Autor Zpráva
Vláďa Anděl
Profil *
kontroloval jsem stránku validátorem na HTML 4.01 strict a zatím co na
http://vaelektronik.cz/index.html mám dvě čáry
<hr style="clear: both">
v css je:
hr {
height: 2px;
width: 90%;
color: #000;
background-color: #000;
border: 0px solid #000;
}
a validátorem prošly, v ostatních souborech, např.
http://vaelektronik.cz/dcf_uvod.html validátor hlásí že " Výše uvedený element není dovolen na tomto místě". Snad jediný rozdíl je že to co prošlo, je v pravém div definovaném

div.txt {
position: absolute; top: 0px; left: 155px;
background: silver;
}

a co neprošlo, je v levém sloupci
div.mnu {
float: left;
width:150px;
background:#AAAAAA;
}

Proč ta jedna prošla a ta druhá ne? Sice místo čáry mohu dát nějaký gif, ale rád bych věděl proč to tak je.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Vláďu Anděla:
Validátoru se nelíbí, že dáváš blokový <hr> do řádkového <strong>u.
Miloš
Profil
Kdybys použil český validátor, mohl by sis tam přečíst i toto:
Řádek 32, znak 24: element "HR" není dovolen na tomto místě

Jednou z možných (a velmi oblíbených) příčin je, že jste vložili blokový element (P nebo TABLE) do řádkového (A, SPAN nebo STRONG). To se nedělá. Další možný viník také je LI, který není uvnitř UL či OL.

a když jsem se podíval do kódu, tak taky že ano:
<strong> <!-- TADY TI ZAČÍNÁ STRONG -->
<br><a class="tlac" href="index.html" title="Úvodní stránka">Úvodní stránka</a>
<br><a class="tlac" href="dcf_uvod.html" title="Úvod o příjmu DCF">DCF - úvod</a>
<br>
<hr style="clear: both">  <!-- TAKŽE TADY hr NEMÁ CO DĚLAT -->
<a class="tlac" href="dcf_cas.html#dcfs" title="Přijímač DCF-S pro připojení na počítač, sériový výstup RS232">hodiny DCF-S</a>	
 <!-- (spousta dalších BR + A -->
<br>
<hr style="clear: both">  <!-- A OPĚT HR NA ŠPATNÉM MÍSTĚ -->
 <!-- a tak dál a tak dál -->
</strong>  <!-- A TEPRVE TADY UKONČUJEŠ ŘÁDKOVÝ PRVEK STRONG -->
Vláďa Anděl
Profil *
Moc děkuju. Netušil jsem že <strong>má takovéhle vlastnosti, bral jsem ho jen jako báhradu starého <b>, tedy jen na přepnutí tučného písma a to šlo kombinovat snad se vším :-) Nakonec ten <strong> jsem tam měl zbytečně, v tom sloupku jsou jen tlačítka a ty mají tučný text definovaný v css.
Měsíček
Profil
Reaguji na Vláďu Anděla:

"bral jsem ho jen jako báhradu starého <b>"

Pozor <b> není starý a má jen jiný sémantický význam, to je vše. Tag <b> se dokonce objevuje i v HTML5.
Miloš
Profil
Měsíček
Pozor <b> není starý a má jen jiný sémantický význam

Na doplnění:
Předseda Paroubäck má pocit, že je <strong>důležitý</strong>, ale namísto toho je jen <b>tučný<b>. V očích voličů však oba pojmy poněkud splývají ;-)
panther
Profil
Vláďa Anděl
Netušil jsem že <strong>má takovéhle vlastnosti, bral jsem ho jen jako báhradu starého <b>, tedy jen na přepnutí tučného písma a to šlo kombinovat snad se vším :-)
Omyl. <b> jde kombinovat do stejné míry jako <strong>, neboť jsou to oba prvky řádkové.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: