Autor Zpráva
Pavel Krupica
Profil *
Ahoj mam takovej mensi problem potreboval bych zvalidovat web www.informkomunikace.webz.cz sam si se ale placam asi 2 hodiny ve stejnejch mistech, neco opravim, jinou chybu tim udelam, a uz nevim jak dal. Moc prosim nekoho o pomoc, jde o pro mne velice dulezity web.
Kalby
mate tam dvakrat body, navic ukonceni hlavicky davate az za body
Tomasds
No potěš koště.
Validátor je na http://validator.webylon.info

varování: stránky jsou nevhodné pro epileptiky (to myslím vážně)
Pavel Krupica
Profil *
s timhle sem to validoval, dodatek staci mi uvodni strana podruhy sem na strance body nenasel, a to ukonceni hlavicky to je co?
Pavel Krupica
Profil *
a dalsi problem, cast chyb je v reklame webzdarma, da se to nejak ovlivnit i tam?
Chamurappi
Reaguji na Pavla Krupicu:
Co přesně nechápeš?
Zbavuj se hlášek postupně od začátku, některé chyby a varování mají kaskádový efekt — způsobují, že se parser kouká na zbytek dokumentu jinak, než bys očekával, a pak hlásí prapodivné chyby.
Pavel Krupica
Profil *
chamurappi: praveze tak trochu nechapu co je to za chyby a vubec netusim jak je odstranit
Trejpa
Pavel Krupica
Nejdříve si přečti http://validator.webylon.info/docs/xhtml.html
Potom můžeš
- změnit mime typ dokumentu (serverovou hlavičku), aby odpovídal XHTML dokumentu
- změnit doctype na HTML, které nyní používáš
- použít předběžné validování http://validator.webylon.info/detailed.html (validovat „jako“ XHTML)
Teprve až to provedeš, věnuj se vypsaným chybám.

a dalsi problem, cast chyb je v reklame webzdarma, da se to nejak ovlivnit i tam?
Dá. <!--WZ-REKLAMA-1.0-STRICT-->
Pavel Krupica
Profil *
tak sem trosku nepochopil co je mime, a doctype bych potreboval zachovat v xhtml, celkem sem se dostal s ceskym validatorem na 5 chyb, a uprimne receno moc prosim kohokoliv aby mi vysvetlil co s tema 5 chybama udelat, zkousel sem ledas co, ale fakt nevim.
xxx4
Profil *
tenhle řádek který máš před reklamou celý vyhoď a hned to bude vypadat mnohem líp

<body style="background-color: red">

- máš tam 2x <body>
- jednou vložené do sekce <head> což je nesmysl
- ta červená je prasárna nejhrubšího zrna, dyť se to vůbec nedá číst!!!
Trejpa
Pavel Krupica
Mime typ dokumentu posílaný v serverové hlavičce určuje, jak se má prohlížeč (případně validátor) na dokument dívat - zda jde o html, xhtml, plain text, jpeg a podobně.

Tvůj dokument je posílán s mime type "text/html", takže každé zařízení má tvůj dokument vnímat jako HTML dokument (ne jako XHTML), doctype nerozhoduje. Pokud bys používal nějaký k tomu určený mime typ, například "application/xml", tak by to bylo opravdu XHTML a validátor i prohlížeče by to takto braly. Přineslo by ti to hodně nekompatibilit, protože některé prohlížeče takové stránky neumí zobrazit a stejně tak mnoho vyhledávačů je ve výsledcích nezobrazuje.

Můžeš na XHTML jen hrát (tzv. zpětně kompatibilní XHTML). Napíšeš dokument v XHTML a validátor přepneš pomocí rozšířeného rozhraní na předběžné validování podle XHTML. Prohlížeče však stále vidí HTML kód s divnými značkami navíc, ale jsou schopny tyto tvé chyby ignorovat.

Doporučuji používat HTML syntaxi. Validita je zbytečná.
Pavel Krupica
Profil *
xxx4: tady řešim validaci ne vzhled, jedu dle zadání
Pavel Krupica
Profil *
hlaví problém je že jak sem psal web vytvářím do školy dle zadání, a tudíž xhtml je pro mne nemilá povinnost, sam mam mnohem radsi html.
yFang
Pavel Krupica
→ Body již bylo zmíněno, tím by ses měl zbavit prvních dvou chyb.
→ Span nemůže být jen tak v body, musí být ještě v nějakém blokovém elementu.
→ <ol> nemůže být ve <span>u, neboť span je inline element, zatímco ol blokový.
→ <h1> taktéž nemůže být ve spanu, stejné jako ↑
Pavel Krupica
Profil *
body sem prehodil vybehly nejaky jiny chyby, (stale jich je pet) v jakym blokovym elementu by to span mohlo bejt? a jak mam dostat to <ol> tam kde je, byz toho span, h1 sem hodil pred span, ale taky to stale hází chybu, lidi asi po vas ted uz chci hodne, ale bylo by mozny ze by mi nekdo napsal co primo mam cim upravit, aby to slo?
Pavel Krupica
Profil *
body sem prehodil vybehly nejaky jiny chyby, (stale jich je pet) v jakym blokovym elementu by to span mohlo bejt? a jak mam dostat to <ol> tam kde je, byz toho span, h1 sem hodil pred span, ale taky to stale hází chybu, lidi asi po vas ted uz chci hodne, ale bylo by mozny ze by mi nekdo napsal co primo mam cim upravit, aby to slo?
a tady sem zas udelal blbost pac h1 vyjmout nemuzu, skoci jinam...
yFang
Pavel Krupica
Možná by ti neuškodilo přečíst si něco tady, a pak ten kód zkusit napsat od začátku znovu.
Bubák
Nechápu, proč trváš na tom, žě H1 musí býs ve SPANU (nebo jiném elementu)

Chybně:
<span style="position: absolute; top: 150px; left: 150px"><h1>Úvod</h1>

O něco lepší
<h1 style="position: absolute; top: 150px; left: 150px">Úvod</h1>
Sicario
Profil *
Pavel Krupica
Vyhnul bych se absolutnimu pozicovani. Tehoz docilis jeste lepe pomoci float: left.

Zeleny vysledek validatoru docilis jen s drobnymi upravami:-)
Pavel Krupica
Profil *
yfang: diky tuto stranku znam, ale nestiham, bubák: myslel bych si ze se to kříží, ale asi teda ne, a nejvíce dekuji sicariovi coz vyuziji nejvíce.
Pavel Krupica
Profil *
Timto velice děkuji vsem zucastneným, kteří mi zde pomohli.

Vaše odpověď

Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0