Autor Zpráva
ronnie
Profil
Omlouvam se, ze otravuju s tak hloupou otazkou. Na svych nedokoncenych strankach elitagmct bych potreboval zrusit iframe, nahradit ho necim validnim. Vim, ze se to dela pomoci overflow, jen nevim jak zadat tu adresu, url. Tenhle iframe je na vsech strankach. Nevite nekdo jak na to?
Yuhů
Profil
pokud si myslíš, že iframe s vloženou stránkou nahradíš něčím validním, tak je mi líto, ale musím tě vyvést z omylu.

Ano, do stránky se dá vložit text, který má rolovací lištu (nastaví se mu rozměry a styl overflow: auto; nebo overflow: scroll;), ale ten rolovaný text musí být součástí vlastní stránky. Nemůže se odnikud načítat.

Máš jen dvě možnosti:

1. includovat ten obsah do stránky (například pomocí PHP příkazu include) a nastavit mu overflow, jak popisuju výše,
2. nebo oželet valididu svých stránek (či ponížit verzi XHTML)
ronnie
Profil
Chtel bych delat web v xhtml strict, pouzil bych tedy php a prikaz include, ukaze mi validator chybu? Jinak dekuji za odpoved.
Martin Kuželka
Profil
Neukáže, protože tam žádná chyba nebude :-)
Webspy
Profil
Protože server to nejprve includuje a pak odešle ka validaci...
ronnie
Profil
Hm, tak jo dik za rady :)
Pachollini
Profil
Místo <iframe> se dá použít <object data="neco.html" type="text/html"></object>. Validní to je všude a funkční myslím také.
Yuhů
Profil
to "myslím" bych dal do uvozovek. Jakým způsobem se zpracuje objekt, to většinou závisí na božích pohnutkách a příznivém větru. Už jsem viděl hodně stránek, kde object s html stránkou nefungoval. Podle mých zkušeností to záviselo spíše na konkrétním nastavení operačního systému než na prohlížeči.

Ale ano, je to zajímavá idea, dá se to vyzkoušet. Kdysi se tím vtipně řešil fakt, že Netscape 4 neuměl iframe (ale object ano).
ronnie
Profil
No, uz jsem se zacal ucit php, ted mi prijde ma drivejsi otazka opravdu trapna:)
oktam.
Profil *
preco mi nezobrazuje object v netscape nav. 6?
staci to zapisat takto?
object mi zobrazilo v mozille, ie5<, opere ale nie v NN6...

<object data="index.html" type="text/html" width="400" height="300"></object>
Yuhů
Profil
co se podpory objektů týká, tak bych rád poznal někoho, kdo tomu rozumí. Já v tom mám totální hokej, ale dokud jsem na Seznamu nasahoval reklamy, tak vím, že jsem to raději dělal tagem <embed>, ten fungoval všude.
oktam.
Profil *
ten embed asi v xhtml strict nebude robit dobrotu ;-/
Thelvyn
Profil *
tim objectem to jde, ale problem vznika v ie, porad se to vyptava jestli chcete pokracovat. nejde tomu nejak zabranit?
Thelvyn
Profil *
prosim proc to v ie nejede????
*Čvachta*
Profil *
A co upravit si DTD?

http://hulan.cz/blog/item/xhtml-1-1-s-iframe-a-target
Thelvyn
Profil *
tohle jsem nemyslel, ja chci jenom vedet proc se v IE nezobrazuje object... - vubec, siuce an loclahostu ano, ale normalne ne :(
Thelvyn
Profil *
ok jina otazka jak jde udelat aby pomoci <!--[if IE ]><![endif]--> mohl vlozit v ie tu anketu, ale aby tam nebyla 2* ?
Dik
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0