Autor Zpráva
Glaster
Profil
Zdravím,
řeším takový problém.
Použil jsem pro svůj web analogové hodiny z webu:
http://randomibis.com/coolclock/

Stránky mám dělané v XHTML 1.0 Strict a protože jsou hodiny vykresleny pomocí nového tagu <canvas>, neprojde web validátorem.
Zobrazování v IE jsem vyřešil pomocí skriptu excanvas.js, ale validační chybu s textem:
element "canvas" undefined

<canvas id="clk1" class="CoolClock"></canvas>

Nevěděl by někdo zda by šlo <canvas> nahradit za něco co projde validátorem a bude se korektně zobrazovat jak v IE 6,7,8, Opeře, Firefoxu i Google Chromu???
Str4wberry
Profil
Máš několik možností:

1. Nepoužívat XHTML 1.0 Strict,
2. vygenerovat <canvas> JavaScriptem, to je docela rozumné, protože to bez JS stejně nefunguje,
3. vykašlat se na validitu, což je také docela rozumné, ale asi to nechceš slyšet,
4. nepoužívat hodiny na webu, což je rovněž rozumné, protože většina návštěvníků o ně zřejmě stát nebude, ale to asi také nechceš slyšet.
Glaster
Profil
Díky za odpověď.
Jen k těm možnostem.

1. XHTML 1.0 Strict bohužel použít musím, jedná se totiž o zápočtový projekt, kde web musí být validní v XHTML 1.0 Strict

2. Super nápad, to mě nenapadlo. Teď už to validátorem projde. Jen IE 8 mi to nezobrazuje, ale to už je věc prohlížeče. Všude jinde to běží.

3. Bohužel validita je povinná stejně jako Doctype.

4. Hodiny na webu je také jedna z podmínek (mohl jsem sice použít digitální, které bez problémů projdou validací, ale to bych nebyl já, abych se radši nezeptal a hned se prvního nápadu vzdal).

Každopádně díky za pomoc.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Glastera:
Pokud užíváš staré dobré HTML s <!doctype> deklarací XHTML 1.0 Strict, můžeš kdykoliv docela snadno oblbnout oficiální validátor procesní instrukcí:
<?cokoliv >
<canvas></canvas>
<?cokoliv ?>

Teď už to validátorem projde.
I českým? :-)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0