Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Undead_krtek Profil * |
#1 · Zasláno: 21. 3. 2009, 19:38:20
Dobrý den, je možné pomocí Xml a Css naprogramovat web ? Vím že třeba jednoduchou textovou prezentaci pomocí téhle technologii udělat lze, v Xml se naprogramuje text a v css se navolí barva velikost a tak ale nešlo by třeba i pomocí css nebo v tom xml vložit obrázek, udělat odkazy a tak ? Xml nemá předvolené tágy a to je veliká škoda... .
|
||
Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 21. 3. 2009, 20:05:33
Reaguji na Undead_krtka:
Ne. Viz Jde udělat web v XML? V HTML je velká konkurence. Kolik takových dotazů nám ještě položíš? Co nechápeš na našich odpovědích? |
||
yFang Profil |
#3 · Zasláno: 21. 3. 2009, 20:10:53
Undead_krtek
„Xml nemá předvolené tágy a to je veliká škoda...“ Naopak to je veliká výhoda. Co tě vůbec vede k tomu chtít udělat web v XML? |
||
Undead_krtek Profil * |
#4 · Zasláno: 21. 3. 2009, 20:39:54
Tak právě ta volnost a vlastní pojmenování tagů se mi zalíbilo, ale také jde načíst xml do flashe a pak s ním pracovat ve flashi ale to už pak chce flash player a je to vše pomalé... :-(
Chamurapi: Spíše mě to zajímá tak se chci zeptat ;-) |
||
Undead_krtek Profil * |
#5 · Zasláno: 22. 3. 2009, 12:51:48
Není teda nějaká možnost jak udělat web v Xml + css nebo v Xsl ??
|
||
yFang Profil |
#6 · Zasláno: 22. 3. 2009, 13:01:22
Undead_krtek
Jestli ti záleží na použitelnosti, tak ne. |
||
panther Profil |
#7 · Zasláno: 22. 3. 2009, 13:06:49
Chamurappi
„Kolik takových dotazů nám ještě položíš? Co nechápeš na našich odpovědích?“ Já se ti spíš divím, že jsi nezačal pomalu odmazívat ;-) |
||
Undead_krtek Profil * |
#8 · Zasláno: 22. 3. 2009, 13:07:28
A je něco jako xml ale na tvoření webů doslova ? Třeba jako je JSP ale lehčí ?? Nebo Ruby on Rails ale tam mám zase problémy to rozjet :-(
|
||
Timy Profil |
#9 · Zasláno: 22. 3. 2009, 13:08:58
Undead_krtek
„A je něco jako xml ale na tvoření webů doslova ?“ XHTML? |
||
Mike8748 Profil |
#10 · Zasláno: 22. 3. 2009, 13:17:22
Undead_krtek
sice pořád nechápu smysl tvého lovu po nové převratné technologii pro tvorbu webu, ani proč se ti html nelíbí, ale budiž, každej se nečím musí zabavit :) ano, pomocí xml mužeš "vytvořit" web, resp. jeho obsah. a pak použít XSL transformaci a udelat z toho (x)HTML kterou naservíruješ návštěvníkovi. JSP i Ruby jsou server-side jazyky a navštěvníkovi stejně jejich výstup nejak musíš prezentovat, a to opět pomoci HTML nejlepší by bylo kdyby si použil jednu z následujících možností: - vykašlat se na to a dělat web "normalně" v (x)HTML+CSS jako to dělají tisíce dalších tvůrců webu, nebo - nějak smysluplně vysvětlit proč se ti HTML nelíbí a proč hledáš jiné způsoby pak je tu ještě třetí možnost: udělat si vlastní specifikace a naprogramovat vlastní prohlížeč :) |
||
Undead_krtek Profil * |
#11 · Zasláno: 22. 3. 2009, 13:28:07
Tak já se rád učím něco, co neumí každý. Třeba takový html se dá psát v pohodě v poznámkovém blogu a tak ho taky každý píše... mě nevadí když se třeba něco zkompiluje a na výsledných stránkách je html ale chtěl bych něco z čím se můžu pohrát tím pádem aby tam byli proměnné a různé funkce. Třeba takový flash je super ale tam je zase veliká práce s grafikou potřebuje se flash player a tak... . Flex je o něco lepší... tam se dá vše vyvolat skriptem a má to tágovou úpravu. Ale zase skoro nikde nejde a je pomalý. Možná zkusím Xaml a Silverlight :-) ale už si vážně připadám že jsem objevil všechny webové programační jazyky a že jsem na pokraji svých sil. :-D
|
||
panther Profil |
#12 · Zasláno: 22. 3. 2009, 13:43:20
Undead_krtek
„ale už si vážně připadám že jsem objevil všechny webové programační jazyky a že jsem na pokraji svých sil“ kdybych se tak taky cítil, zvolil bych s nějvětší pravděpodobností sebevraždu ;-) |
||
Undead_krtek Profil * |
#13 · Zasláno: 22. 3. 2009, 14:45:18
To byla rada ? Já jsem naštěstí optimista, a věřím že se ještě něco najde... skouším teď Xaml
|
||
yFang Profil |
#14 · Zasláno: 22. 3. 2009, 14:54:35
Undead_krtek
A čeho chceš dosáhnout tím, že budeš mít web v něčem, co třeba některé prohlížeče nedovedou zobrazit? |
||
Undead_krtek Profil * |
#15 · Zasláno: 22. 3. 2009, 14:59:27
Dobrý vnitřní pocit ;-)
|
||
shaggy Profil |
#16 · Zasláno: 22. 3. 2009, 15:11:05
„dá psát v pohodě v poznámkovém blogu“
Hmm, ešte som neskúšal cez môj blog vytvoriť úplne novú stránku. Ale dík za radu. „tam se dá vše vyvolat skriptem a má to tágovou úpravu“ Skús biliard, snooker, pool a pod., tiež tam máš tága. „mě nevadí když se třeba něco zkompiluje a na výsledných stránkách je html ale chtěl bych něco z čím se můžu pohrát tím pádem aby tam byli proměnné a různé funkce“ Ak ti ide iba o to, tak skús php. Urob si pre každý tag jednu funkciu a nakoniec z toho poskladáš stránku. Nepôjde o žiadny parser, proste sa pohráš iba s premennými a rôznymi funkciami. Napr. urobíš: $body_start = "<body>"; $body_end = "</body>"; a nakoniec to všetko iba pospájaš :-) Nie je to vôbec praktické a nie je to ani užitočné, ale to nie sú ani tvoje otázky. Možno to aspoň uspokojí tvoju potrebu robiť niečo inak. |
||
Timy Profil |
#17 · Zasláno: 22. 3. 2009, 15:48:09
Undead_krtek
„Tak já se rád učím něco, co neumí každý.“ Tak se nauč Lisp. Je to programovací jazyk, ve kterém jde udělat úplně všechno, skoro nikdo v něm u nás neumí a je velice elegantní. Pokud Lisp nestačí, pak už snad zbývá jen tenhle postup: Vytvoř si kostru webu v XML, toto XML pak ulož do databáze, nainstaluj si na server nějaký C kompilátor, tím při každém requestu vytvoř PHP soubor, který vytáhne požadované XML z databáze, pomocí XSL transformace z toho sestav základní HTML stránky, přilinkuj k tomu Javascript, který by mohl vytvářet nějaký C# program, a který doplní do kostry HTML stránky samotný obsah. Myslím, že takto weby opravdu nikdo nedělá, takže by to mohlo splnit tvé požadavky. |
||
yFang Profil |
#18 · Zasláno: 22. 3. 2009, 15:51:53
Undead_krtek
„Dobrý vnitřní pocit ;-)“ Dobrý vnitřní pocit z toho, že to půlce návštěvníků nebude fungovat? :-) |
||
Undead_krtek Profil * |
#19 · Zasláno: 22. 3. 2009, 16:43:30
Timy: A jak je na tom Lisp z obtížností ? Já nejsme zase nějakej super logik abych vše chápal...
yFang: Jo, nejlepší by bylo kdyby to nešlo nikomu ;-) |
||
Timy Profil |
#20 · Zasláno: 22. 3. 2009, 16:46:02
Undead_krtek
Podívej se třeba na Scheme na wiki. Je to velice podobný jazyk, syntaxe je téměř totožná. Jsou tam jednoduché i složité příklady. Dole pak máš i odkazy na skripta. |
||
Undead_krtek Profil * |
#21 · Zasláno: 22. 3. 2009, 16:57:40
Ouu u Wikipedie je spousta jazyků. Podívám se tam do formátovacích. Například AWK: http://cs.wikipedia.org/wiki/AWK ale nevím jestli se to dá uložit třeba jako index na web... Ale když to umí text formátovat...
|
||
habendorf Profil |
#22 · Zasláno: 22. 3. 2009, 17:06:27
Nevíte někdo prosím, jak se míchá malta v houslích? Nebo mám radši zkusit klarinet?
|
||
Joker Profil |
#23 · Zasláno: 22. 3. 2009, 17:50:15
Undead_krtek
Už zas? Spíše mě to zajímá tak se chci zeptat ;-) Dobře, zeptat se chápu. Odpověděli jsme. Následoval úplně stejný dotaz pod jinou přezdívkou. Pak třetí, čtvrtý,... I posté by byla odpověď pořád stejná. Tak já se rád učím něco, co neumí každý. (...) Třeba takový flash je super ale tam je zase veliká práce s grafikou (...) Já nejsme zase nějakej super logik abych vše chápal... Paráda: "Chci umět něco, co neumí každý. Ale zas aby to nedalo moc práce. A nemuselo se u toho moc přemýšlet" :o))) už si vážně připadám že jsem objevil všechny webové programační jazyky a že jsem na pokraji svých sil. :-D Určitě zdaleka "neobjevil", nicméně co přestat "objevovat" a zkusit se nějaký taky "naučit"? Nic osobního, ale říká se: Jen Bůh a naprostý blbec mohou mít pocit, že vědí úplně všechno. |
||
Undead_krtek Profil * |
#24 · Zasláno: 22. 3. 2009, 21:00:45
Omlouvám se, zkusím se tedy u něčeho udržet vidím to na Xaml, ActionScript, nebo Js ale všem děkuji za rady ;-)
|
||
Jimmy Hayek Profil |
#25 · Zasláno: 22. 3. 2009, 21:45:03
habendorf
„Nevíte někdo prosím, jak se míchá malta v houslích? Nebo mám radši zkusit klarinet?“ Já bych zkusil vozembouch. |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0