Autor Zpráva
v6ak
Profil *
Dnes již není pravda,že DHTML není validní
ronnie
Profil
?
DoubleThink
Profil *
Popravdě jsem z těch dvou negací trochu out, takže nevím, co tím chtěl básník říci...
habendorf
Profil
Myslím že básník chtěl říci: "DHTML je dnes validní."
ronnie
Profil
DHTML je preci nevalidni, funguje pouze u IE, nebo ne?
llook
Profil
Jestli to byla otázka, tak řeknu jen následující:
1 - za otázku patří otazník!
2 - kombinace HTML/XHTML, JavaScriptu a CSS může být v souladu se standardy W3C. Kombinaci HTML/XHTML, Javascriptu a CSS se dnes někdy říká DHTML. To čemu Microsoft říkával DHTML a čemu se dnes říká "syndrom document.all" standardní není.
HAURAN
Profil
Jednodusse receno validni neni nic co primo v HTML pouziva jakekoli ciste graficke prvky. O ty se podle normy ma starat CSS
llook
Profil
Podle které normy? Pokud vím, tak oddělování obsahu od vzhledu nikde v normativních částech specifikace není, je to pouze důrazně doporučené.
Yuhů
Profil
definujte DHTML, definujte validitu a pak se můžeme hádat. Podle mého názoru budete velmi obtížně hledat dva jiné pojmy, které jsou vágnější než validita a DHTML!
llook
Profil
V poslední době se snažím slovo validní nahrazovat výrazy jako "v souladu s normami".
Validita je definovaná pro XML a SGML dokumenty, ale třeba well-formed XML dokument vyhovující DTD pro XHTML nemusí být v souladu s normou. Pak se lze přít, jestli je takový dokument validní. Můžem říct jistě pouze diplomatické "ano i ne".
Navíc je trochu bordel ve W3C normách - co je ještě norma, co je jenom doporučení, návrh doporučení apod.
v6ak
Profil
Jestli to byla otázka, tak řeknu jen následující:
1 - za otázku patří otazník!

Bylo to oznámení, a chtěl jsem tím říct, že na webu je stará informace. (Dal jsem to do "O Jak psát web", ale zapoměl jsem tečku, takže to někdo přesunul.)
Yuhů
Profil
aha. To jsem asi přesunul já. Pokud máš nějakou připomínku ke konkrétní stránkce, je lepší mi to hodit do emailu s dotyčným url. Na stránkách chyby mám a oceňuji, když mě na ně někdo upozorní.

Validita je mi ale srdečně ukradená, takže pokud někde tvrdím, že něco je nebo není validní, tak je třeba mě brát s rezervou.
llook
Profil
Kdysi dávno myslím byla možnost komentovat každou stránku. Možná by nebylo špatný to zase zprovoznit. Třeba něco ve stylu komentářů na php.net/manual
Yuhů
Profil
jo, do listopadu 2002 mi fungovaly komentáře pro každou stránku. Ale byla s tím moc velká práce. Pak Radimovi spadnul disk a šlo to do kopru.

Taky byl problém s tím, že já ty stránky aktualizuju lidem doslova pod rukama (co tak stíhám, tak průměrně aktualizuju tři stránky týdně), takže ty komentáře komentovaly třeba rok starý text, který už tam dávno nebyl.

A upřímně vzato -- ty komentáře valnou úroveň neměly a většinou akorát zdržovaly, nestíhal jsem to řešit. Tenkrát bylo jednotlivých stránek asi 250 a dalo se to jakž-takž stíhat, dneska jich mám kolem osmi set a času mnohem méně.
v6ak
Profil
Jinak je fakt, že jsem to napsal nepřesně, ale místo
document.all
lze použít validní metodu
document.getElementById
Honza Hučín
Profil
Jak tak koukám, poslední příspěvek k tématu byl v půlce listopadu, pak už jen off-topic. Prosím, držte se tématu.
v6ak
Profil
Jak tak koukám, poslední příspěvek k tématu byl v půlce listopadu, pak už jen off-topic. Prosím, držte se tématu.
Který příspěvek je off-topic?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.