Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Tomiiiik Profil * |
#1 · Zasláno: 8. 2. 2008, 10:51:03
Zdravim vsechny rad bych se zeptal na jednu vec, mam stranky napsany v XHTML 1.1, jenze kdyz dam validator.w3.org napise mi, ze je stranka OK, ale je tam jedna vyjimka a tou je, ze musi byt nastaveno application/xhtml+xml
jenze to je ten problem, kdyz nastavim header takto, tak se mi stranky nezobrazuji a explorer mi zacne jen stahovat tyto stranky, existuje zpusob jak prinutit prohlizece at mi stranky nestahuji a zaroven je validace OK. Diky za odpoved Tom |
||
Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 8. 2. 2008, 10:54:39 · Upravil/a: Chamurappi
Reaguji na Tomiiiika:
Použiješ-li dotyčný MIME typ, budeš mít XHTML a výrazně nižší přístupnost. Použiješ-li „text/html“, budeš mít nevalidní HTML (nehledě na to, co ti „validátor“ říká), které podporují vesměs všichni. V českém validátoru dostaneš pravdivější výsledek validace než v oficiálním. |
||
Tomiiiik Profil * |
#3 · Zasláno: 8. 2. 2008, 11:04:46
Chamurappi
To tedy znamena, ze nemuzu pouziovat pro PHP XHTML 1.1 ? |
||
Chamurappi Profil |
#4 · Zasláno: 8. 2. 2008, 11:07:20 · Upravil/a: Chamurappi
Reaguji na Tomiiiika:
Neznamená. Nechápu logiku té otázku. Chceš-li mít validní a zároveň přístupný kód, používej HTML 4.01. Stejně už teď používáš HTML (<!doctype> nerozhoduje). |
||
Tomiiiik Profil * |
#5 · Zasláno: 8. 2. 2008, 11:14:22
Chamurappi
Aha, jelikoz tomu moc neorzumim, tak jsem chtel byt o krok dale s XHTML 1.1, ale podle toho jak to ted vidim, bych XHTML nemel pouzivat a mel mit jen HTML 4.01. Myslel jsem, ze se daji stranky v XHTML 1.1 delat a ze budou zobrazene v poradku, nerad bych je za 2 mesice kvuli nejake nove validaci delal. |
||
Časová prodleva: 8 dní
|
|||
matto Profil |
#6 · Zasláno: 16. 2. 2008, 21:40:10
kludne mozes pouzivat aj xHTML 1.0 kde w3c hovory ze to mozes posielat aj ako text/html, je to sice brane ako html, ale mne tato moznost vyhovuje najviac.
|
||
Str4wberry Profil |
#7 · Zasláno: 16. 2. 2008, 22:29:45
Odpovídám matto:
Jak Tvé řešení odstraní problém: „jenze kdyz dam validator.w3.org napise mi, ze je stranka OK, ale je tam jedna vyjimka a tou je, ze musi byt nastaveno application/xhtml+xml“? |
||
matto Profil |
#8 · Zasláno: 17. 2. 2008, 19:43:31
Str4wberry
tak uplne nechapem ako ten problem chces odstranit. pri xhtml 1.1 musi pouzit application/xhtml+xml co je v praxy absolutne nepouzitelne... pri xhtml 1.0 moze pouzit aj text/html (podla w3c) popripade prejst na html kde s tym nie je absolutne ziadny problem |
||
Manq Profil |
#9 · Zasláno: 17. 2. 2008, 19:51:34
tak uplne nechapem ako ten problem chces odstranit.
Vybrat si z těch tří možností, které jsi nastínil… |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0