validní několik zbytečných atributů atd
Třeba target? Nebo element <menu>? A <iframe>? Všechny uvedené v příští verzi (X)HTML budou.

protože pak může nastat takový výsledek jaký vidíme nahoře
Totéž může nastat i při opačném postupu — třeba, když někomu poradíš, aby dal před <!doctype> XML deklaraci, čímž přepne Explorer 6 do quirku.
Paulí
Profil
jo a prosím Vás ještě o pomoc ...............

měl jsem vždy problém s posuvníkem na hlavní stránce (http://www.jbdobruska.cz/) - fungoval jen v IE ..... a teď když používám validitu (http://jbdobruska.cz/php4.php), tak nejde IE ani Mozille FF ..... jde to spravit ?? díky za rady
Měsíček
Profil
Třeba target? Nebo element <menu>? A <iframe>? Všechny uvedené v příští verzi (X)HTML budou.

vím, ale myslel jsem určité "atributy".

Nesmysl. HTML a XHTML mají totožný sortiment elementů.

ne, však atributů.

Totéž může nastat i při opačném postupu — třeba, když někomu poradíš, aby dal před <!doctype> XML deklaraci, čímž přepne Explorer 6 do quirku.

Ano v tom máš pravdu (mažu to pryč).
Timy
Profil
Měsíček
„ne, však atributů.“
To je pravda, XHTML obsahuje více atributů, ale žádný z nich není nijak důležitý, takže tu poznámku nechápu.
habendorf
Profil
Třeba target?
vím, ale myslel jsem určité "atributy"

Target snad není atribut?
Měsíček
Profil
Ano, ale pak vyjmenovával elementy ;)
habendorf
Profil
Ano, ale pak vyjmenovával elementy ;)

Ano, a uvedl to slovy Nebo element ... - takže o čem je tu řeč?
Chamurappi
Profil
Reaguji na Paulí:
a teď když používám validitu, tak nejde IE ani Mozille FF
To není validita, ale <!doctype> deklarace.
Nepochopil jsem, jaký problém s posuvníkem máš, ale jestli už netrváš na použití onoho vyhlédnutého vyjížděcího menu, tak můžeš <!doctype> zase bez obav vyhodit.

Reaguji na Měsíčka:
ne, však atributů
Fakt? V čem se liší sortiment atributů?

Ano v tom máš pravdu (mažu to pryč).
Vrátil jsem to zpět. Co je psáno, je dáno. Autor hodnoceného webu tvou radu uposlechl, takže ti nedovolím ji zpětně potichu žehlit.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: